שאיבת ביציות

piki73

New member
שאיבת ביציות

אתמול עברתי שאיבת ביציות ומאז יש לי כאבי בטן די קשים בכל חלל הבטן וכואב לי גם כשאני נותנת שתן. נכון לעכשיו אין לי דימומים. האם כאבים כאלה אופייניים לשלב זה? אשמח לקבל תשובה. תודה

Yosepha

New member
כאבים

הי piki73: כאבי בטן הם אופייניים לאחרי שאיבה. תחשבי שניקבו לך חור בשחלות בכל מקום שממנו שאבו זקיק. החור מתמלא בדם ונוזלים - וזה תהליך ההבראה. אני לא רופאה ולא יודעת מה בדיוק סוג הכאב בעת מתן שתן - אבל מאד יכול להיות שעצם כיווץ שרירי הבטן כואב. אבל: צריך להיות עם היד על הדופק. חשוב שתבדקי שאין לך פתאום חום מאד גבוה (שיכול להעיד על זיהום). כמו כן, אם את חווה כאבי בטן מאד קשים (ברמה שיכולה לגרום להתעלפות) או קשיי נשימה מאד חזקים, או שיש לך פתאום בחילה חזקה או הקאות - כדאי שתלכי להיבדק. מקווה שתרגישי מהר הרבה יותר טוב! יוספה

לי מ ו ר

New member
תהיי עם היד על הדופק

בתור התחלה תשתי המון, אבל המון המון מים. חוץ מזה עם הכאבים מחמירים, כאלה שאי אפשר לסבול, מופיעים שלשולים וכו' אז רוצי למיון.

kasa

New member
הכאבים הם גם לרוב אינדיקציה למס'

הביציות. אם שאבו לך הרבה ביציות - הכאבים אינם נדירים. אם את מקבלת דוקסילין (אנטיביוטיקה) - היא גורמת לעיתים להתרחבות הקיבה ולכאבי בטן (בעיקר בבטן עליונה). שווה אולי להתייעץ עם הרופא ואולי להחליף לסוג אחר. שימי לב שאסור לקחת דוקסילין בשכיבה, אלא רק בעמידה ולעמוד כ-2 דקות לאחר נטילת התרופה. נקודה נוספת, (שאני, לצערי, חוויתי על בשרי). מי ביצע את השאיבה ? מי היה בחדר הניתוח (את יודעת ?) אם ביצעת את השאיבה בבי"ח ציבורי - יש סיכוי (לא קלוש) ש'נשאבת' ע"י מתמחה, צעיר, וחסר נסיון. לי זה קרה בשאיבה ראשונה, ויצאתי ממנה כאובה, דאובה, ומכווצת מכאבים, מכל כיוון אפשרי (כולל אשפוז...). באופן מקרי לחלוטין גיליתי את העובדה ש'נשאבתי' ע"י מתמחה צעירה, חסרת נסיון לחלוטין, שגרמה לי ל"שיתוק" כללי במשך כשבועיים (פשוט לא יכולתי להתרומם מרוב כאבים). לאחר הגילוי המרעיש - סירבתי לאפשר למישהו נוסף להיכנס לחדר הניתוח מלבד לרופא המטפל והמרדים. בהמשך, כבר עברתי רופא.... אבל זה כבר סיפור אחר. שווה לך לשים לב לזה. מקווה שעד תשובתי את כבר מרגישה הרבה יותר טוב. ובכל החמרה כל שהיא -אל תהססי ללכת לביה"ח.

piki73

New member
בחדר הניתוח היה רופא מומחה שגם

חתום על מכתב השחרור + רופא מרדים + אחיות. עד כמה שידוע לי לא היה אף רופא אחר. הצטערתי לשמוע על החוויה הקשה שלך. מצד אחד הרופאים המתמחים איכשהוא צריכים לצבור ניסיון אבל אף אחת לא רוצה שזה יהיה על חשבון הבריאות שלה... מקווה שהבראת מאז ואת בדרך הנכונה. תודה על הדאגה.

למעלה