שאלה, אודה על עזרתכם :)

20רומן

New member
שאלה, אודה על עזרתכם :)

שלום רב, שאלתי היא האם כדאי להתחיל להתאמן בגיל המופלג של 19 באומנויות לחימה, ועוד בציון העובדה שיש לי מעט גמישות ברגליים... האמת היא שאני מאוד רוצה להתחיל להתאמן כבר זמן רב אבל תמיד ויתרתי על זה במחשבה שפשוט אין לי סיכוי נגד כל החברה שהתחילו בגיל 4 ומתאמנים קבוע מאז... אז שוב, בלי גמישות ברגליים ובגיל 19 - כדאי בכלל להתחיל? אפשר להגיע עם זה לרמות גבוהות? שלוש האומנויות לחימה הכמעט יחידה שמענינת אותי היא נינג´טסו... בעיקר בגלל הערך המוסף של ההסתוואות, ומאוד חשוב לי גם פיתוח החוסן הנפשי. אגב אני לא יודע אם זה חשוב אבל אני בכושר די טוב ויש לי ראש לאימונים קשים לאורך זמן. תודה על כל עזרה! שלכם, רומן

20רומן

New member
תיקון קטן :)

"שלוש אומנויות לחימה הכמעט יחידה..." הכוונה הייתה לאומנות לחימה הכמעט יחידה. פשוט רציתי לרשום גם קונג פו ואגרוף תאילנדי אבל כרגע העניין שלי הוא יותר בנינג´יטסו... תודה!

akira

New member
בקשר לנינגי´טסו

אתה יכול לחפש מאמנים באתר - www.bujinkan.org.il בקשר לגילך, אתה עוד נחשב צעיר :) יש מישהו בקבוצה שלי שהתחיל בגיל 33, עכשיו הוא כבר בן 50, והוא פשוט מעולה :) -דניאל

akira

New member
עוד הערה

יש אפשרות להוסיף קישורים לאתרים העוסקים בנושא כחלק מהפורום ? אני יודע שיש את זה בפורומים אחרים בתפוז.

amir_aikido

New member
כמובן שכדאי

אני מכיר מעט מאוד אנשים שהתחילו ללמוד בגיל צעיר והמשיכו לעומת הרבה אנשים שהתחילו בגיל המופלג של 19 - 20 והמשיכו להתאמן שנים רבות ... ההגעה לרמה גבוהה כרוכה בראש ובראשונה בהתמדה, לא בגיל ההתחלה. כעקרון, האימון אמור לפתח לך את הגמישות ולא להיפך, אבל אני אשאיר למישהו מנינג´טסו להגיד עד כמה גמישות בכלל משמעותית באמנות זו. בהצלחה אמיר

felixL

New member
כן כן כן ועוד פעם כן

הי רומן כל שאני יכול לומר לך זה .כן כן כן אני בן 29 ולפני כ4 חודשים התחלתי להתאמן בנינג´טסו בירושלים. פעם אחרונה שהתאמנתי במשהו היה כשהייתי בן 13 וגם אז זה לא היה רציני.עכשיו ההנאה פשוט מושלמת. כבר עבר הרבה זמן מאז שחיכתי בכזאת ציפייה למשהו משבוע לשבוע בסוף כל אימון אני כבר מת להתחיל את האימון הבא. גם אני לא מי יודע מה גמיש והכושר כבר לא משהוא היה פעם... אבל רף השיפור הוא יוצא מהכלל בעיקר בהתחלה. אם אתה במקרה ירושלמי או מהסביבה אני ממליץ בחום יש כאן מספר מאמנים בתחום. אני מתאמן אצל יורם קליגמן באוניברסיטת הר הצופים--מומלץ מומלץ ועוד פעם מומלץ. אבל ממה שסיפרו לי (כאמור אני די ירוק אז אני כל הזמן לומד) גם במרכז ובצפון יש מאמנים מעולים. לך על זה פליקס

20רומן

New member
:) אוקיי אז שאלה נוספת

אני גר במודיעין, ויש לי אוטובוס ישיר לירושלים דרך פסגת זאב ולתחנה המרכזית... מה שבטוח הוא שהקו לא עובר בהר הצופים... אתה יכול אולי לתת לי הפניה למאמנים האחרים באזור? ועוד שאלה, החלק הפילוסופי והחלק של ההסוואה זה גם משהו שאתם לומדים? תודה! רומן

