מודה ומתוודה
ששאיפה למצוינות זהו מושג מאפיין של סוף המאה ה-20 אני לא חונכתי על המושג מצויינות,לא בבית ולא בבית הספר או בצבא. גם באופיי לא מתאים לי המושג מצויינות. אינני טיפוס תחרותי (אפילו סולדת מתחרותיות) ומשום מה המושג מצויינות תמיד מתפרש אצלי כתחרותיות.(תחרות זה תמיד ביחס למישהוא אחר, בדר"כ אנחנו לא מתחרים עם עצמנו) מה כן? על פי אופיי והחינוך שלי - גדלתי על "משקיענות". בכל דבר שאני עושה אני משקיעה או לא עושה בכלל, אין אצלי מצב של לעשות קצת,לעשות בערך,לאלתר וכו' או שאני יודעת או שלא, או שאני לומדת או שלא ומה שאני עושה אני עושה טוב לא מחפפת ולא סומכת על כך שהאחרים יעשו בשבילי. בינוניות זהו מושג שתמיד היה לי קשה אתו תמיד חיפשתי את המיוחדות שמתאימה לי בנושא בו עסקתי. יהיו כאלה שיאמרו שאלו הם בדיוק המאפיינים של מצויינות, אך דעתי שונה . המילה מצויינות מקפלת בתוכה את "הכי טוב" וזה כבר מצריך שופט או מדד שיקבעו מה זה הכי טוב ומה זה מצויין. כפי שאני רואה זאת הרבה פעמים במילה מצויינות יש הישגיות לשמה על חשבון ערכים ותובנות. מצטייר בעיני מצב שאנשים הישגיים מחליפים עיסוק או עבודה כל שנתיים בערך (כמו מכונית) כדי להתקדם, להרוויח עוד 300 ש"ח ו"להראות" לכולם שהם הכי טובים. העניין הוא שמצוינות - אתה לא יכול להיות כל הזמן מצויין בהכל, בכל תחומי החיים... ותמיד יהיה מישהוא מצויין יותר ממך כי הוא מתחיל את ה"מירוץ" שלו מהנקודה שהיא עבורך "שיא".... מה שעוד עומד מאחורי ההסתכלות שלי על הדברים היא האם טוב לי עם מה שאני עושה. טוב אלו היו כמה ממחשבותי ודעותי בנושא המצויינות. באשר לך הילה אם יורשה לי - יתכן שאת עכשיו מרגישה שאת "תקועה" בהצלחותייך, אולי חסרים לך "גירויים" או אתגרים חדשים אך אני חייבת לאזן לך קצת את התמונה הכללית לפני שנה רזית 10 ק"ג - הישג לא קל , יפה מאד. אם תספרי לי בעוד 15 שנה שמשקלך נשאר כך - זו תהייה בעיני הצלחה. כנ"ל לגבי העסק הפרטי שהקמת לך. אני בטוחה שאת עובדת יפה ומצליחה - כמה שנים את בעסק הזה??? אין ספק שהשקעת והצלחת, אך אני מניחה שאת לא מנהלת עסק מצליח כבר 15 שנה... המספר 15 הוא שרירותי ולצורך המחשה. וזה מתקשר לדעות שלי בעניין של משקיענות לעומת הישגיות. הישגיות בעיני היא כאן ועכשיו ויאללה קדימה להישג הבא.... משקיענות מצריכה התמדה. ו - שינוי הוא בהחלט לגיטימי וחיובי השאלה באיזה מחיר, עבור איזו תוצאה ו - על מה את צריכה לוותר כדי לעשות את השינוי שאת מעוניינת בו. שכן מנסיוני הדל כל שינוי על מנת שיצליח דורש ויתור - אז אני קוראת אותך היום וגם בהודעה קודמת, אני מרגישה שאת חושבת ורוצה לעשות שינוי או תפנית - וזה יופי (לא כל כך קשור בעיני להישגיות..) אבל אם תשבי עם עצמך ותשאלי את עצמך על מה את מוכנה לוותר (או לא יכולה לוותר) לטובת השינוי - זה בהחלט עשוי לעזור לך להבין למה את מרגישה "תקועה". בהצלחה לך חמודה ו - סליחה שהרשתי לעצמי להכנס קצת לפרטיותך.