שאלהלגבי דייסות

נירית1

New member
שאלהלגבי דייסות

מתי מתחילים אתן? האם צריך אותן? (עם הגדול לא הכרתי אותן בכלל) ועם מה כדאי להתחיל?

למה את רוצה להתחיל?

יש לך בעיה שהילד רעב? אני התחלתי כי לא עלינו במשקל והיה צורך לתת פוש-אפ לילדה. והיום כבר אי אפשר בלי ואני מוסיפה כמעט לכל דבר את הדייסה אפילו לפירות ולמרק ירקות. אנחנו התחלנו עם קורנפלור ומשם עברנו לסולת ולדגנים מעורבים. היום קורנפלור כבר לא הולך ולא טעים לה ונשארנו עם דגנים מעורבים וסולת. אם הילד שלך רגוע ושקט אחרי כל ארוחה ועולה במשקל אני לא מוצאת סיבה להתחיל בכלל. אבל בכל מקרה אם כן תחליטי לתת בתאבון.

נירית1

New member
האמת שפשוטשמעתי המלצה כזו

ולא הייתי בטוחה - הבנות שלי במשקל בסדר מגרדות את אחוזון חמישים אבל זה לא מדאיג אף אחד אז אולי באמת אין צורך. תודה

לאה_מ

New member
אצלנו אף אחד לא אכל דייסות

וכולם - טפוטפוטפו - בריאים, חכמים, נחמדים, רגישים, ספונטנים, עם חוש הומור...

Shellylove

New member
אני שונאת דייסות

וכשניסיתי (פעמיים) לתת לשלי בערך בגיל 6-7 חודשים, כי חשבתי שזה ישפר את שנת הלילה, התברר שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לאכול משהו שאמא שונאת (וכל דבר אחר היא היתה מוכנה לטעום). התגובה היתה כל-כך נחרצת, שכל הסלון היה מרוסס בדייסה, בקיצור הילדה אמרה (בדרכה החיננית): מה את נותנת לי משהו אם את לא אוהבת אותו? מה אני פריירית? אבל זה הנסיון שלנו.

דייס זה ממש לא דבר ש"צריך"

זה בערך כמו ש"צריך" לתת תחליף כדי שהבנות יעלו יותר במשקל.

דעתו של רופא ילדים

שמטפל בנעמי (הוא הוציא חוברת בנושא תזונת תינוקות) היא שמבחינה תזונתית תינוקות אינם זקוקים לדייסה כלל, אלא אם יש להם בעייה מיוחדת של תת-משקל. אם רוצים להתחיל במוצקים, אז כדאי יותר לתת מוצקים מזינים, כגון (בשלב ראשון): ירקות, פירות (טחונים, כמובן). אני התחלתי בגיל 5 חודשים. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 27+)

למעלה