שאיבת ביציות

tatarata

New member
שאיבת ביציות

שלום לכולם, אשמח לקבל הסבר על שאיבת ביציות במיוחד מנשים שכבר עברו. אני מבינה ששבועיים לפני השאיבה מתחילה הזרקת הורמונים. האם היא מתחילה מהיום הראשון של המחזור? האם ל אחת מזריקה לעצמה או אחות בקופת חולים? באילו הורמונים מדובר? מה מגבלות באותה תקופה? מה התהליך? האם זה ניתוח בהרדמה מלאה? תודה ושבת שלום

מנסה לענות

האם היא מתחילה מהיום הראשון של המחזור? נראה לי שתלוי בפרוטוקול... אם אינני טועה לרוב מתחילים ביום 3-5, אך אתן לבנות נוספות להשיב על זה.
האם ל אחת מזריקה לעצמה או אחות בקופת חולים? אינדיוודואלי, לרוב את הזריקות ניתן להזריק לבד. אני מזריקה בעצמי. נראה לי טרטור ללכת כל פעם לאחות.
באילו הורמונים מדובר? גונל F ודומיו... תלוי פרוטוקול...
מה מגבלות באותה תקופה? לפני שאיבה- אין מגבלות רציניות (אולי אסור אלכהול, לא זוכרת, אני גם ככה לא שותה), צריך לשתות הרבה מים. אחרי השאיבה מומלץ לנוח ביום שאחרי ואסור להכינס לבריכה/לקיים יחסים כ 5-7 ימים מחשש לזיהום.
מה התהליך? האם זה ניתוח בהרדמה מלאה? רוב הבנות עושות בהרדמה מלאה. נכנסים לחדר ניתוח, מורדמים, אחרי 10-15 דק כבר בחוץ. מתעוררים אחרי חצי שעה בערך, וזהו.

המון הצלחה, מקווה שהטיפול הראשון יהיה גם האחרון!

tatarata

New member
תודה רבה

הבנתי מהרופא שבמהלך זריקות אסור לעשות ספורט, למעט הליכות בקצב בינוני ושחיות. שמעתי מבנות שעברו זאת, שלא נאמר להן לא לעשות ספורט. האם זריקות נמשכות שבועיים? כל יום? גם ביום השאיבה? אילו בדיקות נעשות ? ובאיזו תדירות?
תודה ושבת שלום

למעלה