שאיפה למצוינות.

שאיפה למצוינות.

עשיתי דיאטה שנה שעברה. דיאטה רצינית ואמיתית. רציתי להוריד במשקל 15 ק"ג, הורדתי 10 ק"ג והפסקתי. רציתי להיות עצמאית בעבודה שלי, עשיתי, הצלחתי. יש עוד לאן להתקדם ואני עומדת במקום. לא מצליחה לגייס את המוטיבציה להמשיך ולעשות. ופתאום אני חושבת לעצמי על כל הדברים הללו בחיים שלי. שפשוט נעצרים. זה לא נתקע. אני עוצרת את זה כי הגעתי למקום מסוים, שהוא טוב לי. יכול להיות טוב יותר ? בהחלט כן ! אבל.... לא יודעת מה. אבל יש כאן אבל שגורם לי להישאר איפה שאני. האם אתן שואפות לטופ, למצוינות, להכי שרק אפשר או מסתפקות במה שיש ?

המונשרי

New member
אין גבול למצויינות

ולאן שניתן לשאוף ולהגיע. לפעמים חשוב גם לדעת להעריך את מה שיש ( בואי נודה על העובדות , שזה לא מעט). ממה שהתרשמתי השגת לא מעט עד עכשיו. ולמרות שמגיל קטן מטיפים לנו - כמה חשוב כל הזמן להתקדם קדימה וכו'. אם הגעת למקום מסויים וטוב לך בו - אני לא רואה למה לשנות כי "סוס מנצח לא מחליפים". לפעמים מה שיש - הוא לא רע בכלל.

סוס מנצח לא מחליפים

בהחלט וגם אין לי כוונה להחליף, אולי אם נזרום עם הדימוי אז פשוט להמשיך עם אותו סוס לעבר מחוזות חדשים. וזו בדיוק המחשבה שלי אם טוב לי איפה שאני, אז למה לשנות ולהמשיך הלאה ? מה רע לי כאן ? לא רע לי בכלל ! להיפך, טוב לי מאוד.

hayapollak

New member
מודה ומתוודה

ששאיפה למצוינות זהו מושג מאפיין של סוף המאה ה-20 אני לא חונכתי על המושג מצויינות,לא בבית ולא בבית הספר או בצבא. גם באופיי לא מתאים לי המושג מצויינות. אינני טיפוס תחרותי (אפילו סולדת מתחרותיות) ומשום מה המושג מצויינות תמיד מתפרש אצלי כתחרותיות.(תחרות זה תמיד ביחס למישהוא אחר, בדר"כ אנחנו לא מתחרים עם עצמנו) מה כן? על פי אופיי והחינוך שלי - גדלתי על "משקיענות". בכל דבר שאני עושה אני משקיעה או לא עושה בכלל, אין אצלי מצב של לעשות קצת,לעשות בערך,לאלתר וכו' או שאני יודעת או שלא, או שאני לומדת או שלא ומה שאני עושה אני עושה טוב לא מחפפת ולא סומכת על כך שהאחרים יעשו בשבילי. בינוניות זהו מושג שתמיד היה לי קשה אתו תמיד חיפשתי את המיוחדות שמתאימה לי בנושא בו עסקתי. יהיו כאלה שיאמרו שאלו הם בדיוק המאפיינים של מצויינות, אך דעתי שונה . המילה מצויינות מקפלת בתוכה את "הכי טוב" וזה כבר מצריך שופט או מדד שיקבעו מה זה הכי טוב ומה זה מצויין. כפי שאני רואה זאת הרבה פעמים במילה מצויינות יש הישגיות לשמה על חשבון ערכים ותובנות. מצטייר בעיני מצב שאנשים הישגיים מחליפים עיסוק או עבודה כל שנתיים בערך (כמו מכונית) כדי להתקדם, להרוויח עוד 300 ש"ח ו"להראות" לכולם שהם הכי טובים. העניין הוא שמצוינות - אתה לא יכול להיות כל הזמן מצויין בהכל, בכל תחומי החיים... ותמיד יהיה מישהוא מצויין יותר ממך כי הוא מתחיל את ה"מירוץ" שלו מהנקודה שהיא עבורך "שיא".... מה שעוד עומד מאחורי ההסתכלות שלי על הדברים היא האם טוב לי עם מה שאני עושה. טוב אלו היו כמה ממחשבותי ודעותי בנושא המצויינות. באשר לך הילה אם יורשה לי - יתכן שאת עכשיו מרגישה שאת "תקועה" בהצלחותייך, אולי חסרים לך "גירויים" או אתגרים חדשים אך אני חייבת לאזן לך קצת את התמונה הכללית לפני שנה רזית 10 ק"ג - הישג לא קל , יפה מאד. אם תספרי לי בעוד 15 שנה שמשקלך נשאר כך - זו תהייה בעיני הצלחה. כנ"ל לגבי העסק הפרטי שהקמת לך. אני בטוחה שאת עובדת יפה ומצליחה - כמה שנים את בעסק הזה??? אין ספק שהשקעת והצלחת, אך אני מניחה שאת לא מנהלת עסק מצליח כבר 15 שנה... המספר 15 הוא שרירותי ולצורך המחשה. וזה מתקשר לדעות שלי בעניין של משקיענות לעומת הישגיות. הישגיות בעיני היא כאן ועכשיו ויאללה קדימה להישג הבא.... משקיענות מצריכה התמדה. ו - שינוי הוא בהחלט לגיטימי וחיובי השאלה באיזה מחיר, עבור איזו תוצאה ו - על מה את צריכה לוותר כדי לעשות את השינוי שאת מעוניינת בו. שכן מנסיוני הדל כל שינוי על מנת שיצליח דורש ויתור - אז אני קוראת אותך היום וגם בהודעה קודמת, אני מרגישה שאת חושבת ורוצה לעשות שינוי או תפנית - וזה יופי (לא כל כך קשור בעיני להישגיות..) אבל אם תשבי עם עצמך ותשאלי את עצמך על מה את מוכנה לוותר (או לא יכולה לוותר) לטובת השינוי - זה בהחלט עשוי לעזור לך להבין למה את מרגישה "תקועה". בהצלחה לך חמודה ו - סליחה שהרשתי לעצמי להכנס קצת לפרטיותך.

