שאילתה

Gkiller

New member
שאילתה

ניתן לעשות לולאה בשאילתה? כאילו אני צריך להכניס כמה נתונים לטבלה. איך אני עושה את זה? (נתונים שונים) בACCESS2000

כן כאילו כזה

עקרונית זה אפשרי אבל חסרים נתונים בשאלה, איזה סוג נתונים אתה מכניס מה המשתנים וכולי. אז כאילו, תתן עוד פרטים ואז כאילו כזה אני אענה לך. ואפילו בשמחה

Gkiller

New member
OK, פרטים:

אז ככה, יש לי שלוש טבלאות: הזמנות,מכשירים,קישור-הזמנות/מכשירים. הזמנות מכיל את השדות הבאים: מס´ סידורי,תאריך,כמות,שם הלקוח. מכשירים מכיל את השדות הבאים: מס´ סידורי, שם המכשיר, דגם. קישור-הזמנות/מכשירים מכיל את השדות הבאים: קוד ההזמנה, קוד המכשיר. בשביל לקיים קשר רבים לרבים בניתי את הטבלה השלישית(להזמנה יש הרבה מכשירים, למכשיר יש הרבה הזמנות). עכשיו כאשר מתבצעת הזמנה אני צריך לכתוב לטבלת הקישור למשל ככה: קוד המכשיר-----קוד ההזמנה 1-----1 2-----1 50----1 להזמנה ראשונה יש את המכשירים 1,2,50. אז אני רוצה שכאשר מתבצעת הזמנה שזה יעשה מן לולאה כדי שזה יבקש (במקרה הזה שלוש פעמים) את קוד המכשיר.

בעיה

טוב אז, כל התכנון שלך בעייתי... לצערי. שים לב למסמך המצורף, אני משרטט לך את מבנה הנתונים כמו שצריך להיות, אחרי שתבנה את זה ככה אם עדיין יהיו לך בעיות אז תיצור קשר.

Gkiller

New member
ואם בהזמנה אחת יש כמה מכשירים?

אז התרשים שלך לא יעבוד

למה לא?

שתי אפשרויות לפתרון 1. לחתוך לפי לקוח ותאריך 2. להוסיף שדה בהזמנות מספר הזמנה כאינדקס המאפשר כפילות. ומה שמופיע כמס´ הזמנה יהפוך להיות מס´ שורה כמפתח יוניק. במחשבה שניה, האפשרות השניה עדיפה

Gkiller

New member
אני מצטער אני לא מומחה באקסס

עדיין לא הבנתי, הרי בכול רשומה ניתן לרשום מוצר אחד. למשל הלקוח הזמין את המכשירים 12,1,4 אז זה יהייה רשום?

אחרי שעניתי לך ....../images/Emo88.gif

אני מוכרח להוסיף ולהגיד, אני בטוח שאתה מספיק חכם, כדי לחשוב צעד אחד הלאה ולהגיע לפתרון לבד. אני מצטער שאני מעיר אבל יש לי תחושה שהעלת את השאלה רק בגלל שהתעצלת, טיפה להפעיל את הראש.... מצטער על הנימה העוקצנית אבל אני חייב לפרוק.....

למעלה