שאלהעל הבקר

שאלהעל הבקר

בסד בזמן אחרון אני רואה הרבה ילדים מטיילים אם נרגילות , כאילו זה צינור אינפוזיה ,ולדעתי זה ממש מגעיל, אני לא מבינה את ההורים אתם מרשים להם לא משנה בריא או לא , זה בעיה שלכם אבל לפחות שיעשנו את זה בבית למהבחוץ לפני כולם , והרח שלזה ממש מגעיל אותי ,גם אצלכם יש את הבלגן הזה עליזה

אהובה.א

New member
עליזה , בוקר טוב

לא אחת דיברנו בכמה פורומים על חשיפת ילדים למצבים שעלולים להוות סכנה עבורם. בין אם זה חשיפה לסמים , לאלכוהול , לעישון , לפרסומות מיניות ועוד. הנוער של היום , גם אם לא תאפשרי לו להיחשף , ייחשף. מה שניתן לנו לעשות הוא - לעצור את ילדנו מלהיחשף כמותם. לא תמיד זה עוזר. את צודקת לגבי נרגילות. הריח הוא נוראי. אולם ריחה של הסיגריה לא פחות נוראי והילדים נחשפים אליה בכל מקום שאפשר. אז מה ההבדל בעצם? בגלל שזה נרגילה? עליזה , ידעת שעישון חשיש הרבה יותר בריא מסגריות? בסיגריות מחדירים לך חומרים ממכרים כמו ניקוטין שאין בחשיש. בחשיש זה רק העשב עצמו. ומה רע בלהיות קצת בסוטול? בלהיות בראש טוב? אם אתה עושה את הדברים במידה הנכונה - אתה "על הגובה" ותו לא. זה כמו אלכוהול. אם אתה שותה במידה נכונה אתה תופס ראש טוב. ההבדל העיקרי בכל זה הוא הגיל. בגיל העשרה מי שעושה זאת מגיב אחרת מאשר מי שעושה זאת בגיל 30-40 וזה בדוק. רק נשאר לי לקוות בשביל כולנו , כהורים , שלא נצטרך להתמודד מול דברים גרועים יותר. חג שמח וכשר לכולנו

טאKילה

New member
אני נגד כל עישון מכל סוג שהוא..

נכון עישון נרגילה הפך לאטרקציה בקרב הנוער,ואפילו צעירים מאוד. אני לא ארשה לילדים שלי,לא נרגילה ולא סיגריה,מאוד מקוה שהם לא יעשו דברים ללא ידיעתי,אנחנו מדברים הרבה על הנושא,הם בגיל של הסתכלות וסקרנות על הנעשה בין הנערים/ות,ולא פעם סיפרו שיש ילדים שמעשנים נרגילה. רק שאלוהים ישמור לנו עליהם כשהם בחוץ מול העולם,מול הפיתויים.. אני שומרת עליהם בדרך של הסברה והסברה והסברה,מקוה שהם מפנימים.

נרגילה

בסד הבעיה שאני רואה זה ילדים בגיל 11 12 מתחילים , וההורים אומרים נרגילה זה כלום אזמה גם אני לפעמים יושבת איתם זה כף נו מחר הם יכניסו משהו אחר ואז בעיה , והם מגרים ילדים אחרים ולכן אני חושבת רוצים לעשן עשו זאת בבית , ,

kessem

New member
לצערי,לילדים רצון טבעי להשתלב

ולהתנסות בכל מה שסביבם. חלק מהענין הוא להיות כמו חבריהם . ומאחר וכל המילים שבעולם לא מונעות מהם את הרצון ,לא נותר לנו אלא רק להתריע, להסביר ולקוות. לצערי לא מצאתי פטנט אחר . גם אנחנו היינו ילדים סקרנים,לא? והגענו עד הלום....לא תמיד בשלום,אבל הגענו.

Mוניk

New member
אמא גאה של

היום עישון נרגילה תפש תעוצה כאילו זו אופנה. אבל תמיד היו ילדים שעישנו אמנם בסתר אבל עישנו. גם סיגריות זה לעשן זה רע וגם חשיש זה בכלל נורא. רק שהיום הילדים מעיזים יותר ועושים זאת בלי להסתתר אבל אני חושבת שההורים לא מודעים והילדים יודעים להסתיר מהם היטב כל אחד צריך לשמור על ילדיו ולהיות עם היד על הדופק כל הזמן למרות שאני חושבת, כשילד יחליט לנסות משהוא "חריג" אז קשה יהיה לעצור בעדו צריך רק לקוות שילדנו יהיה טובים. אני עם שתי הגדולות שלי הצלחתי הם לא מעשנות והם בנות טובות למרות שבבית אני מעשנת וגם בעלי. ובנתיים גם הבן הקטן שלי לא מתקרב לסיגריות אני מקווה שכך זה ימשיך. בקיצור זה דור אחר הילדים סקרנים ורוצים לטעום מהכל ועלינו ההורים להיות "שוטרים" (אבל בעדינות)

חן (*_*)

New member
אני, באופן עקרוני נגד מנהגי ילדים..

שמעשנים בגיל צעיר, נרגילות, סיגריות, ואפילו סמים ! פתרון ממש אין לי, מלבד- שיחות ועירנות של ההורים ותקווה שאכן יהיו הילדים ממושמעים. למזלי, אין אצלי בעייה שכזו- חינוך טוב?
, או ילד טוב?

למעלה