אהבתי את החידוד

אני לא תחרותית, אני בהחלט משקיענית. פרפקציוניסטית לגמריי. אני מאוד אוהבת שכל מה שאני עושה הוא הכי נכון וטוב שרק אפשר. תמיד לומדת, תמיד משפרת, תמיד מקשיבה לביקורות ולמדה מהם לטוב ולפחות טוב. חיה יקרה, אני לא מרגישה תקועה במה שאני עושה. ממש לא. אני מאוד נהנית ואוהבת את מה שאני עושה מזה 3 שנים לערך. לשמחתי העבודה שלי מגוונות והיא עם אנשים - בעיקר נשים, כך שאין לי תחושה של תקיעות. כל פעם זה משהו חדש לגמריי. אולי הקונספט דומה ובכל זאת כל חבורה מביאה עמה חדש ומחודש. האם אני מצליחה, אני חושבת שכן. לפחות בשנתיים האחרונות אפשר לקרוא לזה ממש הצלחה
הענין הוא ה"מסביב". כל אלו שאומרים לי כל הזמן שכדאי לי להמשיך ולפתח את ההצלחה שלי. את יכולה יותר אומרים לי, את מסוגלת ליותר, תרוויחי יותר כסף, תהיי יותר מוכרת/מפורסמת/ידועה וכיו"ב וכסף, כסף, כסף. זה ממש לא לשנות, אלא יותר לפתח ולגדול עוד. הענין הוא שאני ממש לא בטוחה שאני רוצה לגדול ! נורא טוב לי ככה. עם העבודה, עם החיים שלי ואיך שהכל משתלב ביחד. אם וכאשר אני אעשה את זה אין ספק שאני אפספס הרבה דברים אחרים בחיים שלי, שגם ככה היום אני מפספסת חלק מהם. ואין לי ספק שאני אולי ארוויח יותר בגשמי ואולי גם ברוחני אבל בהחלט אוותר על חלק נכבד מהחיים הפרטיים האישים שלי, שהיום אני כל כך נהנית מהם ומצליחה איכשהו עוד לשלב בין השניים. אז בעצם תוך כדי כתיבה לך אני מבינה שמאוד טוב לי היום. ואני לא בדיוק רוצה לשנות או יותר נכון לגדול. מאוד טוב לי איפה שאני נמצאת בו היום. ואולי, פעם בעתיד, אני ארגיש צורך להתרגשות חדשה ואז אשנה. אולי... תודה, תודה רבה

IrisPeleg

New member
הגדרת מטרות

הילה אני חושבת שאם תעברי אימון אישי או תעשי לעצמך אימון אישי חלקי תוכלי להגדיר טוב יותר את מטרותיך ולשם כך את יעדיך. ברגע שמגדירים מטרות ויעדים מתיחסים פחות למה שאחרים אומרים. אני לא בטוחה שהמטרות שלך מוגדרות עכשיו היטב, אז איך ניתן להיות פרפקציוניסטית בקשר אליהם. דוגמא: תוך כדי כתיבה שינית את מטרותיך כי הבנת שבעצם טוב לך. דוגמא נוספת : להוריד 10 ק"ג ממשקלך, זה יפה מאוד. האם חשבת שתוכלי יותר ? האם תכננת אייך לשמור על זה ?

