שאיפות נחותות

B.M.F

New member
שאיפות נחותות

מדי פעם, אני מבקר בפורום כאן ולפעמים אני לא מבין את השאיפות הצנועות שלכם. פעם מישהו מייחל לסליקה בינונית, אחר מתפלל לפרלוד (?!), השלישי בכלל רוצה וויפר צימחונית.. מה בנוגע לשתי מכוניות מהטובות בעולם - לוטוס אליז ו-TVR טוסקאן R ? אלו מכוניות שיותר משווה לתת להם מקום בחלומות הוורודים שלכם. ובטוח שיותר מהפחיות האחרות שכל מיני קופר S עדיפה עליהן. שלא נדבר על הנעלה מכולן - קייטרהם סופר 7 , שאיך אפשר להתחיל בהתוואת ספורט מוטורי מתוקן בארץ מבלי נציגות כלשהי מצידה ? וזה רק על חלומות.. יש כאלה שיש להם כסף..ומסתפקים בפאקינג די אל .. דעה של אחד.

מצמץ

New member
B.M.F

קודם כל אני חושב שזה לא רע שיש אנשים בפורום (ובכלל) שמסתפקים במועט, ואני מכבד את דעתם, אבל לא מסכים איתם (אני לא מסוג האנשים שמסתפקים במועט
+זדוני). בתכלס, אני מסכים איתך וחושב שאתה צודק בהחלט. אבל תקח בחשבון שבארץ אין מודעות גדולה לחברות ולדגמים שלא נמכרים בארץ (חוץ מפרארי,למבורגיני,רולס-רויס וכו´) שלא לדבר על סדנאות. ושרוב האנשים בארץ בכלל לא מכירים או שמעו אי פעם על TVR (וזה רק דוגמא אחת שבאה להראות באיזה שפל מדרגה הציבור הישראלי נמצא מבחינת הכרת דגמים), אז אתה באמת מצפה שאנשים כאלו בכלל ידעו מזה לוטוס סופר 7? מצמץ, חושב שהביקורת שלך מוצדקת.

itzik93

New member
BMF - זה עניין מורכב מאוד

שכולל בתוכו גם השקפת עולם (בין היתר כלכלית ומוטורית) וגם משיכה פנימית למכוניות אקזוטיות - ולא בהכרח חוסר ידע או בורות.... אני לעומת זאת (כמו שכבר ציינתי בעבר) לא מתרגש, לא נמשך ולא מתלהב ממכוניות אקזוטיות ודגמים נדירים שנמכרים בחו"ל ביחידות בודדות, אני נמשך לתחום אחר ומאוד נהנה ממנו - ומכאן באות שאיפותי הצנועות (מאוד) - ואם זה מה שימלא את ליבי באושר רב, אז היכן בדיוק הבעיה ?
כל אחד מוצא את פינת האושר שלו בהתאם לקריטריונים הנ"ל... אין כאן שום מקום לתחרות... איציק - עם השאיפות הצנועות מאוד שלו: תנו לו STI ידנית ו B4-טורבו אוטומטית בחניה הכפולה (שאין לו) בדופלקס (שגם אין לו) והוא מאושר...

מצמץ

New member
אולי, תוכל להתפשר בעניין

הSTI והB4 אוטו´ ופשוט לרכוש B4 עם 280 כ"ס, או שאם אתה צנוע אז הגרסא עם ה260 כ"ס (כמובן שתוספות של STI ברוכות) ואז אתה גם חוסך את החניה הכפולה, ו2 הדברים האלו כשלעצמם הם 2 צעדים קדימה לקראת המימוש, ועכשיו רק חסר הB4 והדופלקס
. מצמץ, נהיה אמא פולניה, שמתכננת לאנשים (שהם אפילו לא הילדים שלה) את החלומות שלהם ואיך הם יחיו (תגידו שאני לא חוצפן).

itzik93

New member
מצמץ

בשביל להתפשר (תראה כמה אני "בא לקראתך"
) אני מוכן לקחת את הגירסת הרגילה לחלוטין (B4- אוטו´) אבל לא לוותר על דופלקס עם חניה כפולה
וכמובן STI בשבילי (ה B4 האוטומטית תהיה לאישה ולטיולים) איציק - צנוע, אבל גם זה חלום...

