שאיבת בהנקה

שאיבת בהנקה

אני מניקה מזה חודשיים וחצי ומעוניינת להתחיל לשאוב חלב על מנת לצאת בשעות הערב לעיסוקי ללא תלות בכול מה שקשור להאכלת בני. הישאלתי משאבת חלב מ"יד שרה" והבעיה שלי היא מתי לשאוב מאחר ובני יונק כל 3 שעות בממוצע וכול פעם משד אחד בלבד עד לתחושת שובע. עוד אציין כי שמתי לב שכמות החלב בשעות הבוקר היא רבה יותר מאשר בשעות הערב ולכן אני חוששת שתהיה לי בעיה בשאיבת החלב בשעות אלו. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי בנושא יום טוב

1טלטלים

New member
לנטע/שאיבה ומה שמסביב

היי, ראשית כל מהו סוג המשאבה שהשאלת מיד שרה? דבר שני,הייתי ממליצה לך להניק משני צדדים על מנת ששניהם יקבלו גירוי מקסימלי וגם שד שני יתחיל להזרים חלב.אותו הדבר לגבי שאיבות,לשאוב משני הצדדים. אמהות רבות מדווחות על כך ששאיבה בבוקר היא יותר טובה וקלה יחסית וגם מניבה יותר מבחינת כמות,אך כמות החלב איננה תלויוה בחילופי שעון,בוקר,ערב,לילה.על מנת להגיע לתפוקת החלב מקסימלית אליך לשאוב/להניק לעתים תכופות,הרי חלב נותר לפי דרישה(עיקרון ביקוש והיצע)מניקים יותר יש יותר,אותו הדבר לגבי שאיבה.שאיבה בשעות ערב מניבה חלב מרוכז יותר(שומני,קרמי כזה) ואין אותו הרבה,בגלל הריכוז (חלב שאמור להחזיר תינוק כמה שעות שינה רצופות),לכן הוא עשיר ושמן יותר. את יכולה לשאוב בהחלט במהלך יום,בוקר ,ערב,צהריים....לפני,אחרי או במהלך הנקה,אגב אופציה זה מצויינת-להניק מצד אחד ולשאוב מצד שני,מכיוון שאיבה אינה דומה להנקה,כאשר בשניה שחרור אוקסיטוצין הוא אוטומטי אם יניקת התינוק ובשאיבה לעתים לוקח זמן עד שהחלב מתחיל לרדת או הורמון האחראי לשחרור/ירידת החלב מופרש. השתמשי בטכניקה של 3,5,7 ,מתחילם לשאוב 5-7 דקות בצד אחד או עד שנפסק הזרם,עוברים לצד שני 5-7 דקות או עד שזרם פוסק,עוברים שוב לצד ראשון לעוד 3 דקות נוספות...וכך הלאה.עוד דבר שיכול להקל על זרימת החלב זה עסוי שתעניקי לשדייך לפני או במהלך השאיבה,רצוי גם לעשות מקלחת חמה שתכלול עיסוי,לחמם את השדיים במגבת חמה...לחשוב מחשבות רגועות,לנשום עמוק,להריח בגד שלו,להסתכך עליו או על תמונה. אין ספק ששאיבה זהוי אומנות או מיומנות נרכשת,בדיוק כמו הנקה,לוקח קצת זמן ותמיד שי מקום לשיפור.בנוסף הייתי ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת על מנת לקבל מידע נוסף בנושא,טיפים,עזרה בשיפור הטכניקה. וכמובן לשאוב משני הצדדים לפחות חצי שעה כל 2-3 שעות,כך בעצם תוכלי לעלות את רמת התפוקה ואף להכין מלאי. אמא של טל כתבי באיזו משאבה את משמשת? אם זו משאבה שעברה הסבה ממכשיר אינהלציה,החזרי אותה ואל תשמשי בה היא עלולה לגרום נזק לרקמת השד.אם זו לקטינה של מדלה,אני רגועה....משאבה סוס עבודה,טובה וחזקה. אמא של טל

למעלה