שאילתה בSQL

yossi26

New member
שאילתה בSQL

כיצד אני מבקש מטבלת employees את כל העובדים ששמם הוא david ו michal?

shanor

New member
ב-MYSQL

select * from employees where FirstName="david" or "FirstName="Michal זהו שנאור.

פשוט

WHERE employees.name = ´david´ ORemployees.name = ´michal´​
זה משפט הקריטריון, בהנחה ששדה השם נקרא באמת NAME את תחילת השאילתה אני משאיר לך
הכוונה ל SELECT ול - FROM דבר נוסף משפט הקריטריון מתיחס ל דויד או מיכל כלומר כל מי שעונה לשם דויד או עונה לשם מיכל יוצג אם זה גם דויד וגם מיכל צריך להחליף את OR ב AND

yossi26

New member
אני לא יכול לעשות זאת כך?:

SELECT name FROM employees WHERE name IN (´shlomi´,´david´,´yael´)​
למה זה לא נכון?

בדקתי, וזה מה שעובד - כמו גדול

SELECT Employeads.Name FROM Employeads WHERE (((Employeads.Name) In (´ilan´,´shirli´,´Moshe´)));​
חג שמח

inkydinky

New member
אתה עושה את השליפה ב-Embedded SQL?

לא נראה לי שאמור להיות צורך בשם הטבלה ונקודה כמו שנאמר משום שאין כאן שתי טבלאות. יש צורך בשם טבלה ונקודה כאשר יש יותר מטבלה אחת (ואולי גם רק כאשר שם השדה ששולפים קיים בכמה מהטבלאות האלה). בכל מקרה, אם אתה עושה את השליפה ב-Embedded SQL, כלומר מתוך תוכנית כלשהי שכתובה בשפת דור שלישי (לדוגמה, ++C), אז SELECT פשוט לא עוזר אם יש כמה רשומות שנשלפות כי תשלף רק הרשומה הראשונה. ב-++C עם קבצי ה-include שאני עובד איתם יש צורך בשליפה לתוך סמן אם שולפים כמה רשומות. צריך להגדיר אותו, לפתוח אותו, לשלוף ממנו עד שנגמרות הרשומות ואז לסגור אותו. לא בדקתי, אבל אני חושב שאולי כאן: http://216.239.51.100/search?q=cache:IoCMKmTf0foC:www.cs.queensu.ca/home/cisc332/a/unit6-3-A.pdf+%22embedded+sql%22+cursor+fetch+C%2B%2B&hl=en&ie=UTF8 תמצא את ההסברים על כך. אם לא אז תחפש ב-google על Embedded SQL ו-Cursor... ואולי גם תוסיף את שם השפה שבה אתה כותב. תמצא הרבה הסברים... אני מקווה שתמצא גם כמה טובים. אני מקווה שזה עוזר איכשהו. IDD

למעלה