מצמץ

New member
איציק (כבדרך אגב)

כשאני אומר מסתפקים במעט, או צניעות כפי שאתה מכנה זאת, אני לא מתכוון לSTI או משהו בסיגנון זה, אלא למכוניות כמו שBMF אמר כגון פרלוד, סליקה פשוטות אפורות ורגילות (בלי שום קשר ליפני) או לדוגמא מזעזעת עוד יותר: לפני כמה שנים הייתה כתבה בקאר אנד דרייבר בנושא איזה מכונית כל אחד מהכתבים של המגזין הכי היה רוצה, ואחד מהם אמר שהוא הכי רוצה מסחרית של VW (קראוול אם אינני טועה) כי הוא לא צריך יותר מזה, אז אולי זה נכון אבל אני שואל את עצמי WTF? (כי הוא היה רציני),מילא שיגיד שהוא רוצה איזה קמרו פשוטה עם מנוע 5.8 אבל מיסחרית של VW?. ועוד נקודה למחשבה. אם השאיפות של אנשים הם כאלה פשוטות אז מה הפלא שהיפנים מעצבים לרוב מכוניות אפורות וחסרות כל ריגוש או גירויי מבחינה עיצובית. מצמץ, מקווה שהסברתי נאמנה את עמדתי בנוגע לצניעות שעליה אני מתכוון.

B.M.F

New member
טעות

אני לא התכוונתי להעביר ביקורת. כמו שכתבתי בסוף - זו דעה שלי. רק שיתפתי אתכם בה. ואני שם לב שזאת הייתה טעות .. כנראה גם כאן אי אפשר לכתוב משהו מבלי שכל אחד חושב שדרכו לו על הזנב.. חבל.

אילן די

New member
איזה שטויות

מעולם לא אמר הבחור שהתעניין בסליקה שזו מכונית חלומותיו. היה לו 60 אלף שקל והוא שאל אם כדאי לו לרכוש סליקה. כיוון שבקבוצת הסליקה (Fast coups לפי קאר אנד דרייבר) המכונית הטובה ביותר היא הונדה פרליוד (טרם יציאת אקורה RSX לשוק) שאלתי אותו אם הוא יכול למצוא כזו. אני בטוח שאם היתה ברשות הבחור האפשרות לבחור כרגע בין אסטון מארטין וונקוויש (הבחירה שלי
) לסליקה הבינונית, הוא בכלל לא היה חושב רבע פעם. השחצנות שלך, שכבר הוזכרה ע"י מישהו בפורום וואי נט מתבטאת גם כאן ע"י סילוף עובדות פשוט ודיבור מגבוה. ואין לי שום דבר נגדך, כך פשוט מצטיירים הדברים שלך. אתה באמת לא מיוחד בזה שאתה שואף למכונית אקזוטית ואגב לוטוס אליס ??? זה פסגת השאיפות שלך ???

B.M.F

New member
אתם באים בזוגות אני רואה ..

אם היית מבין למה התכוונתי - במקום מילה במילה כמו תוכי לא היית קופץ להכתיר אותי כשחצן מה גם שאתה לא מכיר אותי בכלל אז אין לך שום זכות לקשקש כאלה שטויות. כנ"ל הוד רוממותו הבחור השני מווי-נט. לא באתי בטענות אליו או אל כל מישהו אחר. דיברתי בגדול על חלומות, תקוות וכאלה שאני משער שאו שאתה לוקה בהם, או שפשוט אין לך כאלה ולכן אתה פוסל כל מי שחושב אחרת. לוטוס אליז היא לא פיסגת שאיפותיי, אתה בטח לא תדע מהם, אבל בהחלט רכב שאני יותר מאשמח לנהוג. בלשון המעטה. לסיכום, אני לא מדבר מגבוה, אם היית מכיר אותי בכלל היית יודע זאת. ואם אני מסלף עובדות - תוכיח. בכל מקרה זה בתום לב אם כן.

