שאיבה

שאיבה

בשעה טובה, טפו טפו טפו.. : ) אני בדרך להחזרת בני בן החודש להנקה רגילה ולא לחלב שאוב בבקבוק!!! נאמר לי כי בגלל ששאבתי עד כה את כל הארוחות ואני מניקה עם פיטמת סילקון, אני צריכה להמשיך ולשאוב מספר פעמים ביום... אבל כרגע אני מניקה ללא פיטמה. האם אני עדיין צריכה לשאוב כדי לשמור על תפוקת החלב? אני חוששת שלא יהיה לי מספיק לארוחה הבאה ואאלץ שוב לתת לו בקבוק, (זה כבר קרה לי כי הוא עדיין לא אוכל כמו שצריך בכל ארוחה). כמה אני צריכה לשאוב עד הסוף "על ריק" או רק קצת מכל צד??

מינימי2

New member
הנקה וסיליקון

הסיבה בה כדאי לשאוב כשמניקים עם סיליקון היא שהסיליקון גורם לגירוי מופחת של השד, להתעייפות מהירה של התינוק מהיניקה... אלה מובילים להורדה בייצור החלב. לכן פטמות סיליקון לא מומלצות לשימוש אלא בליווי יועצת הנקה מוסכמת שתנחה גם כיצד להיפטר מהן במהירות האפשרית. אם היית בקשר עם יועצת הנקה כדאי לשוב ולפגוש אותה כדי לבדוק מקרוב ולהתייעץ. אם אני מבינה נכון אינך משתמשת כבר בפטמות הסיליקון, עם זאת את כותבת שבנך עדיין לא אוכל כמו שצריך בכל ארוחה... למה את מתכוונת? מדוע התחלת לשאוב מלכתחילה? אם יש לך סיבה לחשוב שאינו יונק היטב - כדאי לגשת שוב ליועצת הנקה ובכל מקרה להמשיך לשאוב לאחר ההנקות כדי להגביר את ייצור החלב. שאיבה מיד לאחר ההנקה לא תפריע להנקה הבאה אלא רק תמשיך לתת איתות לשד שיש דרישה לעוד חלב.

סילקון

הסיבה שהשתמשתי בסיליקון היא שהיו לי סדקים בשתי הפיטמות ודימום שהחריף. בנוסף נעדרתי ליממה למטרת בדיקות והילד התאהב בבקבוק...אני בהליך החזרה ליניקה רגילה ויש קצת מלחמות... בנוסף הילד סובל נורא מגזים וצורח מכאבים בכל האכלה לא משנה אם זה בקבוק, סילקון או שד...למרות שנסיתי את כל התכשירים למינהם ואפילו ביקרתי רופא... אז לעיתים הארוחות שלו נקטעות בצרחות והתקווציות, אני אף פם לא יודעת אם הוא אכל מספיק והאם הוא תעצבן על השד או סובל מהבטן.... ולכן אני חוששת לשאוב כי הוא יכול להתעורר כעבור שעה וחתי ולא שלוש שעות...

מינימי2

New member
סדקים

האם פגשת יועצת הנקה...? סדקים ודימום נובעים בדרך כלל מתפיסה לא טובה של השד ואם תפיסת התינוק לא תתוקן הסדקים עלולים להחמיר שוב. בנוסף, תפיסה לא נכונה של השד עלולה לגרום לכך שהתינוק לא יונק טוב, מתעייף מהר, לא מגרה היטב את השד ושוב - ייצור החלב יורד. ייתכן שהבכי וההתכווצויות נובעים מכאבי בטן... האם לאחר שהוא נרגע הוא רוצה לחזור לינוק או שהוא רגוע? ייתכן גם שהוא מתרגז כיון שזרם החלב איטי... יועצת הנקה תוכל להתבונן בך מניקה ולאבחן את הבעיה... האם הוא עושה 5-6 טיטולים ספוגים בשתן ביממה? מה משקל הלידה וכמה שוקל עכשיו? האם יש לפחות 3 טיטולי קקי ביממה? (או לפחות היו עד לפני כמה ימים?)

תשובות...

