שאלה אדיוטית

dude2

New member
שאלה אדיוטית

אם אני מחליף את המיתרים של הקלאסית שלי במיתרים של אקוסטית אז היא תשמע כמו גיטרה אקוסטית?

גילדורי

New member
לא יודע, אבל זה סתם יעשה נזק לקלאסי

ת. קלאסיות לא בניות "לסחוב" מתח של מיתר של אקוסטית.

לא כדי לך לנסות כי..

המיתרי מתכת של האוקסטית מפעילים פי כמה (אני לא זוכר בדיוק פי כמה) לחץ והקלאסית שלך לא מסוגלת בכלל "לסחוב" אותם!

cyber2200

New member
קיצר...

אם תשאיר קלאסית הרבה זמן עם מיתרים של אקוסטית, יתחילו להיות לך סדקים בחיבור בין הגוף לצוואר (של הגיטרה :). למרות שאני מכיר מישהו שעשה את זה, וזה נישמע זוועה, אבל לא היו לו סדקים בכלום עד כמה שאני זוכר... אבל לדעתי זה עיקם לו את הצוואר של הגיטרה "פנימה".

mocko

New member
מיתרים של אקוסטית

מפעילים בערך פי 2 לחץ ממיתרים של קלאסית ( שכחתי את המספרים המדוייקים ) . חלק מאוד חשוב בעיצוב הצליל של הגיטרה הוא לוח העץ העליון . באקוסטיות משתמשים בעצים קשיחים יותר מאשר בקלאסיות כדי שהלוח העליון יעמוד בלחץ של המיתרים וגם יוליך צלילים ברמה טובה . גם שיטות החיזוק הפנימיות של תיבת התהודה , לרוב בעזרת כפיסי עץ ( bracing ) מאסיביות ושונות ( לפעמים ) מאשר בגיטרות קלאסיות . זה אומנם נראה הרבה פעמים מאוד דומה מבחוץ , אבל בסופו של דבר הבנייה בכלים האיכותיים שונה .

TheDUKE

New member
אני אוסיף גם דוגמה אישית...

יש לי חבר שעשה זאת. . . הגיטרה פשוט התעקמה ועכשיו יש לה צלילים פסיכודלים לגמרי... שנשמעים מצויין אם אתה מסטול אגב... :)

Boogieman

New member
אל תעז לעשות את זה

כבר ראיתי מקרים שהגשר עף מהמקום בגלל זה. לגבי הלחץ,אם אני זוכר טוב אז זה משהו כמו 35 ק"ג.

1adiel

New member
מצד שני......יש אנשים שכן עשו את

זה, הסאונד לא היה משהו בכלל אבל הגיטרה החזיקה הרבה זמן עד שהחליפו את המיתרים בחזרה לקלאסית

תראה...

יכול להיות שאם יש לך קלאסית איכותית היא מסוגלת להחזיק.. אבל בעיקרון אף קלאסית לא אמורה ולא בנויה למיתרים של אקוסטית. בקיצור אם אתה רוצה אקוסטי אז תקנה אקוסטית!

1adiel

New member
אני גם בדעה שמי שאוהב סאונד

של אקוסטית צריך לקנות אקוסטית, ההבדל הוא שמים וארץ, גם בנוחות לנגן על גיטרה קלאסית עם מיתרים אקוסטיים ממש לא נוח

למעלה