שאיבת חלב לפג

sagiti

New member
שאיבת חלב לפג

נולדה לנו פגית לפני 5 ימים, היא מבלה לה בפגיית איכילוב ואני חזרתי הביתה.
בבית החולים היה לי יותר קל לשאוב ויצאו כמויות לא רעות- בסביבות 20 מ"ל לפעם. מאתמול נראה שיותר קשה לחלב לצאת...
התחלתי להשתמש במשאבת סווינג של מדלה דו-צדדית אבל נראה לי שמשהו אני עושה לא בסדר.
כמה זמן צריך לשאוב בכל פעם? החיבור בסדר- יש וואקום. מה אני יכולה לעשות כדי להגביר את החלב? אמנם כרגע אני בסדר מבחינת כמות (היא שותה סה"כ 4 מ"ל לארוחה) אבל אני חייבת להעלות כמות.
 
שאיבה לפג

מזל טוב ונהדר שאת שואבת לפגית שלך.
את צריכה לעבור מיידית ללקטינה - משאבה מקצועית של מדלה. מכיוון שיש לך פג את זכאית לקבל את המשאבה הזו מיד שרה. בקשי מכתב מיועצת הנקה בבית החולים ליד שרה, אחרת תקבלי משאבה פחות טובה.יש בתוך בית החולים סניף של יד שרה.
לגביי השאיבה עצמה תבקשי הוראות מיועצת בבית החולים. בעיקרון את צריכה לשאוב 8-10פעמים ביום, לפחות שאיבה אחת בלילה (ביין חצות לחמש בבוקר, בערך ).
תקפידי לא להגיע למצב שהשד מלא מאוד, כי זה מאותת למוח להאט את ייצור החלב.
את יכולה גם מדיי פעם לסחוט ידנית והכי טוב לאחר השאיבה לנסות לסחוט עוד מספר טיפות ידנית. שוב, בקשי מיועצת הנקה שתראה לך איך לסחוט, יש גם סרט על סחיטה ידנית באתר של אוניברסיטת סטנדפורד.
בהצלחה,
 

monique18

New member
תשובה

שלום
יש יועצות הנקה בפגייה ואחראית לנושא זו שרון
הגברת חלב ע"י תרופות או חילבה חייבת להיות בהשגחת צוות הפגיה
מה שמגביר חלב אם זה שאיבות והוצאת החלב.את עושה מקסים ,לשתות לאכול בריא \מבושל ולנוח
יש לשאוב לפחות 8 פעמים ביממה -רבע שעה כל צד
עדיפות למשאבה דו צדדית
(אחות מוסמכת -יועצת הנקה ליס)
 
למעלה