שאיבת חלב

איליצון

New member
שאיבת חלב

שלום :) , אני אמא לתינוקת בת חודשיים הנקה מלאה. נולדה 3275, ולפני כמעט שלושה שבועות שקלה 4930. עזרתם לי בעבר ואני פונה אליכן שוב. מתנצלת מראש על האורך...
אני מתחילה לשאוב על מנת להתרגל לשאיבה (לרעיון של לתת בקבוק עוד לא התרגלתי, אבל אני רוצה שיהיה חלב במקרר למקרה של דייט זוגי (בלילה, ייתכן שלא יצטרכו לתת בכלל) ובעוד חודשיים חוזרת ללימודים ורוצה לתת חלב שאוב בזמן שאני לא איתה..
לקחתי את המשאבה של יד שרה.
ניסיתי הבוקר לשאוב, לא היה לי הרבה זמן כי ידעתי שהקטנה עומדת לרצות לאכול בקרוב...לא יצא הרבה וגם מה שיצא לא היה עם זרמים, מה שכן יצא עם זרמים היה כשעשיתי עיסוי לשד אבל אז חלק פשוט נשפך החוצה כי לא היה וואקום למשפך. בסה"כ יצא 10 מ"|ל, כאשר אני יודעת שאין בעיה של חוסר בחלב...
כמה שאלות:
1. האם יש משפכים שמתאימים לשדיים קטנים?(מידה B-C) אולי הסיבה שהוואקום לא החזיק הייתה בגלל שהשד קטן והסחיטה הוציאה את הפטמה מהמשפך?
2.מה עדיף? לנסות לשאוב בבוקר (בד"כ יש מרווח של שעתיים בין הנקה להנקה, כך שאין לי הרבה זמן) או לנסות לשאוב בפער שיש בלילה (הולכת לישון ב-19-20 יונקת שוב ב-01-02)? האם יש הבדל באיכות החלב?
3. אני יודעת שזה נשמע קצת אידיוטי אבל הרגשתי שהפטמה מתחככת בפלסטיק של המשפך- האם זה גם בגלל המבנה של השד? יש ערכות אחרות שמתאימות יותר?
4.מה אמורים להרגיש בזמן שאיבה: בשד אחד (שהיה השד היותר מלא) הרגשתי שמתחילה להיות ירידה אבל בגדול לא הרגשתי שום מיוחד.. השתעממתי ולא נהניתי במיוחד מהעניין.
5. שאלה לגבי מתן בקבוק: לפני שלושה שבועות עברנו ניתוק לשון קשורה אחורית (העליה במשקל הייתה תקינה, התייעצתי עם יועצת הנקה כי הרגשתי שההנקה לא הולכת כמו שצריך, מאז הניתוק שיפור גדול עם הנקות טובות יותר או פחות אבל בסה"כ הילדה ואני הרבה יותר רגועות ונהנות) - אני ממש מפחדת להציג את הבקבוק לאור כל מה שעברנו עם ההנקה, מה דעתכן?
6. אני חופרת פה :) : לאחרונה אני מרגישה ששד אחד שהייתה בו זרימה חזקה (במידה שהפריעה לשתינו) התמתן ועכשיו אין שפריצים. הילדה לא מעדיפה צד אחד על השני, אבל אני תוהה מה גרם לו להפסיק להיות שופע...
תודה רבה :)