מצמץ

New member
אילן+BMF

אילן- לפי מה שאני הבנתי BMF אכן דיבר בגדול על חלומות. BMF- מדבריך כן נובע סילוף בנוגע לסיליקה ולפרלוד, ואילן פשוט לא הבין נכון את כוונתך "בגדול על חלומות" (דרך-אגב אני כן הבנתי שאתה מבקר, אע"פ שאתה מכחיש, אך אולי טעיתי בהבנתי). ולסיכום, אני מקווה שאתם מקבלים את דברי בהבנה ובידידות, כי אני באמת לא מנסה לחנך ולבקר אותכם, פשוט חבל לי שאתם יורדים לפסים אישיים ומשמיצים סתם בגלל טעות בהבנת הנקרא, ואני בטוח שלא היתה כאן כוונת זדון מצידו של BMF. בהערכה ובידידות, מצמץ

B.M.F

New member
יש ביקורת ויש ביקורת

בכל מקרה רק כדי להדגיש, אני לא השמצתי. וקצת קשה להבליג כשמכפישים את שמי, בשעה שאני מביע את דעותיי.

© DrorZi

New member
בוא נסגור עניין ונגיד

שעדינות זה לא היה. אין לי מה להוסיף כי את כל שאר הנושאים כבר סגרו קודמי.
דרור זי, שלום עכשיו

רונןz

New member
גם אני רציתי אליס

שאיפות צנועות הא... ניסינו להביא את הלוטוס לארץ.. זה לא אפשרי. אין מוסך לתיקון אין חלקים משרד התחבורה לא לצידנו. אין רכב ריאלי כרגע יותר מאשר האליס. מושא כל נהג ואני מדגיש שוב "נהג"

מצמץ

New member
רונן

הסיבה לכך שמשרד התחבורה אינו מאשר את יבואה הוא בגלל הפן הבטיחותי של המכונית, כלומר שהקורה שמגינה על הנוסעים פשוט לא מספקת אותו (ולכן גם אי אפשר לייבא סופר 7), והמשרד רוצה גם כריות אויר, ועוד בבל"ת שלא אקטואלי במכוניות כאלו שחיסכון במשקל היא אחת הנקודות העיקריות , אך אלו הכללים וזו הגורם הבעייתי ההגדול ולא עניין המוסכים וחלקי חילוף (אישית אני חושב שהאליס בטוחה מאד אקטיבית ופסיבית, אך לך תבין את האנשים במשרד התחבורה שרוצים כסת"ח ונוקטים במדיניות מיושנת ולא מוכנים לשנות את "ספר הספרים" שלהם). בנוגע מוסכים, תמיד אפשר למצוא בארץ מישהו שיוכל לטפל לך במנוע המרכזי (לדוגמא מוסך שמטפל בMGF) אומנם לא במקצועיות, אך נזק הם לא יגרמו (אני מקווה
), וחלפים זה לא סיפור גדול תוך 3 ימים בדואר מאנגליה, יום באקספרס ויש לך חלק חילוף. קח כרטיס וחכה בתור אחרי בערך 20,000 אזרחים ישראלים שגם רוצים להוציא כמה גרושים על מכונית זולה כמו האליס שנותנת תמורה כמו של מכונית על. מצמץ, בהבנה ובהשתתפות בצערך.

umop apisdn

New member
לא מדוייק!

אין תקנה הדורשת כריות אוויר או רמה מסויימת של בטיחות מהקורה... זה מגוכך... האיסור נובע משני חלקים: 1. לרכב חייב להיות בסיס של חלפים בארץ, עם יבואן שמטפל בו. 2. אסור לייבא רכבים שלא תואמים לתקינה בארץ (גובה מהכביש, לדוגמא...)

מצמץ

New member
ובכן

מבחינת נק´ מס´ 1, אני לא מסכים בגלל שלא דובר פה על לפתוח עסק יבוא. דובר כאן על ליבא אישית מכונית, ויש בארץ הרבה מכוניות מיובאות אישית שנעות על כבישנו אע"פ שאין בארץ חלקי חילוף ומוסכים מורשים ולכן הנק´ הזו לא נראית לי רצינית. בנוגע לנק´ 2, זה נכון. ומבחינת כריות אויר כוונתי היתה להביא דוגמא כללית מבחינת בטיחות. מצמץ, לא מבין את השיקולים של משרד הרישוי (וכשאני אבין אני בטח אהיה זקן ולא אהיה מסוגל לנהוג
)

למעלה