שאילה קטנה...

שאילה קטנה...

כאשר פתחתי את רשימת הקהילות, ראיתי, שהפורום מנוהל על יד אשת מקצוע. הייתי רוצה לדעת, מה למדה המנהלת, איפה, וכמה זמן - אם זה לא מקצוע מוכרת... לא מתכוונת להכניס אנרגיות שליליות לפורום הרוחני שלכם, אבל הייה קצת חלוקי דעות בפורום תכנון, בקשר ליעוץ ממומחי פנג שואי... לכן, מאוד מעניין אותי, על איזה בסיס נותנים יעוץ, בקשר לתכנון בית... כמו שכתבתי בפורום שלנו: אין לי שום בעיה, אם בגלל התעניינות במיסטיקה גורם לאנשים לפנות למתכננים מקצועיים, אבל מאוד לא אשמחאם יועצי פנג שואי, בלי רקע מקצועי בתכנון בתים או פנים, יתנו עצות במקום אדריכלים! כמובן, אני, כמתכננת, קראתי ספרי פנג שואי, בעייון רב, אבל לא חידשו לי כלום, מה שקשור בהות עבודתי...כי גם אדריכל טוב מעמיד את האדם, שעבורו מתכנן! הבן אדם גם בפילוסופיה מערבית בן אדם, עם כל הכבוד לסינים... את אושר הנחסף אפשר למצאו בתוך עצמכם, אפילו מהבית לא צריך לצאת, לא שלנדוד לסין...OK - זו דעה אישית, ואין לי כוונה להרוס את החייוביות הרופפת בפורום. שיהייה בהצלחה, רק לא לשקוח את גבולות האנרגיות, בבקשה! בכבוד רב: אווה עמיחי מנהלת פורום תכנון,...

תשובה קטנה../images/Emo9.gif

שלום אוה שמי מיכל ואני אקדמאית בעלת תואר ראשון. למדתי ארבע שנים במכללה מאד מכובדת. יחד עם זאת שיש לי תואר ראשון ואני לא חושבת שאני יותר אנטילגנטית בזכות התואר שיש לי. אני חושבת שכאשר אנו מסתכלים על בני אדם לא בטוח שעלינו לבחון אותו על פי התארים שלו אלה אם הבנאדם אכן בנאדם. היעוץ שאני נותנת לאנשים לא בא מעולם האדריכלות ולא מעולם הנדסת הבתים. היעוץ ניתן על בסיס תורת הפנג-שואי בלבד.

אתה אדם חכם מאד-הבט בכרטיס האישי

אני מאד מאמינה שיש לך ידע בהמון תחומים- שוב אתה איש חכם, אדם שהרציונל מנחה אותו בחייו. לעומת זאת אנרגיות אפשר לחוש רק עם אלמנט הרגש. זו תורה בפני עצמה וכדי להגיע לאותה תחושה של להרגיש אנרגיות צריך להתחיל לעשות עבודה עצמית, אני מזמינה אותך להשתתף בפורום מודעות עצמית שמספרו 199 ולהתחיל את המסע אל נבכי הנשמה שלך, על מנת לגלות ולתת לרגש להשפיע גם כן בחייך. ביום שבו גם הרגש וגם ההגיון יעבדו אצלנו במידה שווה, יהיה זה היום שבו לא נחפש לבקר את האחרים ונבין את אותה שפה בלי לקרוא לזולת שרלטן. אני מבחינה בסוג של אנשים שאם הם לא מבינים את הדברים בעזרת ההגיון הקר והבריא אז הם מרגישים שהם מאבדים שליטה על עצמם ועל חייהם, ולכן תמיד יבטלו את הצד שכנגד שמשקף עבורם איזה סוג של רגשנות, הם יקראו לנושא שטויות, או הבל הבלים. או במילים אחרות שרלטנות. שוב אני לא מתכוונת לבקר את דרך החשיבה שלך חלילה, אני פשוט מציגה זוית אחרת להתבוננות על החיים, כי אני מאד מעריכה אותך אלי, קראתי כמה מהתגובות שלך בפורומים השונים והתרשמתי עמוקות מהידע הרב בכל תחום, אפילו בתחום הבסיסי שלי בו הוצאתי את התואר הראשון שלי, לשאלתך בראש העמוד.

אלי ו.

