שאיבות...

שאיבות...

שלום רב, אני שואבת מזה חודשיים וחצי לתאומיי אשר נולדו פגים בשבוע 32 במשקלים 1956 ו- 1559. כיום , בני חודשיים וחצי, שוקלים 3550 ו- 3100, תודה לאל וניזונים אך ורק מחלב אם. לבנתיים אינם מוכנים לינוק ומרבים בתוקף. בתחילה שאבתי עם מיני אלקטריק של מדלה ומזה שבועיים שואבת עם ספקטרה חשמלית דו צדדית ומרגישה דיי טוב עם השאיבות. אני שואבת כל שלוש שעות ולעיתים כל שעתיים על מנת להגביר את תפוקת החלב, לוקחת חלב רב. שאלותי : 1. כמה זמן בכל שאיבה, ניתן לשאוב חלב? כלומר, האם יש הגבלה של זמן? מעיון בשאלות נראה כי ההנחייה היא לשאוב עד להתרוקנות- ואם זה קורה רק אחרי חצי שעה אז כדאי למשוך ולהמשיך לשאוב? 2. אני מורחת מידי פעם משחת רפאל ומנקה אותה לפני השאיבה. האם זה תקין או שכדאי להחליף משחה ואיזה אם כן? 3. התאום ששוקל יותר פולט כמעט קבוע אחרי ארוחה ולעיתים גם אחרי שעה כמות לא מבוטלת של חלב.בטיפת חלב אמרו לא להתייחס היות וב"ה עולה במשקל יפה מאוד. האם באמת זה תקין גם אחרי שעה לפלוט? האם פתאום יכול להיווצר הריפלוקס? אני מדגישה כי זה לא נראה כמו קיא אלא חלב ללא גושים. מה אפשר לעשות על מנת לצמצם את תופעת הפליטות? (הוא אוכל מפטמה של פגים מטרנה כך שהזרימה היא מאוד איטית אך אוכל מאוד מהר למרות שאת הבקבוק מנסים להחזיק במקביל לרצפה). תודה ושבת שלום.

Revili

New member
מנסה לעזור...

לגבי המשחה...החליפי לפיורלן 100 אותה לא צריך לשטוף. רפאל אכן צריך לשטוף לפני ההנקה וזה מבטל חלק מיעילות הטיפול וגורם להסרת שכבה שומנית וטובה מהפיטמה בכל פעם. לגבי השאיבות...אין צורך לשאוב עד אין סוף ובד"כ יהיו עוד כמה טיפות חלב בכל פעם שתשאבי...לכן, הגבילי את זמן השאיבה לעד 20 דקות (בערך) מכל צד והקפידי לשאוב שתיים- שלוש דקות לאחר שהזרם הופך לטפטף - כך תעודדי ייצור חלב. פליטות הן רק בעיה קוסמטית...ושעה אחרי אוכל זה בהחלט סביר לפלוט. אם הוא עולה במשקל ואוכל היטב - לא צריך לדאוג...אפשר להשאיר יותר זמן בתנוחה מאונכת ולהשתדל לא לטלטל אותו אחרי האוכל.

