שאיבות

Dinda1

New member
שאיבות

שלום אני שואבת מזה כחודשיים ומכינה מנות במקפיא לקראת חזרתי לעבודה. בכוונתי לשאוב פעמיים במהלך העבודה + פעם נוספת בבוקר לפני צאתי לעבודה כמובן להניק את הקטנה לפני צאתי ועם חזרתי מהעבודה עד לבוקר שלמחרת. שעות עבודה 7 עד 15. אני מכינה במקפיא מנות של 120 CC, ו 60 CC. האם הכמויות הגיוניות? מנה של בוקר זה 120CC ובערב כשאני שואבת יוצא לי כ 60 CC.. מה דעתך? ברור לי שמנה של 60 CC לא תתבזבז וממנה של 120 CC יש סיכוי שחלב ילך לאיבוד.. כולי תקווה שהכמויות שאשאב בשוטף עם חזרתי לעבודה יספיקו ליום יום אך כרזרוות אני מכינה מבעוד מועד סטוק במקפיא.. ועשיתי חישוב שליום יהיה לה רזרווה של 180CC במקפיא כי זה פחות או יותר המ שאני שואבת היום בממוצע ביום אחד .. האם נראה שזה אמור להספיק? איך כדאי להתארגם ליומיים הראשונים בעבודה ? האם פשוט כדאי לשאוב יומיים קודם ולהכין מנות במקרר? קראתי שבמקרר מותר לאכסן אך ורק 24 שעות ובמוקומות אחרים קראתי שמותר עד 6 או 8 ימים... כיום אני משאירה רק עד 24 שעות במידה ואני רוצה להשאיר בקבוק עם בעלי למשל.. תודה וסליחה על האורך...

Revili

New member
תשובות

את באמת מתכוננת היטב לקראת החזרה לעבודה...כל הכבוד
בת כמה תהיה הקטנה בעת חזרתך לעבודה? לגבי איחסון החלב - בחלקו הפנימי של המקרר, חלב אם טרי יכול להשמר עד 8 ימים. חלב אם שהוקפא והופשר (אך לא חומם ולא התחילו לאכול ממנו) יכול להשמר במקרר עד 24 שעות מרגע שהופשר (לא מהרגע שהוצאת אותו מהמקפיא). אם הפשרת חלב והתינוקת החלה לאכול ממנו, את יכולה לשמור את הכמות הנותרת במקרר עד הארוחה הבאה (בסביבות 4 שעות) וכך למנוע בזבוז מיותר. בהחלט הגיוני לשמור את החלב בכמויות של 120 ו- 60 וטוב שיש רזרבה במקפיא. לא קל לשאוב בשוטף חלב טרי ליום שלמחרת, הלחץ והעייפות, תנאי השאיבה אינם אופטימליים, אך את יכולה לעשות רק את המקסימום מבחינתך ולא יותר...נשמע לי שאת אכן עושה מה שאת יכולה ואין טעם להלחץ מעבר לזה. אם את משתמשת במשאבה חשמלית חזקה ומשתדלת לרוקן את השד, יש סיכוי שתצליחי לשמור על כמויות טובות בשאיבה, אך עצם המעבר לשתי שאיבות בטווח של 8 שעות יכול לגרום לירידה בכמויות החלב...אם זה יקרה, יש טכניקות שיעזרו לך להעלות מחדש את כמויות החלב - הוספת שאיבה, שאיבה "על ריק" וכיו"ב. המישכי בסופישבוע להניק עפ"י דרישה וזה יסייע לכמות החלב להשאר יציבה. אני משערת שכאשר תחזרי לעבודה, תגלי את רוב התשובות לשאלות שלך...כי הרי התינוקת שלך ואת אינכן דומות בהכרח למיקרים אחרים. בהצלחה.

Dinda1

New member
הי שוב

תודה קודם כל התגובות בתי היום בת 3 חודשים ועם חזרתי לעבודה תהיה בת 4 חודשים. אני מקווה להתליח לשאוב 120 CC בבוקר לפני צאתי, + פעמיים 120CC במהלך יום עבודה + הרזרוות שיש במקפיא כ 180 ליום נראה לי שזה אמור להספיק אך כמו שציינת רק הזמן יאמר אם אכן זה מספיק או לא....אינני רוצה לתת לה תל"מ - זה בטוח !!!!

למעלה