שאלההה!!!!!!!!!!

omri klain

New member
שאלההה!!!!!!!!!!

שלום לכוללם.... אני עשיתי פק של 4.8 V מי בטריות של Energizer 2500מילאמפר ורציתי לדעת עם הבטריות טובות לפק של טיסן ועם הם יעמדו בזה????? תודה רבה לכול העונים...... עומרי...

YHS

New member
בטריות נטענות?

אתה יודע להלחים? לדעתי אל תטוס כך. (ואפשר לוותר על כל סימני הקריאה וסימני השאלה. רואים את שאלתך גם ככה).

omri klain

New member
לא אני לא יודע להלחים,

וכן בטריות ניתעמנות ונתתי את זה למישהוא שמבין בתחום..

Flat spin

New member
יפה ששאלת לאחר מעשה ../images/Emo22.gif

ואיך לדעתך יכול מישהו להשיב לך, כאשר הסוללות בידך ואין כל אפשרות לדעת כיצד עשית את הפק ?

לשד

New member
עמרי שלום

בטריות זה לא צחוק. זה עניין בטיחותי ממדרגה ראשונה. טיסן עם מנוע לא בטריה הופך להיות ללא שליטה ויכול להרוג משהוא. לא ברור מהודעתך באיזה תאים מדובר. לידיעתך פאקים לא מלחימים סתם עם מלחם. יש מכונה מיוחדת שכאילו מלחימה... בקיצור תתייעץ עם מישהוא שמבין ולא רק בפורום. תמיד אפשר כמו שהציעו לך לנסות וזהו. דבר אחד בטוח שהטיסן באוויר לא ישאר. רק נקווה שלא יכנס עם הספינר למישהו בין הגבות... בברכה עמרם

omri klain

New member
אני שואל רק עם הבטריות עצמם טובות לפק זהוא..

ותהלחמה מישהוא שמבין עשה לי לא אני עשיתי..

YHS

New member
זה "שמבין"

מבין גם בטיסנים? מבין גם את המשמעות של ניתוק קל ורגעי בחיבור כלשהו ואת המשמעות של טיסן שטס עם מנוע וללא שליטה? כי אם האו מבין בטיסנים, אתה יכול לשאול אותו אם לטוס כך. אם הוא לא מבין, הנה אתה שואל כאן ומקבל תשובות שאולי לא מתאימות לך.

omri klain

New member
כן הוא מבין בטיסנים...ואני אישת סומך עליו

ואני רק שואל עם הבטריות מתאימות לפק זהואאאאאאא....

YHS

New member
אני מציע, בניגוד להרגלי

שאם הוא מבין בטיסנים, שהוא יתן לך את האישור. מאחר ואנו לא ראינו את הפק ולא יכולים להעריך את איכות העבודה, ראוי שהוא יביע את דעתו, גם על סוג הסוללות (הוא הרי הלחים, כנראה שהוא סבור שזה בסדר).

Flat spin

New member
הסוללות טובות מאד ../images/Emo22.gif

ואם גם ההלחמות טובות, אין דאגה, צא לדרך. מצד שני, האם "המבין בהלחמות ובטיסנים" לקח על עצמו את האחריות למעשיו ? לא יהיה מצב שיגיד לאחר מעשה שעשה את המכסימום שהוא יודע, וזה מה שיצא ? ברור לך שכל האחריות לתוצאות, גם אם האחר שגה, רובצת על כתפיך ?

erazz

New member
אני נזהר מאוד מ"מבינים"

כי בטחון עצמי מופרז יכול להוביל להרבה בעיות... איך אני יודע? אני לוקה באותה מחלה. אז אני לא אציע מה לעשות אלא מה לדעתי כדאי לבדוק: 1) התאים הבודדים... הם יכולים לעמוד בעומס? מה ההתנגדות הפנימית שלהם? מה יקרה אם יעמדו תחת עומס של 3-4A? 2) ההלחמות... מעבר לכך שהלחמות על סוללות הן דבר בעייתי האם יש למלחים את הציוד המתאים? (מלחם םמספיק חם, ראש "פטיש" וכו') האם יש לו יכולת לוודא שההלחמות בסדר ושלא נגרם נזק לסוללות? בגדול הפק הזה יעבוד. הבעיה היא תמיד ה"מה אם". מה אם יש הלחמה לא טובה? מה אם יש תא הרוס? מה אם... בסופו של דבר פק חדש של פוטבה/JR/Airtronics ושות' עולה בערך 120 ש"ח. 4 תאים נטענים של GP עולים 80? כמה אתה כבר חוסך? ועל מה אתה מוותר? חומר למחשבה.

