שאיבה

anat la

New member
שאיבה

שלום, ביתי בת 3 שבועות ניזונה מהנקה בלבד. כאשר היא יונקת משד ימין כואבת לי הפיטמה (לא נראה לי שיש לי פטריה או דלקת כי הכאב אינו נוראי וקיים רק בהתחלת היניקה). לפני מספר ימים התחלתי לשאוב ולתת לה בקבוק אחד ביום. בגלל הכאב בפיטמה, חשבתי לשאוב רק (או בעיקר) משד ימין, כך שהיא תינק יותר מהשד השמאלי, שם פחות כואב לי. שאלותיי הן: 1. האם הדבר יכול לפגום באספקת החלב? (כלומר- האם עדיף שאשאב בדיוק אותה כמות מכל שד?) בעצם אני רוצה להבין אם "המסר שהמוח מקבל" בנוגע לייצור החלב, זהה בשאיבה למסר שמתקבל מיניקה? 2. האם יש סיכוי גדול יותר "לבלבול פטמות" אם אתן לה יותר מבקבוק אחד ביום? תודה, ענת

Revili

New member
כאב בזמן ההנקה...

אינו גזירת גורל ולא צריך "להשלים" עם המצב... האם את רואה סדק או פצע קטן? בד"כ כאבים אלה נובעים מתפיסה לא נכונה של התינוקת את השד ועם תיקון התפיסה הם בד"כ חולפים. מה הבעיה עם מה שאת עושה....אם התפיסה לא תתוקן, הכאבים ילכו ויחמירו, השד יפצע וידמם ויש סיכוי אף לדלקת ולכאבים חזקים שיקשו עלייך מאד את ההנקה. בנוסף, שאיבה אינה יעילה כמו יניקה וכמות החלב בשד זה תלך ותתמעט בהדרגה ואולי התינוקת אף תסרב לינוק ממנו. אפילו בקבוק אחד ביום מספיק בכדי לגרום בילבול פטמות ובגיל שלושה שבועות ההנקה עדיין לא מבוססת מספיק בכדי להתחיל לתת בקבוקים ולשאוב...זה מוקדם מדי. אומנם כל שד מייצר חלב בנפרד, ללא תלות בשד השני וזה תלוי בכמות החלב שיוצאת מאותו שד...אבל זה לא פותר את הבעיות שמניתי קודם. הפתרון הוא די פשוט - לתקן את התפיסה של התינוקת ועדיף בהנחיית ובהדרכת יועצת הנקה מוסמכת. היא תראה לך כיצד לחבר את התינוקת, על מה חשוב להקפיד ותסביר לך לגבי שאיבה ומתן בקבוקים (שבעצם אין צורך בהם כלל כרגע). אתן רק בתחילת הדרך, חבל לקלקל את החוויה הנהדרת של ההנקה בגלל בעיה כלכך פשוטה וקלה לפתרון. מצרפת לך רשימת יועצות הנקה מוסמכות כאן ותמונות לגבי תפיסה נכונה פה. בהצלחה.

למעלה