שאיבה

lioramoshe

New member
שאיבה

אני אמורה לחזור לעבודה ב-1.12.05 ואני מעוניינת לשאוב חלב לתינוקת שלי שתהיה בת ארבעה חודשים בתאריך זה. שאלתי היא כיצד אני אכין מצבורי חלב לתקפה בה אחזור? מתי לשאוב? ואיזו כמות? אני צרעכה בערך 3 מנות לכל יום. האם זה בכלל אפשרי?

Dsdp

New member
זה אפשרי

היי ליאורה, אני חזרתי לעבודה גם כשבני היה בן 4 חודשים והחסרתי 3 ארוחות. תתחילי לשאוב כל פעם שיוצא לך - בין ארוחות, אם ארוחה אחת נדחית, לאחר כל ארוחה שלו ובכל הזדמנות. תקפיאי את מה ששאבת. אני הייתי מכינה לו מנות של 200CC, גם אם לא בשאיבה אחת - תחברי מנות מאותו היום. בכל אופן - אם רוצים אין זו אגדה. זה לא פשוט אבל אפשרי. גם בסופי שבוע הייתי שואבת וכשהיה חסר לי, הייתי קמה כל יום קצת יותר מוקדם ושואבת (זה זמן טוב לשאיבה). בהצלחה בשאיבות ובכלל בחזרה לעבודה!

Dsdp

New member
דרך אגב -

אני עובדת כבר 3 חודשים וממשיכה לשאוב. בינתיים הבן שלי התחיל לאכול מרק - מה שמוריד לי ארוחה שאובה אחת ומאוד מקל על העניין ועכשיו אני מנסה להוסיף לו פירות וזה מצמצם את כמות הארוחות השאובות ל-1 ביום. בקיצור יש תקווה ואם את באמת רוצה וחשוב לך לתת חלב שאוב אז זה אפשרי. בהצלחה!

lioramoshe

New member
תודה תודה תודה

אין לך מושג עד כמה את מרגיעה אותי, תודה רבה רבה. אני באמת אעשה זאת. שאלתי השנייה היא כשאני שואבת ויוצא לי כמות קטנה ולא לארוחה, אזי אני צריכה לשאוב שוב? איך אני מערבבת בין השאיבות ועד כמה שאיבות מותר לערבב והיכן לשמור את השאיבות עד לקבלת כמות מספקת לארוחה?

Dsdp

New member
הכל לישמור במקרר עד ש

כל שאיבה יש לשמור במקרר (ממש בעומק המקרר, לא קרוב לדלת). אם אני לא טועה - את יכולה לערבב את כל השאיבות של אותו יום, אם את צריכה ואין ברירה את יכולה להוסיף עוד שאיבות של יום למחרת, אבל לדעת שהתאריך שאת צריכה לקחת בחשבון זה התאריך הראשון ששאבת לאותה מנה ולא השאיבה האחרונה (במידה והיא מיום למחרת) כי כאמור חלב שאוב יכול להישמר במקרר עד 8 ימים. כשלי חסר, אני משלימה מהשאיבה הבאה, גם אם זה אומר מיום למחרת. אם את מתחילה לשאוב בערך שבועיים לפני חזירתך לעבודה, כמובן צריך להקפיא ולא במקרר ושוב בעומק המקפיא וזה יכול להיות שם עד 4 חודשים (שוב אני מקווה שאני לא מטעה אותך עם הזמנים של ההקפאה) בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות את מוזמנת...

lioramoshe

New member
תודה רבה

לגבי ה- 200 מ"ל זו הכמות שאני צריכה לשאוב כבר מעכשיו?

Dsdp

New member
ישנה נוסחה

ישנה נוסחה לחישוב כמות האוכל: משקל התינוק כפול 150 לחלק במספר הארוחות ביום. הבן שלי אכל מבקבוק מפעם לפעם עוד לפני שחזרתי לעבודה וכך ידעתי פחות או יותר מה הכמות והוא כבר בן 7 וחצי חודשים ועדיין אוכל את אותה הכמות, כמה פעמים ניסיתי להגדיל לו ל-240CC והוא השאיר הרבה. תנסי אפילו עכשיו, מידי פעם לתת לה מנה של 180 בערך ולראות אם זה מספיק או שפשוט תשאבי מנות של 60-80CC ותקפיאי בשקיות וככה יתאפשר להוסיף חלב לפי הדרישה ובלי לשפוך עודפים, כי כאמור לאחר הפשרה צריך להשתמש תוך 24 שעות ומותר לחמם חלב שאוב רק פעם אחת. יום טוב!

