שאלב בקשר לצריכת דלק.......

teen17

New member
שאלב בקשר לצריכת דלק.......

היי לכולם רציתי לשאול אותכם משהו בנוגע לצריכת דלק. אם נוסעים ביישורת ארוכה במהירות של 90 קמ"ש האם חסכוני בדלק יותר לנסוע בהילוך 4 או בהילוך 5? (בהילוך 4 המנוע לא מתאמץ כי מעבירים ל04 רק בסביבות ה-75/80 קמ"ש). אז באיזה הילוך יותר חסכוני לנסוע ב-90 קמ"ש ביישורת ארוכה?

falou

New member
כרגיל, תלוי...

בעיקרון הילוך חמישי חסכוני יותר אבל אם השארות על 5 ב-90 קמ"ש דורשת לחיצה בריאה וממושכת על דוושת הגז (לא סביר במכונית מודרנית) אז רביעי יכול להשתלם יותר.

teen17

New member
לחיצה על דוושת הגז בהילוך 5.......

היא לחיצה קלה של אפשר להגיד 1/5 מדוושת הגז וכן לחיצה ממושכת כדי לשמור על המהירות.

rigi

New member
הילוך חמישי הוא מיועד לחיסון !

לכן הוא מוריד לך את הסל"ד של המנוע , לשם כך הוא קיים . גם הילוך רביעי בתיבה אוטומטית מבצע אותו דבר בדיוק , הם נקראים הילוכי יתר ,הם לא אמורים לתת כוח או מהירות . אפשר לבדוק את זה על ידי זה (ואני לא ממליץ...אחרי זה יאמרו פה שאני מקלקל פה אנשים ) שתגיע למהירות הסופית של הרכב בהילוך רביעי. ותעביר לחמישי תראה שרק מד הסל"ד ירד, והרכב כמעט ולא יאיץ, אלא אם כן תיהיה בירידה ...... אותו דבר באוטו´ אפשר להגיע למהירות הסופית בעזרת הילוך שלישי..(נכון..זה לא כל כך נעים לאוזן...אבל בשביל זה המציאו את הילוך היתר..) ריג´י בדק את זה אישית... אבל עדיין לא בפאסאט.....

שטויות במיץ...

בגולף שהיתה לי בגרמניה הגעתי ל200 (מהירות סופית) רק בחמישי, כשרביעי מספק עד +-170, טיפה יותר בירידה.

sronis

New member
לא צריך בשביל זה גולף בגרמניה

לכמה הרביעי שלי מגיע? 160? אולי 170... למרות שביאריס השלישי מגיע ל-165, שזה אמורה להיות המהירות הסופית, והרביעי לא מושך בגרוש מעל זה... אבל ככה זה כמעט תמיד בתיבות אוטומטיות.. רוני

rigi

New member
זאת היתה כל הכוונה....

הילוך רביעי באוטו´ והילוך חמישי בידני הם הילועי יתר... ולא אמורים לתת כוח או מהירות , אלא רק להוריד סל"ד.

sronis

New member
אבל זה לא נכון...

ברור שהם הילוכי יתר, הילוך יתר מתוך הגדרה זה הילוך שהיחס שלו בפחות מ-1:1, למשל אצלי גם הרביעי וגם החמישי הם ביחס של פחות מ-1:1, אבל זה לא אומר שהם לא נותנים כוח. על 170 ברביעי (אם הוא בכלל מגיע ל-170) מעבירים לחמישי ויש עוד הרבה קדימה... באוטומט לעומת זאת בהרבה מקרים השלישי מגיע כמעט למהירות הסופית והרביעי מעלה רק עוד מעט, כי הוא באמת הילוך שיוט. אצלך בפאסאט כנראה שזה לא יהיה כך, הרביעי יגיע גבוה אמנם אבל לחמישי יהיה עוד, זה נורא תלוי בתיבה ואם נבחרו לה יחסי העברה קצרים בשביל ההאצה המהירה והספורטיביות או יותר לשיוט מהיר ונעים במהירות גבוהה, כמו הפאסאט. דרך אגב בפאסאט 1.8T האוטומטית החדשה עם חמישה הילוכים, ההילוך האחרון באמת לא נותן כוח או מהירות יותר מהרביעי, הוא על 2000 במאה קמ"ש, 3000 ב-150 ואני מאמין שבסביבות ה-4000 ב-200...( אז זה לא בדקתי) רוני

rigi

New member
זה נכון...לגבר רכבי הספורט...

אני התכוונתי יותר לרכבים ´הרגילים´. שאין להם עודף כוח...ומשהו שיעזור להילוך חמישי לתת עוד מהירות...

למעלה