שאיבה

שאיבה

שלום אני רוצה להתחיל לשאוב, כמה ממולץ לשאוב כאשר החזה מתמלא די מהר,התינוק בן 3 שבועות.כמה אוכל בבקבוק תינוק בן 3 שבועות? כמה זמן מחזיק חלב במקרר? וכמה זמן מחזיק חלב לא במקרר במזג אויר כמו של היום? תודה

שאיבה

מה מטרת השאיבה? ההמלצות משתנות וחשוב לדעת. לא כל כך מומלץ להתחיל לשאוב בשלב כה מוקדם, עד שההנקה מתבססת, משק החלב מתבסס וגם כדי שתוכלי לנוח ולא תבזבזי זמן יקר ואנרגיה על שאיבות. אני מצרפת קישור לאתר ליגת לה-לצ'ה, שם יש מידע לגבי איחסון חלב שאוב.

מטרת השאיבה היא שאני לא נמצאת עם התינוק

או שאין לי אפשרות להניק ,לא מדובר על שיגרה. אז כמה לשאוב? 40 סמ"ק בשני הצדדים זה הרבה מעט? וכמה הוא צריך לאכול? הרי בהנקה אנחנו לא רואים כמה הם אוכלים

שאיבה

עדיין מומלץ לדחות את נושא השאיבה ונושא מתן הבקבוק לתינוק מאוחר ככל האפשר. את השאיבה רצוי לדחות על מנת לאפשר לגוף שלך לבסס את משק החלב לפי צרכי בנך ועל מנת לאפשר לך לנוח ולאגור כוחות בין הנקות, ואת הבקבוק- על מנת לא להכניס גורם נוסף לפיו של בנך, דבר שעלול לגרום לו להתרגל למציצה שונה ולזרם חלב שונה ואפילו להעדפת הבקבוק על פני השד. אם את שואבת רק "כדי שיהיה"- אין לזה חוקים. שאבי בזמנים שנוחים לך ואילו כמויות שיוצאות לך בכל פעם- ופשוט אחסני אותם לשעת הצורך. הביאי בחשבון שאמהות רבות שואבות בהתחלה מעט ולוקח זמן עד שהכמויות בשאיבה גדלות, אולם אפשר לאחד מנות, וגם לשמור מנות קטנות לשעת צורך. כמה הוא צריך לאכול? תלוי- בגילו, משקלו וברצונו. כמו מבוגר, גם לתינוק יש ארוחות גדולות וארוחות קטנות, ולא ניתן לצפות מראש כמה ירצה בכל ארוחה. כמו כן יש להביא בחשבון שמבקבוק תינוק הרבה פעמים יאכל יותר ממה שהוא בעצם צריך.

למעלה