שאיבת חלב

oritzu2

New member
שאיבת חלב

שלום, בני בן 3 חודשים ניזון מהנקה מלאה. לאחרונה התחלתי לשאוב כי אני חוזרת בקרוב לעבודה. אני מצליחה לשאוב ארוחה (150מיל) רק בבוקר אחרי שכל הלילה הילד לא אכל. במשך היום אני לא כל לך מציחלה (30 מיל) . לפעמים גם את זה לא. העניין הוא כזה: מהרגע שהתחלתי לשאוב לילד חלב בזמן היניקה שלו הוא עצבני ו"נלחם" עם השד שלי, לפעמים הוא אפילו בוכה כאילו שאין לו מספיק חלב שם. הייתי מעוניינת לדעת אם יכול להיות מצב שבגלל שאני שאובת אני פוגעת בתנובת החלב של הילד? כמה זמן בממוצע לוקח לגוף להגדיל את כמויות החלב לפי הביקוש החדש? (יניקה + שאיבה) כמה פעמים ביום מומלץ לשאוב? האם יכול להיות שאני מחסירה מבני חלב בגלל היותי שואבת ואז יכול להיות לא מספיק תוך 3 שעות להתמלא? תודה על תשובתך

אושינקה

New member
שאיבת חלב

עצם השאיבה לא מונעת מבנך לקבל את הכמות שלה הוא זקוק. השדיים אינם מיכלים שמתמלאים בין הנקות ומתרוקנים ע"י תינוק או משאבה. ייצור חלב-אם הוא תהליך דינמי שקורה כל הזמן - אין מצב בו השד מרוקן לגמרי מחלב. מתי את שואבת - לפני או אחרי ההנקה? אם את שואבת לפני, אז הוא כנראה מתוסכל מהשינוי בזרם. עדיף תמיד לשאוב אחרי ההנקה או תוך כדי (עדיף בבוקר שאז כמות החלב מרובה יותר). אם תבני לך שגרת שאיבה ותתמידי בה, גופך ילמד לייצר עוד בשעות אלו ואת תראי שינוי תוך ימים ספורים. יש עוד מידע מצויין במאמרים ושאלות נפוצות של הפורום (ראי קישורים בראש הדף)

למעלה