1טלטלים

New member
שאיבות...../images/Emo185.gif

מתנצלת על האיחור בתשובה,בסוף שבוע פורום קצת איטי
אני כל פעם מחדש מתפלא כמה כוח יש לך,את עושה עבודה ממש קשה ולא מתאיישת לרגע! 1.אין צורך לשאוב יותר מ20-25 דק',תראי,ככל ששאובים יותר (מתמידים) גוף כבר מזמן התרגל למגע של משאבה וגירוי שנוצר ע"י המשאבה,חלב משתחרר כבר ביתר קלות ומתרוקן היטב,שאיבה דו צדדית אמורה לעייל את העסק עוד יותר ולקצר את זמני השאיבה.אפשר לשאוב מס' דקות גם כאשר כבר אין זרמי החלב.יש אמהות,שמספיקה להם רבע שעה והן סיימו ויש גם אמהות שהן צריכות קצת יותר זמן להיות עם משאבה.תנסי לעסות את השדיים לפני שאיבה,לשתות במהלך שאיבה,לחשוב על משהו אחר,אפשר להרביץ מקלחת חמה לפני..(אם מתאפשר) חלב רב-דבר יחיד שהוכח כעוזר בהגברת החלב,כמוסות חילבה...(יחד עם שאיבה/הנקה מתמדת).(מותר לקחת אם את לא רגישה לבוטנים,לא סובלת מבעיות בל"ד,סכרת) 2.משחת רפאל-לפני שעונה,רציתי לשאול ממה נובע שימוש במשחה? 3.פליטות-אכן,צודקים בקופ"ח,אם הוא עולה במשקל,גדל ומתפתח היטב וזה לא מטרדי אותו...זה גם לא צריך להטריד אותך. תנסי ליזום הפסקות בהאכלה עצמה ולהרים אותו יותר לגראפס.שלא כמו בהנקה ישירה,בהאכלה מבקבוק לתינוק אין יכולת לעצור את האכלה עצמה,הרי חלב ממשיך לטפטף לפיו.בהנקה תינוק יכול לעצור,להסדיר נשימה ודופק ולהמשיך לינוק...אז,עשי הפסקה כל כמה מ"ל של חלב,גראפס קטן (יש יותר בליעה של אוויר) וממשיכים.פליטות הולכות ונעלמות ככל שתינוק גדל:מתחיל לשלבת,בשל יותר(בשלות של ספינקטר בוושט),לשתות מכוס,לאכול מוצק.בטח אמרו לך לא להשכיב אותו בזמן האכלה וגם לא מייד אחריה,אפשר לנסות סל קל,להטות את מראשותיה של מיטה יותר למעלה וליצור זווית יורת גבוה. ריפלוקס-יש עוד סימנים מלבד פליטות מרובות ואבחנה וודאית היא רק ע"י רופא גסטרו-ילדים. בהצלחה בהמשך!

kalbit

New member
שאלות וגם תשובות.

גם אני שואבת מזה חודש וחצי, עם המיני אלקטריק של מדלה.. כל שלוש שעות גם כן.. אני שואבת עד שאני מגיעה לכמות שאני מעוניינת בה.. אולי זו טעות.. את שואבת כל שלוש שעות כמה שיוצא? ואז מה? מכניסה למקרר ומערבבת מאוחר יותר? ֿאם אפשר לשאול.. כמה חלב יוצא לך בממוצע בשאיבה? אני יודעת שזה אינדבידואלי, ובטח בתאומים זה שונה, אבל סתם בשביל לדעת? לגבי המשחה, אני משתמשת במשחה של מדלה.. שלא צריך לשטוף, ומאוד מרוצה.. מרגישים מיד את ההקלה בכאבים הצורמים.. לגבי תופעת הפליטות, קראתי בספר שקודם כל כדאי להחזיק אותם לא במקביל לקרקע בזמן ההאכלה, ככה האויר והחלב לא מתערבבים, להחזיק את הראש קצת יותר גבוה, יותר לכיוון תנוחת ישיבה.. אצלי זה עבד. וגם אצלי היתה לילדה תקופה שהיא פלטה כמויות שהבהילו אותנו, אבל זה עבר.. זה רק אמר שהיא אכלה קצת יותר מדי. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

תודה לכולן והמשך...

גם היום, עם משאבת הספטרה וגם עם משאבת מיני אלקטריק לא הייתה לי האפשרות לשאוב עד שמספיק לי אלא הייתי צריכה ממש לסחוט את הציצי ולהגיע להתרוקנות כדי שהחלב יספיק לי וישאר לי עוד עודף כדי לצבור יותר מארוחה אחת קדימה. כיום יוצא לי 180 מ"ל בממוצע משני השדיים וזה מה שהגוזלים שלי אוכלים ב"ה . אני לא מערבבת בין הכמויות שיוצאות בדרך כלל כי אין לי צורך אך אם עושה זאת,זה רק לאחר השוואת טמפרטורות במקרר. אני לעיתים מוצאת את עצמי נמנעת מלהעלות להם את הכמות כי אני יודעת שאין לי מספיק חלב
הגיוני שאני שואבת 30-35 דק' כדי שאוכל להגיע לכמויות נורמליות? תודה יקירותיי........... האם יועצת הנקה תוכל לעזור לי, מעבר להדרכה כיצד להניק , בהעלאת כמויות? יש עוד פטנט שלא קראתי, שמעתי, יישמתי אותו כבר?.....