New member
אז מה שאת אומרת זה

שרק אדם מודע לעצמו, ופתוח רגשית, יוכל להבין להעריך או להנות מפאנג שוואי. את נשמעת כמו אדם נחמד מאוד, אבל הגישה הזו מזכירה לי סיפור ילדים ידוע. אין לי בעיה ללמוד דברים חדשים, אבל אם מדובר באמונה, אני בוחר להשאר בשלי ולא להוסיף אמונות אחרות. כפי שכתבתי בפורום תכנון, עיקר הביקורת שלי היא על הצגת הפאנג שווי כשיטת עיצוב או תכנון, ולא כאמונה דתית/מיסטית/רוחנית. כל טוב

אתה צודק מאה אחוז../images/Emo24.gif

איש איש באמונתו יחיה. האמונה שלך היא שלך ואף אחד לא יערער לך את בחירתך. הפנג-שואי איננה שיטת עיצוב ולא שיטת תיכנון. הפנג-שואי היא שיטה סינית שעיקרה מבוסס על תחושות אנרגטיות למען, יצירת סביבה נעימה יותר לאדם במקום בו הוא מבלה את רוב שעות היום שלו. אדם שמרגיש מאוזן שקט ושלו יצליח יותר בחייו האישיים הכלכליים והפיסיים. אם אתה לא רוצה להתחבר אל השיטה זו זכותך. העיקר שתמיד תרגיש מאושר ומאוזן בחייך בדרכך שלך. אז לפי התאוריה שלך בוא נתיחס אל הפנג-שואי כסוג של אמונה רוחנית, או ככלי שיכול להביא את האדם למצב כייפי.

ההשכלה כפתיח לניסיון

היי מיכל אווה ניסתה לברר מה השכלתך לא כדי לברר אם את אקדמאית , אינטליגנטית או לא. אלא מאחר ואת מייעצת כאן בעיקר בנושאי תכנון ועיצוב של הבית (על פי תורה סינית, כמובן)היא רצתה להבין מה השכלתך הרלוונטית לפורום הזה אשר מוגדר ע"י תפוז כפורום מומחה. למדת 4 שנים פנג שואי?? או חינוך גופני? אני לא מזלזלת בשום השכלה וכמובן שלא מזלזלת בחסרי ההשכלה הפורמלית!! (נהפוך הוא !! מכירה הרבה בעלי תואר מאוד רדודים...) אנשים שואלים פה שאלות רבות ואת עונה להם באסרטיביות וסמכויתיות. שאלת ההשכלה באה לברר מה סמכותך בתחום הפנג שואי בכלל ובעיצוב הבית בפרט. השכלה היא לא מדד לבעל מקצוע טוב!!! חלק מהאדריכלים הכי חשובים בהיסטוריה היו דווקא חסרי השכלה בתחום!!! אך הם היו רבי כשרון ומעוף. אבל בדרך כלל וביחוד בהתמקצעות של עולמנו , ההשכלה נותנת בסיס רחב ויציב לניסיון ולכשרון. אז לסיכום: 1. מה השכלתך בתחום הפנג שוואי ומה הניסיון שלך? 2. מה השכלתך בתחום העיצוב האדריכלי לסוגיו?

