שאלההה

2ו2תית1

New member
שאלההה

יש לי שאלה בנוגע לחצאית ג'ינס אני רואה הרבה בנות שלובשות חצאית ג'ינס וגם לי יש חצאיות כאלה אבל שמעתי כל מיני דברים שזה לא לחרדיות או משהו כזה אז מה אם אני חוזרת בתשובה לכיוון חרדי אז אסור לי ללבוש חצאית מבד ג'ינס.? כי זה לבוש מזרחיסתי כזה? אני לא ממש הבנתי אם זה אסור או שלא אפשר לדעת מה ההלכה על זה???? התחלתי לחשוב כבר שזה לא צנוע כל כך אבל בכל זאת אם יבוא לי ללבוש פיתאום אני לא שוללת אבל אני לא רוצה להראות לא צנועה אם אני אלבש חצאית ג'ינס!!! אחרי הברך..

אופירA

New member
מנהל
צריך להבין את ההוראה

הוראות הצניעות קובעות את אורך החצאית וגזרתה, צבעיה ומסריה החברתיים. לג'ינס מסר חברתי ברור - הוא מנסה לחקות את אורח החיים החילוני והגויי, שבו בד הג'ינס במכנסיים הוא בגד אופייני קבוע (בעשרות השנים האחרונות), שאינו משתנה עם האופנה. ההשקפה של תנועת המזרחי אומרת שמותר וצריך לאמץ את מעשיו של החילוני ואת השקפתו, בצד קיום המצוות, ואילו ההשקפה התורנית השורשית קובעת שהתורה היא תורת חיים, וכל מעשה ומעשה נמדד לאור התורה, ויש להיזהר מאד ממסריה של השיטה החילונית ולבחון אותן בשבע עיניים! לאור השקפה זו יש גם ביקורת על נושא הפלאפון, על נושא הטלוויזיה, על נושא הסרטים ב-DVD (אין חיה כזו "סרטים כשרים" - עצם תרבות הסרטים אינה כשרה!), על נושא הבילוי במסעדות וכו' וכו', כשהדברים מסורים ללב, מדודים עפ"י דרגתו של האדם ואינם אסורים באיסורי דאורייתא, אלא גדולי הדור מנחים את הציבור, וכל הירא את האלוקים מכין ליבו לשמוע את הדברים. כלומר, בהנחיית גדולי הדור, הציבור החרדי נמנע מבד הג'ינס בהיותו לא מכובד (אין שום עו"ד הרשאי ללבוש ג'ינס בעבודתו, לדוגמא. היהודי התורני נמצא בעבודה בכל רגע ורגע, גם בביתו!), ובהיותו משקף את הלך הרוח החילוני ורעיונותיו. במציאות, נדיר למצוא חצאית ג'ינס שתפורה עפ"י ההלכה (היות שאין ביקוש לחצאיות כאלו!). רוב החצאיות או קצרות וצרות, או נמוכות חגורה ומשתלשלות סרוחות טפחים טפחים על הקרקע. לכולי עלמא הן אינן לבוש מכובד. עצתי לך כאשה אל אשה - כל עוד ההימנעות מללבוש חצאית ג'ינס מדי פעם שוברת את רוחך, אל תחמירי עם עצמך בעניין זה דווקא, והמשיכי להתחזק בעניינים האחרים, ובינתיים למדי והפנימי את הרעיון ההשקפתי, עד שמאלייך תמאסי בסוג זה של חצאית ולא תרצי ללבוש אותו יותר.

יש כמה דברים אני

לא מסכימה איתם בתשובתך... "ההשקפה של תנועת המזרחי אומרת שמותר וצריך לאמץ את מעשיו של החילוני ואת השקפתו, בצד קיום המצוות"-ממש לא נכון ואפילו לא מתקרב בדיוק כמו כל דתי תנועה זו רוצה לקיים את רצונו המלא של הקב"ה "במציאות, נדיר למצוא חצאית ג'ינס שתפורה עפ"י ההלכה (היות שאין ביקוש לחצאיות כאלו!). רוב החצאיות או קצרות וצרות, או נמוכות חגורה ומשתלשלות סרוחות טפחים טפחים על הקרקע. לכולי עלמא הן אינן לבוש מכובד"-לי יש חצאיות גי'נס והן כולן צנועות ב"ה יש שאלו מהמגזר החרדי שהן לובשות חצאיות שהם מבד אחר אבל הרבה פחות צנועות אז לא ממש משנה סוג הבד אלא הצניעות של הבגד!! לילה טוב מתוקה

חדינה

New member
אני אנסה לענות לך

לבת ישראל יש תקנון צניעות על פיה היא צריכה ללכת . במגזר המזרחיסטי הולכים עם ג'ינס אבל בחוג החרדי נהוג שג'ינס הוא רחובי ולכן לא לובשים אותו.

למעלה