Revili

New member
אם עוד לא נפגשת...

עם יועצת הנקה...הגיע הזמן
הדבר החשוב ביותר הוא ללמוד וללמד את הקטנים כיצד לינוק...אם תצליחו בזה, כל עניין השאיבות יהפוך ללא נחוץ וגם אם תחזרי רק להנקה חלקית, אין כמו שני תינוקות בשביל לרוקן היטב את השדיים ולהגדיל את כמויות החלב שלך...אף משאבה לא משתווה ליכולת היניקה שלהם. המאמצים שלך ראויים לציון, את באמת עושה כל מה שאפשר...אני מקווה שיועצת הנקה טובה תעזור לקטנים ללמוד לינוק בכדי שתוכלי לחוות גם את ההנאה שבכך ולא רק את העבודה הקשה שכרוכה בשאיבה אינטנסיבית.

kalbit

New member
../images/Emo207.gif ירידה פתאומית בתפוקת חלב

משהו נורא מוזר.. עד לפני יומיים בכל שאיבה ייצרתי 120 מל בלי מאמץ.. ופתאום כך סתם.. (בעצם אולי בגלל שהילדה התחילה לקחת ציצי ונורא התרגשתי.. אז יום אחד הנקתי את רוב היום, ושאבתי רק בלילה?) תפוקת החלב ירדה בחצי! אני מוצאת את עצמי מפמפמת על ריק המון שעות ביום כדי לעודד תפוקה גדולה יותר.. מש שגם נראה לי שבדיוק עכשיו יש קפיצת גדילה, ודרישה ליותר חלב במנה.. יש למישהי השערה למה זה יכול לקרות? שמעתי שמועות ששאיבה לאורך זמן לא מחזיקה מעמד, והציצים מפסיקים לייצר חלב.. זה נכון? יכול להיות שהציצי שלי מפסיק לייצר חלב? כמה זמן צריך לפמפם בשביל שהתפוקה תגדל? כרגע אני שואבת כל שלוש שעות, להוריד לשעתיים? צריכה הרגעה..

Revili

New member
כמה דברים...

המיני אלקטריק שלך היא לא המשאבה המומלצת לשאיבות אינטנסיביות...יש לה אורך חיים מוגבל ואולי המנוע או חלק אחר התעייפו מעט. בנוסף, אם התינוקת יונקת יותר ובטח אם אתם באמצע קפיצת גדילה, אז ישאר פחות חלב לשאיבה - זה די מובן. בלילה, כמות החלב קטנה יותר (אך החלב עשיר יותר בשומן)... בשאיבה לאורך זמן אכן יכול להווצר מצב של הפחתה בכמויות החלב... ממליצה לך להחליף למשאבה טובה יותר, להניק כמה שאת יכולה (זו הדרך הטובה ביותר לעודד יצירת חלב), לשאוב יותר פעמים ביום אך לא במשך שעות כל פעם. ולא פחות חשוב, להרגע...לחץ מעכב את שיחרור החלב. בהצלחה.

kalbit

New member
אז איזו משאבה כן לקנות?

תודה רבה על התשובה.. מנסה להרגע כמה שיותר..

Revili

New member
יש כמה אפשרויות...

מצרפת לך קישור בנושא משאבות ושאיבה... אם את שואבת את כל הארוחות את זקוקה לאחת המשאבות החשמליות המקצועיות (חד או דו צדדיות). ראי כאן.

למעלה