שאילה למבינים: Custom MTB/Road

proteje

New member
שאילה למבינים: Custom MTB/Road

ראיתי באתר החנות של Hobbys את הדבר שאני מחפש מזמן ( לדעתי אני לא לבד). למטה שמתי קישור. אני רוכב די חדש אבל נוסע הרבה (100-140 ק"מ בשבוע) ורוב הנסעות שלי הן על הכביש (טכניון - מת"ם, למי שמכיר). עקב בעיות תקציב ( סטודנט ) לא יכול להרשות 2 זוגות אופניים (שטח + כביש) והנה הצעה שראיתי: לוקחים אופני הרים, ומלבישים להם גלגלי כביש וחוסכים במאמץ שמתבזבז לו על גלגלי שטח למיניהם ( כולל סמי-סליקים ו סליקים). שאלתי אחד המוכרים באחת החנויות אופניים בחיפה בקשר לדבר הזה והנה ההסבר שלו: 2 אפציות: א. חישוק כביש שבקוטר כמעט זהה לחישוקי שטח (עד כדי 3 מ"מ) ב. חישוק דק של שטח וגלגל דק שטח. האמת שאני לו מבין בגלגלים (לקח לי זמן לעכל את כל ה-alivio, deore, lx וכו) אז אנא HELP עם הצעות!!! בתודה מראש!!!

גלגלי עיר / כביש לאופני הרים:

פורטג'י שלום, החזקת סט גלגלים לרכיבות עיר / כביש עבור אופני ההרים שלך היא אכן קונספט מקבול בהחלט בקרב רוכבים המחזיקים זוג אופנים אחד בלבד, ומעדיפים אופני הרים. המלצתי לך היא כזאת: 1. במידה ואין לך מעצורי דיסק אזי יש לך ברירה ריאלית אחת והיא לרכוש סט גלגלים המבוסס על גלגלים של אופני הרים- חישוק 26X... סוג החישוקים השני שהוצא לך שהוא חישוק כביש בקוטר כמעט של חישוק שטח ניקרא חישוק 650" זהו חישוק שנועד במקור לאופני טריטאלון (מסיבות שלא ניכנס אליהן כרגע). הסיבות שאני ממליץ לך להימנע מלבנות סט גלגלים סביב חישוק 650 הן: א. חישוק שאינו נפוץ בחנויות בארץ (ובכלל בעולם מדובר על תקן הולך ונעלם) ב. מיעוט צמיגים בקוטר 650 , נכון הם כמעט זהים לצמיגי 26X1 אבל רק כמעט
, לעומת זאת צמיגי 26X1 נפוצים יותר בחוניות בארץ. ג. "חוסן מידרכות" חישוקי ההרים בכל אופן מותאמים יותר לעמידות וברכיבות עירוניות לעיתים נאלצים לעלות ולרדת מדרכות ולכן הגלגלים חוטפים יותר על הראש, לעניות דעתי המיקצועית חישוקי הרים מתמודדים טוב יותר עם זה מחישוקי 650. 2. במידה ויש לך מעצורי דיסק אזי חלה אופציה נוספת והיא לבנות זוג גלגלים סביב חישוקי כביש "700". היתרון בגלגלים כאילו היא המהירות הסופית, מהירות שיוט והיציבות שהם מקנים לך על הכביש. חיסרון של בחירה כזאת הוא עמידות נמוכה כלפי עליה וירידה של מדרכות ומכשלוים עירוניים תוך כדי נסיעה. לסיכום במידה ואתה משייט הרבה ותנאי הדרך הרגילים שלך הם כבישים חלקים ואפשרות לעלות ולרדת מידרכות בצורה חלקה ומסודרת אתה יכול להרוויח שיוט נעים יותר. המלצות כלליות , לך על גלגלים חזקים ולא על גלגלים קלים, חישוק חסון, שפיצים טובים אבל לא אקזוטיים ונאבות ברמת דאור(או רמה מקבילה של יצרנים אחרים) למשל יכולים להספיק ללא כל בעייה. מבחינת צמיגים יש לך כיום בשוק מבחר גדול מאוד החל מצמיגי 26X2.1 חלקים בעלי נפח אוויר גדול (לכבישים משובשים והמון עליות וןירידות של מדרכות ומיכשולים עירוניים) דרך צמיגי 26X1.75 חלקים שהם ממוצע של עמידות ,ומהירות. וכלה בצמיגים ממזרים ומהירים יותר ברוחב 26X1.5-1.1 שמיועדים להשגת מהירות על חשבון זרימה חלקה על דרכים משובשות ומיכשולים עירוניים. שלך בברכה , הפדלאה שבעצמה שרפה לא מעט ק"מ בחייה על סט גלגלי כביש /עיר 26X נ.ב דרך אגב הניק שלך קשורה לדמות מהספרים של טוס קלנסי או שזאת מקריות בלבד ? ***************** כותב הודעה זאת הינו עובד בחברה המייבאת ,משווקת ומוכרת אופניים וציוד אופניים כפי שדובר בו לעיל ****************