אדריכלות ופנג שואי

רק רציתי להוסיף כדי לסבר את אזניך ואזני הגולשים (או יותר נכון, עיניים) אני דווקא נחשבת בן אדם מאוד פתוח וקשוב לתורות המזרח בכלל ולדברים לא לגמרי מוסברים... אני חושבת שמבין חברי האדריכלים אני הפתוחה ביותר לקבל את הפנג שואי. אולי כי התואר הראשון שלי באוניברסיטת תל אביב בחוג לפילוסופיה כלל פילוסופיה סינית אצל אחד מהמומחים בארץ (לפני שעשיתי תואר באדריכלות) מאוד רציתי לשלב תורה סינית בעבודתי. זה מאוד התאים לאני השלם שלי. אבל למרות ניסיונות וקריאה רבה בחומר ביבליוגרפי (לצערי אני לא קוראת סינית עתיקה באופן שוטף...)לא מצאתי שום ספר שלא נתן לי את התחושה של תרגום מערבי... ניסיתי להבין. ניסיתי לבחון בתים שלי לפי התיאוריה. בתים שכולם אומרים שהם נעימים ונותנים תחושה נהדרת (הן אוריחם והן בעלי הבית...) כל הבתים, ללא יוצא מן הכלל לוקים מאוד מבחינת הפנג שואי וזקוקים לתיקון... אז איך אני יכולה להסביר את האנרגיות החיוביות של כך שלהם? אולי כי מתרגמים לא נכון את הפנג שואי למערב? אולי כי מה שכתוב בספרים המערביים על הפנג שוואי הוא לא ממש נכון? איך אני יכולה לדעת??? לסמוך על אנשים שעשו קורס של שנתיים שיסבירו לי תורה סינית בת 5000 שנה? קצת קשה לי, חברים... מה גם שכל פעם שאני חושבת שהנה מצאתי איזה מאסטר שיאות להאציל עלי , אני מוצאת שרלטנים שאומרים דברים כמו: "אם לא מאמינים זה לא עובד..." או "פנג שוואי זה לא אדריכלות זה בא לעזור" אבל איך???? אף אחד לא יכול להסביר לי!!! אני רוצה לתכנן נכון ולא לתקן אחר כך!!! אז תסלחו לי כל המומחים כאן. עד שלא יקום מי שמסוגל לנהל דיון לא רק עם חיבוקים וירטואליים ואיחולי אור אלא גם (ובעיקר) ענייני ובהיר אני לא יכולה להתייחס אליכם ברצינות. וחבל לי. כל כך חבל לי. כי אני בטוחה שהפנג שוואי כמו כל הפילוסופיות הסיניות הוא תורה חכמה מאוד וכמה שכטאב לי שלא תוכלו לעזור לי לפענחה כואב לי יותר על האנשים שמאמינים שמה שיש לסינים לומר זו מיסטיקה בילתי מוסברת ותו לא. הפורום שלכם כאן הוא בפירוש פורום של דקורציה טרנדית שהגיעה אליכם מאמריקה!!! (תקראו את המאמרים!!!) ואני לא חושבת שהיא יותר טובה מהעיצובים של רון ארד או של גברת נול הענקית. היא פשוט יותר אופנתית ובלתי ניתנת לויכוח בשל האופן המוחלט שאתם מציגים אותה. יום מלא אור, שלמות והבנה שיהיה לכולם!!!

השכלתי באופן אישי../images/Emo140.gif

היי סיגל!!! לשאלותיך: 1. ההשכלה שלי בעולם הפנג-שואי היא שנת לימודים אחת בלבד כאן בישראל. נסיוני בשטח הוא נסיון ביעוץ בן 5 שנים. 2. אין לי שום השכלה בתחום העיצוב האדריכלי מלבד העובדה שבניתי בית קרקע במו ידי מהבסיס עד הפיניש, היתי הכל כולל הכל. אז אפשר לקרוא לענין לימודים מבית הספר של החיים. אני בחורה שכל החיים שלי למדתי וכל החיים שלי אני עוד אלמד ויחד עם זאת אני מאמינה שעדין אני לא יודעת דבר וחצי דבר. אני חיה את החיים זורמת איתם וכל תחום שבו אני נפגשת אני לומדת אותו בצורה אוטודידקטית. הנסיון שלי בשטח בכלל עם האנשים במקצוע הקודם שלי הוא בן 15 שנים של עבודה עם אנשים, יודעת לזהות את הצרכים ותמיד תמיד מחפשת לעזור עם הרבה מאד אהבה אמיתית שבוקעת מתוך הלב ולא רק מן ההגיון. מה לעשות מן עוף מוזר שכזה. אז אם הצלחתי לספק מעט את סקרנותך אשראי ואם לא שוב אז לא. איש איש באמונתו יחיה. בכל אופן אם את מתענינת בתחום הפנג-שואי לי באופן אישי קצת קשה לספק את הביבליוגרפיה, אני מציעה לך פשוט להפעיל את מנגנון החיפוש ולגלות המון אתרים שמדברים בנושא. בכל אופן אני מוכנה להזמין אותך להרצאה הקרובה שאתן בתחום, או שאת תמצאי איזו שהיא הרצאה במקום מגוריך, ותוכלי לשאול שם את השאלות הרלונטיות, לדעתי הרבה יותר קל לשוחח פנים אל פנים ולא מאחורי צג המחשב שדרכו הולכים לאיבוד הרבה מאד נתונים, ולא אחת גם הפרושים שהאדם מפרש לאחר שהוא קורא את הכתוב לא בהכרח נכונים או לא בהכרח מה שהכותב התכוון לומר. יום טוב לך ובכל זאת אצרף חיבוק וחיוך.

למעלה