שאלב דחופה

013סמי

New member
שאלב דחופה

קניתי היום כבל חימום ויש לי כמה שאלות 1. אבא שלי אומר שזה לא טוב לנחשים מישהו יכול לקרוא את המ שכתוב מאחורה ולהגיד לי אם זה נכון או לא (אני חושב שזה ממש לא) 2. אם זה לא נכון, אז האם אני יכול להשים את זה מתחת לטרריום הטרריום עשוי מזכוכית ויושב על עץ זה יפגע בזכוכית או בעץ? אם זה אפשרי אז איך בדיוק להשים? אשמח אם מישהו יעלה איזה תמונה או משהו תודה מראש

FreakOn

New member
בה? אי? יאפו?

זה מצויין פרוש אותו כמפל על תחתית הטרריום. אם אתה רוצה להיות בטוח שהזכוכית לא תפגע - שים פס כפול של דבק מלחמה ואת הכבל עליו. אתה יודע למה אני מתככון כשאני אומר מפל חום?

FreakOn

New member
אין מה לחפש דרך "קלה" יותר.

כבל החימום הוא אחד האמצעי חימום היותר נוחים, פשוטים וקלים. את הכבל: כמו שאמרתי - אתה פורש במפל על תחתית הטרריום (ראה שרטוט מצורף) =ח=ש=ו=ב=: בדוק את הטמפרטורה לפני שאתה מכניס את הנחש לטרריום! למה אני אומר שכבל יותר נוח? עם הכבל ניתן "לשחק" עד שאתה מגיע לטמפ' הרצויה - עם אמצעי חימום אחרים לא

הכבל אכן מתאים לזוחלים

אני לא בטוח כמה יהיה חכם להניח על הכבל את הטרריום, הלחץ של הטרריום על הכבל עלול לפגוע בכבל. כדאי שתכניס את הכבל לתוך הטרריום ותסדר אותו מתחת למצע. את הכבל תסדר כמו בציור ששלחו לך ( חלק שבו אין בכלל כבל, חלק שבו הקבל מסודר בצפיפות נמוכה וחלק שבוע הכבל מסודר בצפיפות גבוהה יחסית).

013סמי

New member
איך?

איך אפשר לסדר את זה ככה בתוך הטרריום!? הנחש יזיז את זה כל הזמן ובלי קשר זה לא קשיח ויעמוד איך שאני מסדר.... איך אני אכניס אותו בכלל? מתחת לטרריום אני לא יכול להשים? אני מפחד שזה יפגע בזככית של הטרריום או בעץ עליו זה ישב.... אה ותודה רבה רבה על ההסברים!

FreakOn

New member
אין על מה...

דבק מלחמה, יודע מהוא? הדבק הלבן הזה, שעשוי מקרטון, ששמים על הדלתות במלחמה.. שאל את ההורים, הם יביאו לך - בטוח יש לך כזה בבית. הדבק לא רעיל, הדבק את הכבל בצורה הרצויה ונגמר הסיפור. כמו שיונתן אמר: לא מומלץ לשים מתחת לטרריום, זה עלול לפגוע בכבל.. כמו שאני אמרתי: שים שכבה כפולה של דבק מלחמה ישירות על הזכוכית את הכבל על הדבק ואז שכבה נוספת של דבק, על זה: את המצע. איך להכניס את הכבל? דיי פשוט, אבל זה תלוי בסוג הטרריום. זה יכול להיות מחורי האיוורור. מהדלת. מלמלעה. לא זכורות לי עוד אפשרויות.. תוסיפו אנשים... :)

013סמי

New member
אז אתה אומר

לצפות את תחתית הטרריום בדבק הזה.... על זה להשים את הכבל לצפות את כל הכבל לגמריי? או פשוט להדביק פה ושם? ועל זה את המצע (נייר סופג במקרה הזה) ?