מנסה לעזור

1. גודל השד ברוב המקרים איננו מהווה אינדיקציה לרוחב הפעמון המתאים.
הפעמונים שיש ביד שרה מתאימים לרוב הנשים, מה שצריך לעשות כדי לדעת האם זה מתאים - למקם את הפעמון כך שהפטמה ממש במרכז הפעמון, להתחיל לשאוב בואקום
נמוך, ולאט להגביר את הואקום . לראות שהפעמון לא משפשף את הפטמה עצמה , אלא נוגע
רק בעטרה ומושך גם את חלקה לתוכו בזמן הואקום. השאיבה לא אמורה להכאיב אבל כן
להיות מורגש.
צריך להצמיד את הפעמון כל הזמן אל השד (ביד אחת או שתי ידיים) אם תשחררי , אכן הפטמה עלולה לצאת מהמקום ויהיו נזילות.
2. שאיבה היא מיומנות שצריך ללמד את הגוף זה לא אינסקטיבי כמו בהנקה ישירה. סבלנות.
נשים רבות מוצאות ששאיבה בשעות הבוקר, כאשר השד ב"דכ מלא יותר לעומת שאר שעות היממה - נוחה יותר. לשאוב באמצע הלילה ?
...לא ממליצה- לכי לישון

תשאבי ותתאמני בבוקר כאשר את עירנית - בנתיים אין מה "לענות" את עצמך.
בהחלט יש הבדל בין חלב של אמצע הלילה , לעומת חלב בבוקר, לא הבדל שיכול להוות
איזו שהיא בעיה מבחינת היונקת שלך - כי עובדה - היא יונקת בכל הזמנים יפה - עולה יפה
במשקל והכל מקסים.
בערבים ובלילות - בד"כ יש פחות חלב (בכמות) כלומר- מתבטא בהבדל קטן באחוזי
השומן בחלב (יותר) הבדל בכמות הסוכר (מעט פחות) ובכמות המים (פחות).
מצד שני - יכול להיות גם הבדל מבחינת הויטמינים, מינרלים, ובכלל הרכבים שונים מגורמי
התזונה הגדולים והקטנים - ככה זה חלב אם אנושי- כל הזמן משתנה. זה אמור להיות ככה.
כך שבאופן תיאורטי - לא משנה איזה חלב היא תקבל כ"שאוב" הכל הוא חלב אם אנושי
של אמא - כלומר מותאם בדיוק עבורה.
3. תנסי להחזיק בצורה נכונה את הפעמון של המשאבה- כפי שהסברתי ב1.
אם הפעמון קטן - ואם הפטמה שלך גדולה (למרות שד קטן) אכן - יש פעמונים רחבים יותר
אפשר לקנות סט נוסף - ביד שרה - סט רחב.
4. לא אמורים "להנות" מהשאיבה. שאיבה היא פעולה מכנית. את לא מחזיקה תינוק אנושי
אלא מחזיקה מכשיר. בוודאי לא נורא, ממש כמו להכין ארוחה לילדים גדולים , כי...הם חייבים
לאכול - את לא חייבת להיות מאסטר שף בבישול, אבל כן חייבת להכין ארוחת ערב.
אותו הדבר משאבה - לא צריך להנות מזה- אבל עושים את זה כי צריך. זה טכני. זה
לטובתה של התינוקת שלך - את מכינה לה גם ארוחת ערב

5. ממליצה לך להציג את פטמת קלמה של מדלה. זה פחות בעייתי בשילוב בהנקה.
המתיני כשבועיים לפני החזרה ללימודים . זה מספיק זמן להתבססות ההנקה לאחר שחרור.
בנתיים חשבי על זה- אין ממש הרבה ברירה - או שתקחי אותה איתך ללימודים
או - שהיא תקבל בקבוק שאוב - ממישהו שהיא מכירה וסומכת עליו. ואת תוכלי ללמוד
וגם להנות מהנקות בשאר הזמנים שאתן ביחד. (אמא לא נותת בקבוק)
6. ייצור החלב הוא מאוד דינמי. יש זמנים בהם יש יותר חלב. זמנים אחרים שפחות.
הכל לפי הדרישה והצרכים של התינוקת. בכל אופן, אל תבהלי ואל תדאגי לא מטפטופים
ולא מאי טפטופים - אלו הם אינם אינדיקציה לכמות החלב שלך.
הילדה עולה במשקל - ויפה - טפו טפו טפו - זו אינדיקציה מעולה בגילכם

&nbsp
יישר כוח על ההנקה
&nbsp
&nbsp

למעלה