שאיבת חלב

שרית931

New member
שאיבת חלב

שלום לכולם, ילדתי בחמישי האחרון ומסיבות שונות החלטתי לא להניק אלא לשאוב. השכרתי משאבה טובה מ"נתיב החסד" ואשמח לקבל טיפים לשאיבה נכונה ויעילה. ממה שהסבירו לי בביה"ח, הבנתי שצריך לשאוב כל צד 5 דק' ואח"כ 3 דק'. השאלות שלי: 1. האם אני יכולה לערבב בין חלב שנשאב בשעות שונות? החלב נמצא במקרר. מאחר ויוצא לי בכל שאיבה 20 מ"ל אני רוצה להגיע לכמות של 60 מ"ל ע"מ שתהווה לו ארוחה מלאה. 2. כמה זמן אני יכולה לשמור את החלב במקרר? 3. האם זה טוב לאחסן בבקבוק סטרילי או שעדיף בשקית הנקה? 4. האם באמת עדיף לשאוב משני הצדדים בו זמנית? זה מגביר את ייצור החלב? אשמח לכל עצמה ותובנה שרית

שאיבת חלב

שלום שרית אנחנו ממליצות לשאוב עד שהזרם פוסק או נחלש ולא לפי שעון. ניתן לערבב בין חלב שנשאב בשעות שונות כל עוד את מקפידה לשמור על כללי האחסון הנכונים. חלב אם טרי ניתן לשמור במקרר עד 8 ימים, חלב אם מופשר ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות (כשטמפרטורת החדר 22-25 מעלות) זה בסדר לאחסן בבקבוק סטרילי וגם בשקיות, שימי לב לנסות להקפיא לפי כמות ארוחה של התינוק ולא להקפיא כמות גדולה מדי באותו בקבוק/שקית על מנת למנוע "בזבוז" של חלב אם. לשאוב משני הצדדים בו זמנית זו המלצה טובה, אך לא מתאימה לכל אחת, לפי הנוחות שלך... הרבה בהצלחה

שרית931

New member
תודה רבה ועוד שאלה

אתמול נתתי לו מנה של שאוב- אכל יפה+תוספת (סך הכל אכל 70 שאוב+20 תמ"ל). יכול להיות שהחלב שלי לא מזין מספיק או שזה הגיוני? לאחר מכן הוא סבל מהבטן, הוא רגיל לעשות קקי כל ארוחה ובזאת של השאוב הוא לא עשה וסבל. האם זה משהו שאכלתי שגרם לו לכאבים? תודה

חלב שאוב

החלב שלך מזין וטוב! שימי לב שרצוי להאכיל לאט עם הפסקות ורצוי להשתמש בפטמה עם זרימה הכי איטית שקיימת. אם זו הפעם הראשונה שמקבל תמ"ל אז בהחלט יכול להיות יותר "כבד" לו לעיכול לעומת חלב אם שתכונתו שמתעכל בקלות ובמהירות. סיבה נוספת היא הכמות הגדולה יחסית לארוחות הקודמות שלו. אין רשימה של מזונות המוכחים מחקרית כ"עושים גזים" לתינוק... ! את יכולה לנסות ולבדוק האם זה קשור לדבר מה שאכלת ואז לנסות להפסיק למספר ימים ולראות איך השפיע עליו, אבל קחי בחשבון שגם אז זה לא בטוח אומר שזאת הסיבה... לילה קל...

למעלה