FreakOn

New member
לא להגזים

לא "לצפות"... איפה שאתה יודע שהולך להיות כבל: שים שכבה כפולה של הדבק. אני ממליץ כן לעבור על כל הכבל עם שכבה נוספת של הדבק.. גם כדי שלא יזוז וגם כדי שהנחש לא יבוא במגע ישיר עם הכבל... וכן, על זה את המצע :)...

yair lotan

New member
עוד כמה עצות

א. הייתי נמנע מלשים דבק "מלחמה" בטרריום ( חסר לך שהנחש יסתבך וזה וידבק. ראיתי נחש שנדבק פעם ( בסיטואציה אחרת ) וזה היה מזעזע). ב. אני חושב שעדיף שהכבל לא יהיה בתוך הטרריום. אתה פשוט יכול לשים מתחת לפינות של הטרריום חתיכות קרטון או קלקר וככה כובד הטרריום לא יהיה על הכבל ומצד שני, הכבל נמצא במגע ישיר עם בתחתית ואין את כל הבלאגן. יום טוב,

FreakOn

New member
חולק

דבק מלחמה הוא דבק עדין ביותר. אני לא מתכוון לדבק הפלסטי אלא לדבק אשר עשוי מקרטון. ממש לא מפריע לנחש. עוד סיבה שהכבל כן יהיה בטוח היא עוצמת בידוד... כאשר הכבל מחוץ לטרריום: הבידוד גבוהה למדי והחום עובר בצורה איטית וחלקית.

yair lotan

New member
גם אני חולק

לדעתי עדיף לא להכניס דברים מיותרים ( להלן דבק וכבל חימום ) לתוך הטרריום, שום דבר טוב לא ייצא מזה. דבר נוסף, אם תחתית הטרריום מזכוכית, אין שום בעיה של מעבר חום. מנסיון.

FreakOn

New member
מותר לחלוק...

זה מה שעושה את זה כל כך מעניין
מנסיון ובלי יותר מדי פקה פקה: כבל חימום - אינו מיתר בתוך הטרריום. מאחר וכבר מיוצר להכנס לטרריומים \ אקווריומים גם אין שום בעיה עם זה. אבל כמו שנאמר: כל אחד ואך שבא לו
ומכאן נובע שאתה חושב שכבל בתוך הטרריות מיותר ואי חושב שכבל בתוך הטרריום אף מוסיף. אין שום בעיה עם זה.

אני מסכים עם יאיר

מנסיוני גם אצלי פעם נדבק נחש לדבק (לדעתי התכוונת לאיזולירבנד חבלה שעשוי מסיבי בד) ולא פעם הסתבך בכבל ובילבל אותו לגמרי . אני אישית בכל הטרריומים סידרתי מפל מתחת לטרריום כאשר הקלקר שמוצמד לתחתית משמש לו כבית וסופג את המשקל .אם אין קלקר, פשוט לוקחים פלטת קרטון/עץ ומדביקים במידת הצורך מסביב לאזורים של הכבל וכך מונעים את ספיגת המשקל . בנוסף,חשוב מאוד לדעת -כשהכבל מוצמד לזכוכית ממתחת היא מאוד חמה ועלולה לגרום לכוויות לנחש במגע ישיר וממושך (במיוחד כשהמצע הוא נייר סופג) ,לכן יש לבודד עם דבק או קרטון דק, את המגע עם הזכוכית ,או להשתמש במצע שמבודד מלמעלה, כמו דשא סינטטי או שבבי עץ מעל שיכבה עבה של נייר סופג .

rcarbone

New member
האם ניתן להדביק עם סיליקון?

האם זה הורס את הכבל בצורה כלשהי, האם החום יכול להמיס את הסיליקון או שזה צורה בטוחה, כי זה מאוד נוח ואין מצב שהנחש יידבק לזה או משהו כזה, הפחד היחידי הוא שזה לא יהרוס את הכבל ויימס????

FreakOn

New member
לא ימיס - זה בטוח

אבל אני ממש לא ממליץ בקשר לחימום סיליקון: יכול להיות שהוא פולט רעלים כאשר מתחמם. דבר נוסף הוא: זה יגביל אותך מבחינת "לשחק" עם הכבל. הרי כל הקטע שעושה את הכבל יותר נוח זה שכאשר הטמ' יורדות אתה יכול לצופף את הצד החם ואתה מקבל את הטמ' הרצויה.

למעלה