קוזושי

New member
קודם כל

אפילו שזה כלל לא הכיוון של האמנויות שהזכרת יש במודיעין מאמן מעולה שיש לו דוג´ו יפהפה של אייקידו אייקיקאי אני ממליץ לך לפחות ללכת להתרשם מהאימונים שם, אם תרצה אנסה לברר עבורך שעות ימים ומיקום. בתחנה המרכזית בירושלים יש לך את המאסטר יהושוע סופר שמלמד קוק סול וון שזה אמנות לחימה קוריאנית שיכולה גם מאד לעניין אותך, זה גם נשמע לי מתאים לכיוון שאתה מחפש. הם נמצאים ברחבה שבין שתי המנהרות להולכי רגל שמחברות בין התחנה המרכזית לבניני האומה, יש שם קיוסק קטן בצד ומאחוריו יש דוג´ו גדול שאאל"ט הם כל יום מתאמנים שם. כדאי לך לנסות לבדוק את זה. ודרך הגב, אני מתאמן עם עיוור בעל דאן 2 שהתחיל להתאמן בערך בגיל ארבעים, לאחר שהתעוור. וזה רק מראה שכאשר אדם מתמיד ורוצה באמת הוא יכול להשיג כמעט הכל. מה גם שגיל 19 זה גיל אידיאלי להתחיל. אני מכיר גם הרבה חגורות שחורות בכל מיני אמנויות לחימה שהתחילו בגיל מבוגר ממך בהרבה. בהצלחה בכל מקרה

20רומן

New member
תודה!

קודם כל תודה לכולם על העזרה הרבה, בקשר לאומנויות לחימה האחרות שאתה מדבר עליהן, מאוד חשוב לי גם הקטעים של ההסוואה וההשרדות, האם יש אותם באומנויות לחימה שהזכרת? האמת שמעניינת אותי כל החבילה, כולל החלק הפילוסופי או הרוחני שעומד מאחורי האומנות לחימה, בגלל זה גם חשוב לי להתאמן עם מישהו שבאמת מבין... תודה שוב! רומן

לגבי אייקידו

האימונים הם בימי ראשון ושלישי ב-9 בערב. אין את מושא ההסוואה בכלל, אבל יש תוכן רוחני מאד עמוק, אם כי אולי לא מהסוג שיקסום לך. לעומת זאת, אני לא בטוחה שבנינג´יטסו שיש בארץ כן מלמדים הסוואה. כדאי שתבדוק את זה עם המדריך אם זה חשוב לך.

felixL

New member
מאמנים נוספים

ההי רומן לגבי מאמנים נוספים כן יש בירושלים עוד כמה למאמן הראשי קוראים יוסי והוא מאמן במרכז לאומניות לחימה באיצטדיון טדי (שגם זה קצת רחוק) אבל הוא מאמן גם בת"א יש עוד מדריכים בירושלים אך כפי שציינתי אני יחיסית חדש ולא מכיר אותם אישית. אך אין בעיה לבדוק באתר של בודו נינג´טסו. לגבי נושא הסוואה - אני תרם ניתקלתי בנושא יתכן שהחברה הוותיקם כן עסקו בנושא, אני אוכל לשאול באימון הבא אבל לדעתי הכי טוב שתתקשר לאחד המאמנים ותדבר איתו ישירות. אני בטוח שהוא יוכל לתת לך תשובות הרבה יותר רציניות ממני בכל הקשור לתכנים הנוספים.

פיתוח החוסן.

קודם כל, מצטער לאכזב אותך - אתה עדיין לא מספיק "זקן" מכדי שיהיה אוחר ללמוד אומנות לחימה...
שנית, ברוב אומנויות הלחימה המסורתיות, יש דגש רב מאוד על פיתוח החוסן הנפשי בצד הידע הלחימתי-מעשי. כמעט כל אחד שידע להילחם (פיזית ומעשית), זה ישפר גם את בטחונו העצמי ואת היכולת להתמודד עם דברים. באומנות לחימה שיש בה גם את הצד הפילוספי, החוסן הנפשי הוא יותר מורגש ויותר ברור, אך כמובן, הכל תלוי במורה ובסגנון ההדרכה. אני מציע לך להתנסות בקראטה, בשיטת גוג´ו ריו אוקינאווה, שבצד היכולת המעשית, יש גם את הצד הפילוסופי ואת הדגש כל פיתוח האישיות. לגבי ההסוואה, אני לא כ"כ בטוח שבעידן הנוכחי, עדיין יש מישהו שמלמד גם הסתוות (אם כן תתמצא מישהו כזה, יעניין לדעת עליו).

שומפי

New member
אני התחלתי להתאמן בגיל 22 ! ולי ממש

לא היתה גמישות . אבל זה בא ! עובדים על זה , וזה מגיע. (אני מתאמנת בטאיקוונדו) שיהיה בהצלחה

bizhar

New member
מה זה סימן הקריאה אחרי 22 ?!

כל תינוק ועול ימים מרגיש פה זקן..
אני התחלתי בגיל 43 ( בלי סימן קריאה..) ואעיד בצניעות שלחבר´ה בני ה 18אין שום יתרון עלי - לפחות לא בסגנון שאני לומד. טאיקוונדו לא הייתי לומד בגיל מבוגר כי פה באמת היכולת הגופנית והגמישות מהווים גורם משמעותי.

למעלה