proteje

New member
תודה על ההסברים עדיין יש שאילות

ברשותי אופניים עם בולם דיסק קדמי בלבד. סוג הרכיבה (העירונית) - ירידות מהירות מאוד (60-70 קמ"ש), ובדרך חזרה עושים את הירידה בכיוון ההפוך - עליה :))). 1. אם הבנתי נכון אז ככל שיורדים ברוחב - מהירות ושליטה בכביש עולים, עמידות בפני שמיניות יורדת? 2. אם יש לי מעצור דיסק מקדימה - האם אני יכול לבנות מנבה של שטח (DEORE) (שמתאימה למעצורי הדיסק) גלגל עם צמיגים 26X1.5-1.1 ? (אני מבין שאצטרך נבה תואמת דיסק + רוטור). 3. אילו סוגי חישוקים (בהתחשב בתקציב סטודנט - סטודנט עני :) ) מומלץ להשתמש לצרכים אלו? (חברות/דגמים). 4. אילו צמיגים מתאימים סוג הרכיבה שלי? (חברות/דגמים). 5. מה טווח ה"נזק" של שידרוג כזה לזוג גלגלים? 6. המון תודות!!!

מצטער ...כתבתי תגובה במשך 20 דקות

1. נכון ככל שיורדים ברוחב המהירות עולה והתנגדות הגילגול יורדת. האחיזה לעומת זאת בד"כ יורדת או נהיית רגישה יותר. ככל שיורדים ברוחב הצמיד ניפחו קטן ולחץ האוויר בו גדל לכן יכולתו להתמודד עם חבטות ומיני מריעין בישין יורדת. 2. סט גלגלי עיר לאופני שטח בונים בדיוק מאותם חלקים שבונים סט צמיגי שטח בסיסי טוב. רמת דאור ורמות מקבילות של יצרנים אחרים מצויינת למטרה זרת ומהווה תמורה מעולה לכסף. אם אתה רוכב בעיקר כביש אתה יכול פשוט לשים זוג צמיגי 26 עיר /כביש על סט הגלגלים הקיים שלך ולהחליף לצמיגי שטח לפני טיולים. במידה ואתה רוכב גם וגם ייתכן שתמצא שהחלפה מרובה של צמיגים בכל פעם היא מעיקה ואזי תזדדק לסט גלגלים נוסף שיורכב מ: 1. שני חישוקים כפולי דופן ברמת איכות טובה אבל בסיסית (לא משהו אקזוטי). 2. צירי גלגלים קדמי (חייב תואם דיסק כמובן) + אחורי - מומלץ עם הכנה לדיסק למקרה ותרצה לשדרג מעצור אחורי. 3. 64 שפיצים (בהתאמה לצירי ולחישוק) 4. רוטור קדמי. 5. זוג צמיגי עיר כביש 26. 6. סרטי חישוק (לציפוי החלק הפנימי של החישוק לאחר בניית הגלגלים. 3. חישוקים - לך על משהו בסיסי כפול דופן לחברת mavic מודל מוצלח הוא ה 221. לחברת ריצ'י Ritchey יש את ליין ה comp הפשוט והטוב. ואם למישהו מהחברים יש עוד רעיונות אנא זה המקום. 4. צמיגים - להבדיל ממספר מועט של חישוקים טובים צמיגים יש המון , חפש בחנויות באזורך צמיגי 26 עיר /כביש . אם יהיו לך שאלות על מוצר מסויים אשמח -ואני מאמין שגם שאר החברים לענות. טווח כספי לפרוייקט שכזה (כולל סט גלגלים +רוטור+צמיגים ופנימיות) יהיה בין 1000 ל 2000 ש"ח כאשר תצרך לקחת הצעות מחיר מכמה חנויות ולחפש את העיסקה המשתלמת עבורך (בשיקלול יחס ושירות בחנות
שלך בברכה , עודד ********** כותב הודעה זאת הינו עובד בחברה המייבאת משווקת ומוכרת אופניים וציוד אופניים כפי שדובר בו לעיל ***********

כלומר כתבתי אחת והיא נעלמה

כמה שורות לפני הסיום אחרי נפילת מתח ואיתחול מחדש זדוני של המחשב ונאלצתי לכתוב שוב מחדש

proteje

New member
שוב המון תודות!!! אני מבין

שעם תקציב שלי האופציה היחידה - לקנות צמיגים דקים ובמשך השבוע לנסוע איתם, ובסופ"שים - להעביר לשטח. מעצבן?- כן. אבל זה מה יש כאשר אין ספונסור :) . שוב תודה. Proteje - זה כמעת כמו Protege רק שאף אחד לא משתמש בניק הזה עם אות J. לכן בכל מקום שצריך לפתוח משהו עם NICK זה עובד. הפירוש - "בן-חסות"... משום מה מתקשר לנושא למעלה... :)

למעלה