shlomo baron

New member
אני לא מבין משהו

מה כל העניין עם ההלחמות ודברים מסוג זה? הרי אפשר לחבר כמה פאקים מפלסטיק (כמו הבטרייה של הבננה) יחדיו בטור ואז לשים קונקטור מתאים, בשביל זה לא צריך ידע נרחב בהלחמות. אני מבין שאם מדובר בטיסן חשמלי ששם יש סוללות מיוחדות אז בית סוללות כזה לא שייך. אבל אם מישהוא רוצה לבנות פאק סוללות מבטריות AA אז אפשר להשתמש בשיטה הזו.

erazz

New member
אז יש כמה הבדלים...

ראשית על הפק של הבננה. 1) תתפלא כמה הפלסטיק הזול הזה מתאים לבניית פק. הוא לא הורס את הסוללות והוא מאפשר לך לשים תאים לא נטענים שהם בד"כ קצת יותר מוצלחים מבחינת התנגדות פנימית. 2) הבננה בד"ך לא שוקלת יותר מ-500 גרם. 3) הפק מפעיל מקלט ו2 סרבואים סטנדרטיים שלא ממש מתאמצים. ככה שפק של בננה יכול להיות כמו שהוא וזה בסדר גמור. עכשיו נעבור לשלב הבא: טריינר 40 צריכת הזרם קופצת ליותר מפי 2 (4 סרבואים שכבר צריכים להתאמץ קצת). רעידות קצת יותר רציניות. המשקל של הטיסן הוא גם פי 4 יותר גדול. רואה למה אני מתכוון? ככל שעולים בגודל, משקל, מהירות ומס' צרכנים צריך להתאים את הפק. לא הייתי מעז להשתמש בפחות מ-2 פקים של 1,600 כ"א לטיסן סילון סטנדרטי למשל. ולגבי ההלחמות. אמרתי את זה כבר פעם ואני אומר את זה שוב. הלחמות לא מקצועיות הורסות תאים! בכל תא יש טבעת אטימה מפלסטיק שתפקידה לשחרר גזים ע"מ למנוע לחץ פנימי גדול ופיצוץ. הטבעת הזו מאוד דקה (תפרקו תא ישן ותראו). הטבעת הזו גם צמודה לראש של התא ולכן הלחמה יכולה בקלות לפגום בטבעת הזו. לא תראו את ההבדל מייד. ההבדל יתבטא בירידת הקיבולת של התא לאחר כמה טעינות. בפק דבר כזה הוא גרוע מאוד. אם יש תא אחד שנפגם והאחרים בסדר הפק הזה יכול לפגוע משמעותית בתפקוד הפק כולו. עדיף לחבר תאים בריתוך (Spot Welding) או עם מלחם גדול בעל ראש פטיש. ותמיד ע"י מי שמבין את כל המשמעויות האלה ויכול לוודא שהפק לא נפגע. ובכ"מ כדאי שתהיה לך דרך לבדוק את בריאות הפקים שברשותך. מקווה שעניתי על השאלה.

erazz

New member
ועוד משהוא...

שים לב לתסמונת ה"אני יודע" כתבת "אבל אם מישהוא רוצה לבנות פאק סוללות מבטריות AA אז אפשר להשתמש בשיטה הזו." כלומר קבעת בפירוש שזה בסדר להשתמש בפק כזה. ועכשיו אני שואל אותך שוב. היית משתמש בפק כזה לטריינר 40? לטיסן F3A עם מנוע 1.40? לטיסן עם מנוע בנזין? לסילון? אני לא מתיימר לדעת אבל אני לפחות מנסה למצוא נימוק משכנע לדעותי!

למעלה