שלום איריס וברוכה הבאה למעגל

המטרות שלי די מוגדרות עכשיו. למעשה הן מוגדרות היטב. אני לא חושבת ששיניתי את המטרות שלי תוך כדי כתיבה אלא חידדתי את מה שכתבתי. הדגשתי גם בפעם הקודמת שכתבתי על כך כי אני לא מעונינת כעת לגדול עם העסק שלי. טוב לי מאוד איפה שאני נמצאת היום. אבל יש מי שמנסה לדרבן אותי לעשות אחרת. אמנם נותן את המרחב הדרוש אבל מדי פעם זה עולה... אז כתבתי, שיתפתי ולבסוף גם חידדתי את ד בריי. זה טיבו של המעגל :) לענין ההורדה במשקל לא העלתי על דל דעתי שאי פעם אני אצליח להוריד עשרה קילו. הפתעתי את עצמי. הפתעתי לטובה ובגדול. לא חשבתי על יותר לא תכננתי איך לשמור על זה, אני פשוט שומרת. אני לא זללנית מטבעי והעשרה קילו הללו שהעלתי הם תוצאה של כמה וכמה דברים בחיי ולא ממקום של זלילה אינסופית שגורמת להשמנה. לשמור על המשקל לא היתה אף פעם בעיה עבורי, תודה לאל :)

שלום לך.

העלת נושא שבהחלט מעניין אותי בחודשים האחרונים. דווקא לא במובן של מצויינות, אלא אני לוקחת את העניין בו אני מרגישה שאני משתפרת ומתקדמת, שהשאיפה היא שבסופו של דבר ארגיש שאני אפילו "מצויינת" באותו תחום שעכשיו אני מנסה לקדם, אבל זה בכל התחומים בחיי כרגע, אני שואפת להיות טובה יותר, ואני מאמינה שבשביל להיות טובה יותר, בשביל להרגיש שאני טובה יותר ובשביל שאחרים יראו שאני טובה יותר אם אצטרך שיראו בשביל המטרות שלי, אני צריכה לדעת יותר, ללמוד יותר, כי ידע זה כוח, וכרגע זה נוגע להרבה תחומים בחיי בהם אני מנסה להתקדם, כעקרון אני לא חושבת שיש "טופ", שאף אחד לא מושלם ותמיד יש מקום לעוד ידע.

ידע זה כח.

אני כל כך מסכימה עם המשפט הזה ! וגם אני כמוך ממשיכה כל הזמן ללמוד, לפתח את עצמי ואת מה שאני יודעת. אחת המחמאות הכי גדולות שאני מקבלת זה על נושא זה. כמה ידע יש לי וזה נפלא ! כי הידע גם נותן פתחי מילוט כאלו ואחרים בעבודה מהסוג שלי. ברוכה הבאה למעגל שלנו :) את בהחלט מוזמנת לשתף ולחלוק איתנו את הנושא שמעניין אותך בחודשים האחרונים .

גילור

New member
אני לא שואפת למצויינות אלא בהחלט

מציבה לעצמי יעדים שהם ברי ביצוע מבחינתי. המצב האידאלי עבורי הוא תמיד להתקדם קדימה. אם הצעד קטן או גדול זה פחות משנה לי למרות שתמיד מעדיפה לראות תוצאות ומהר, כלומר, כמה שיותר בכמה שפחות זמן. מה לעשות שהחיים מכתיבים אחרת?!? ולכן מבחינתי כל התקדמות היא צעד קטן בדרך להשגת המטרה והמצויינות שלי היא אותו צעד קטן שעשיתי.

אכן כל צעד ולו הקטן ביותר חשוב

אבל מצאתי התנגשות קלה בין מה שאת כותבת לבין החתימה שלך... או שמא לא הבנתי ?

פרפקטציוניסטית שכמותי-

מצד אחד אני שואפת לטופ ולמצוינות, אבל לעיתים מחוסר ברירה מסתפקת במה שיש- כי לפעמים כסף הוא כן כוח שאפשר להיעזר בו כדי להתקדם, ולא תמיד יש את הכוח הזה וזה מה שעוצר אותי, למשל לא לקחת שוב שיעורי נהיגה, ולא לצאת כבר עכשיו בנקודה זו מהבית, ואלו 2 מטרות שהצבתי לעצמי שאעשה בשנה הקרובה- לצאת מהבית עד פברואר-מרץ, ולהתחיל ללמוד נהיגה במהלך השנה עצמה ברגע שיהיה לי מרווח כלכלי- ואני לא בטוחה שיהיה כזה אי פעם

בטח שיהיה !

את הרי עושה כל כך הרבה למען זה !! עובדת, חוסכת, מחושבת... את עושה כל מה שאפשר ואין שום סיבה בעולם שלא תגיעי למרווח כלכלי כזה או אחר כבר השנה. אין שום סיבה שלא !! בעצם אולי סיבה אחת... קטנה... חשובה מאוד - החשיבה שלך. :)

למעלה