lioramoshe

New member
בקשר לשאיבות ולכמויות

קודם כל תודה רבה את תמיכה נהדרת, אני חושבת שלא הייתי מניקה ולו דקה אחת בלעדי הפורום הזה, באמת תודה. בקשר לשאיבות: היום השארתי את אורי בתי בת השלושה חודשים לשעתיים אצל המטפלת ובזמן הזה היא נתנה לה לאכול והיא אכלה בערך 150cc, העניין הוא שבאתי לשאוב בזמן שהייתי צריכה להניק (כאמור אורי אכלה מהבקבוק' אצל המטפלת), יצא לי רק 120cc אז זו הכמות שהיא תאכל או שאני צריכה לייצר עוד ואז להכין בקבוק, כי אז בעצם אני לא אוכל לייצר יותר ממנה אחת או מנה וחצי ביום מה שבטח לא יספיק לשלוש הארוחות שבתי צריכה לקבל מהמטפלת מחודש הבא. כמו כן אני שואבת ומקפיאה את החלב בבקבוקים של תינוק שקניתי ב-6 ש"ח מאוד זולים, האם עדיף בשקיות כמו שאמרת כמויות קטנות או שעדיף להכין כמות של 200 cc או 180cc בכל פעם?

Dsdp

New member
אם היא אכלה 150 CC

כנראה שזו הכמות שהיא צריכה כרגע, היא רצתה עוד כנגמרה המנה? שוב, כמו שאמרתי בהתחלה: 1. כדאי להתחיל לשאוב מעכשיו, גם אם לא יוצא ארוחה שלמה תתחילי ותאגרי, (ככל שהשד מגורה יותר - ייצר יותר) 2. בכל הזדמנות שיש - תשאבי. היא אוכלת משני הצדדים כל ארוחה או רק מצד אחד? אם היא אוכלת מצד אחד - מומלץ בבוקר לשאוב מהצד השני, יוצא יותר מאשר במשך היום ובכלל זו דרך טובה להגביר את כמות הייצור - לשאוב קצת מהצד השני אחרי כל ארוחה.. לגבי שאלתך - זה שיצא לך רק 120 בשאיבה זה בסדר, אבל את צריכה יותר למנה, כי אמרת שהיא גמרה בקבוק של 150. תשאבי כמה שיוצא ותצברי מנות של 150-180. אני שואבת מנות של 200 וכשצריך מקפיאה גם בבקבוקים הזולים (צרים וגבוהים). *דרך אגב - שילב מוכרים 3 בקבוקים כאלה ב-10 ש"ח ואל תדאגי, גם לי בהתחלה יצאו כמויות קטנות יותר לעומת עכשיו, וגם עכשיו יש פעמים שאני לא מצליחה להוציא מנה שלמה בשאיבה אחת. מה שחשוב זה לא להילחץ, כי אם את בלחץ הגוף מיצר פחות. בהצלחה!

Ronit Jenny

New member
אפשר ואפשר

גם אני חזרתי לעבודה כשבתי הייתה בת 4 חודשים, וגם אני שאבתי לה. מעין שלי אכלה מצד אחד בכל ארוחה ולכן בבוקר הנקתי אותה מצד אחד ואז שאבתי לה מהצד השני ארוחה שלמה. בעבודה שאבתי את הארוחה השניה ולשלישית בדרך כלל הצלחתי להגיע ולהניק אותה. בפגישה של לה-לצה המליצו לי איך לשאוב ולאחסן את החלב. הכמות משתנה מתינוק לתינוק ומהנקה להנקה. אם הבת שלך ואת ישנות בלילה יהיה לך יותר חלב בבוקר, אחרי מנוחה טובה מבכל שעה אחרת. יש כמה צעדים שמכינים את השד לשאיבה והמלצות מה לעשות בזמן השאיבה. לפני השאיבה יש לטלטל מעט את השד על מנת להניע את החלב, לעסות אותו מעט בתנועות לכיוון הפטמה וללחוץ משני צידי העטרה כדי להוציא טיפה ראשונה. מתחברים למשאבה ובזמן השאיבה כדאי להמשיך בעיסוי מכל הצדדים כדי שלא יווצרו סתימות וגושים והחלב ישאב בצורה שווה מכל חלקי השד. טיפ נחמד נוסף שעוזר - לקחת חיתול בד עם הריח של התינוקת ולהסניף בשעת השאיבה. המוח אז נותן איתות לשד לשחרר את החלב העצור בו. אם ניתן אפשר גם להסתכל על התינוקת בזמן השאיבה וזה עובד באותה צורה. כדי לבנות מצבור ניתן לשאוב מעט אחרי ההנקה - אבל לא יותר מדי כדי לא יווצר גודש אחר-כך. את לא צריכה מצבור גדול - רק ליום הראשון. בהצלחה, רונית

למעלה