שאיבת חלב

liziru

New member
שאיבת חלב

שלום רב, על מנת להתכונן לחזרתי לעבודה התחלתי לאגור חלב. הייתי שואבת כפעמיים ביום. לפני כשבועיים ייתי בטיפת חלב והקטנה שלי ירדה במשקל. לפי טענת הרופאה זה בגלל שאני שואבת ובכך אני נותנת לילדה "שאריות" של החלב. הייתי רוצה לדעת מתי הוא הזמן הנכון ביותר לשאוב על מנת לא לפגוע בתזונה של הקטנה. תודה ליזי

טינטני

New member
מתי לשאוב

שתי אפשרויות: תוכלי לשאוב מייד לאחר ההנקות, מספר פעמים ביום, כל פעם קצת. זה גם יסייע לרוקן את השד ויגביר את תפוקת החלב שלך וגם תהיי שקטה שהקטנה שבעה, שהרי זה עתה אכלה. אפשרות נוספת - אם בערב היא נרדמת למספר שעות ("שנת לילה"...), תשאבי אז, מה שיותיר לך מנוחה מספקת עד ההנקה הבאה. מכל מקום, אני לא בטוחה בכלל לגבי התיאוריה של הרופאה בדבר "שאריות של חלב". שאיבות מגבירות את תפוקת החלב לא מפחיתות אותה. תדאגי למנוחה, לתזונה בריאה. תוכלי להעזר בשתיית תה שומר (ליטר ביום) וכמוסות חילבה להגברת תפוקת החלב, בנוסף להנקות תכופות. בהצלחה!

../images/Emo23.gif הערה קטנה על תה שומר

טינטני, תודה רבה לך על העזרה במענה לאימהות! איזה כיף שיש כאן אמהות שנהנות מחוויית ההנקה שלהן ותומכות גם באחרות
הערה קטנה לגבי תה שומר. נכון שיש נשים שמדווחות על כך שהוא עזר להן, אבל בשומר יש גם רכיב בעל אופי אסטרוגני, שאצל חלק מהנשים יפחית את הכמויות. לכן יש להתייחס אליו ב"כבדהו וחשדהו"
השפעתו היא כנראה בשחרור החלב ולא בייצור שלו. עד היום, התוסף היחיד שנבדק והוכח כמגביר חלב הוא החילבה, אבל גם בה יש לנהוג בזהירות כיוון שהיא יכולה להוריד את רמת הסוכר בדם.

טינטני

New member
תה שומר

תודה עדי על ההערה החשובה. האמת, יועצת הנקה לה אמרתי שאני שותה כוס עד שתיים של תה שומר ביום, שלחה אותי לשתות ליטר ממנו... במקרה שלי כמות החלב עלתה, אין לי מושג אם בגלל התה שומר או לאו.

../images/Emo23.gif שאיבת חלב

שלום לך, וכל הכבוד על המאמץ להמשיך לתת לתינוקת שלך חלב אם גם אחרי החזרה לעבודה! בוודאי היה לא נעים לשמוע מהרופאה אמירה כזו
אין כזה דבר "שאריות" של החלב. למעשה, ככל שההנקה/שאיבה נמשכת, עולה אחוז השומן בחלב, ואם הנקת את בתך לאחר שאיבה, נתת לה חלב עשיר יותר בשומן. ובוודאי ששאיבה פעמיים ביום אינה משפיעה באופן משמעותי על תזונתו של התינוק. בת כמה בתך? האם היא ממש ירדה במשקל, או רק באחוזונים? באיזה משקל נולדה? האם תוכלי לשתף מה היה משקלה בשתי השקילות האחרונות? אם נושא המשקל מטריד אותך, אנא שתפי אותנו בפרטים אלה. אין זמנים מומלצים לשאיבה פרט לכך שמומלץ לשאוב כשנוח לך
אם יש לך שאלות נוספות - אנו לרשותך! בברכה, עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

liziru

New member
תשובה לשאלותיך

ביתי בת 4 חודשים, היא נולדה במשקל 2.620 , משקלה בשתי השקילות האחרונות היה - 4.375 ולאחר חודש ושבוע - 4.100 יש לציין שחזרתי אחרי שבוע לשקילה נוספת והיא שקלה 4.260.יש לי ביקורת נוספת ביום חמישי הקרוב ואני מקווה שהיא עלתה עוד, אני מאוד רוצה להמשיך להניק אבל במידה והיא לא תעלה במשקל, נראה לי שאני יאלץ לתת לה תוספות , עד כמה שזה יהיה לי עצוב...

../images/Emo23.gif ירידה ועלייה במשקל

באמת עצוב
אבל נשמע לי גם קצת מוזר, ירידה די דרמטית ואחריה עלייה יפה. האם נשקלתן תמיד באותו משקל - באותו חדר בטיפת חלב? האם בתך היתה חולה או היה גורם אחר שאת יכולה לחשוב עליו? אני אשמח אם תעדכני אותנו ביום חמישי. האם היא מרטיבה 5-6 חיתולים ביממה, וצבע השתן בהיר/שקוף? ברור שקודם כל תינוק צריך לאכול. רק אח"כ חושבים מה הוא יאכל (חלב בהנקה, שאוב או תמ"ל) ואיך (הנקה/בקבוק/אופציות אחרות). אם תתגלה ירידה נוספת ביום חמישי (ואני מחזיקה לך אצבעות שלא, כמובן!) אולי תרצי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת (שירות שאינו קשור לליגת לה לצ'ה, וכרוך בתשלום) כדי לנסות למצוא את הגורם לבעיה ולהתגבר עליה. בהצלחה! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

למעלה