רק ביומיים האחרונים אני מניקה ללא פיטמת הסילקון, הסיבה שהשתמשתי בהן כעת היא שהוא סרב לינוק ורצה לאכול רק מבקבוק וזה היה שלב ביניים-זה מה שהציעה יועצת ההנקה. עד כה הוא עלה יפה במשקל, 300-350 גרם בשבוע, אני אשקול אותו שוב בשבוע הבא בגמר שבוע של הנקה רגילה ואז אדע אם הוא עלה במשקל, מבחינת היציאות הכל בסדר, מה שקורה הוא שבזמן הכאב הוא רוצה לינוק וצורח, מחפש ומתעקש לינוק אבל לא באמת תופס, אבל לפני התקף הכאב הוא יונק יפה, בתום הצרחות הוא פשוט לא חוזר לינוק...אני לא בטוחה אם זה מתוך יאוש או שהוא שבע...נראה לי שהזרמה סבירה בהחלט כי כמעט תמיד הפה שלו מלא בחלב כשהוא צורח... יכול להיות שבהתחלה הזרימה יית, אפשר לעשות משהו בנידון מלבד לסחוט לו את החזה על מנת לסייע לו?

מינימי2

New member
חושבת...

אם הפה מלא חלב כשהוא צורח ייתכן שהכאב גורם לו להפסיק לינוק, אולם אם היה רעב סביר להניח שהיה חוזר לינוק לאחר שנרגע. שאלה נוספת האם ההתפתלויות האלו והתקף הבכי אופיניים לתחילת ההנקה? האם הוא מתנהג כך אחרי דקות ארוכות של יניקה?

אחרי לילה לבן....

הוא צורח אחרי דקות ארוכות של יניקה שד הראשון אחרי שאני רואה שיש זרימה טובה של חלב. בשד השני הוא צורח תוך שתים שלוש שניות, הוא אילו לא מנסה. וזה כך אחרי כל האכלה. לפעמים הוא יונק בסוף ואחר כך נרדם ולפעמים הוא מוותר... בבקבוק התופעה דומה אם כי פחות חריפה... חשבתי לקחת אותו לגסטרו לילדים, נראה לי בלתי סביר שאחרי כל ארוחה הוא ייצרח כך, גם אם זה מבקבקו וגם בהנקה. אולי בעיות הבטן שלי עוברות אליו??? אני שומרת על תזונה באדיקות רבה אבל בכל זאת הבטן שלי לא מאופסת, אולי בגללי הוא סובל? זה הגיוני? וחוץ מזה רציתי לשאול, יש אפשות לשפר את הזרימה מהשד במידה והיא איטית?

מינימי2

New member
ממשיכה

נתחיל ככה - נשמע שהעניין מורכב יותר מן הרגיל ואני חושבת שכדי לך לקבוע עם אסתר או עם דר ליבוביץ ולבדוק את העניין בצורה מקצועית ואישית. גם פניה לרופא הילדים היא רעיון טוב... לעיתים תינוקות סובלים מריפלוקס סמוי - ללא עדויות של הקאות או סימנים מובהקים אחרים, ובכל זאת סובלים מעלית תוכן קיבה שגורם להם לסבל. לא יודעת אם התאורים שלך מאפיינים רפלוקס סמוי... רעיון טוב לפנות לגסטרו ילדים. עם זאת חשוב לזכור שרופאי הילדים לא מתמצאים בהנקה וכדאי תמיד להתייעץ גם ביועצת הנקה מוסמכת במקביל. לא סביר שבעיות הבטן שלך עוברות אליו, אלא אם את אוכלת משהו שהתינוק שלך רגיש אליו. לעיתים צריכה מוגברת של מוצרי חלב אצל האם גורמים לבעיות כאלו ואחרות אצל תינוקות, לעיתים מזונות אחרים. אין מזון מסויים שגורם לגזים או לכאב אצל כל התינוקות באופן גורף. נסי להיות מודעת לקשר כלשהו בין דבר מה שאת אוכלת לבין תגובות התינוק (אם את אוכלת הרבה מוצרי חלב נסי להפחית משמעותית את הכמויות..). את מתארת שהוא צורח כשאת מעבירה לצד השני. כמה אפשרויות: 1. גרפס נוסף שמכאיב לו - הרימי אותו שוב אל הכתף, טפחי קלות על גבו וחכי עוד מספר דקות. נסי שוב להאכיל. 2. ייתכן שזרימת החלב בשד השני דוקא מהירה (רפלקס שחרור החלב משתחרר עם ההנקה מהצד הראשון) - אם את רואה שפיו מלא חלב והוא בולע מהר נסי להאט את הזרם ע"י לחיצה בתנוחת מספריים (אצבע מעל לפטמה, אמה מתחת) וללחוץ פנימה אל תוך השד. כמו כן את יכולה לנסות להניק כשאת נשענת אחורה והוא שוכב על הבטן שלך כך שיינק כנגד כוח המשיכה. מסיימת שוב בהמלצה לגשת ליועצת מוסמכת כדי לוודא שההנקה מתנהלת כשורה, ולגסטרו ילדים כדי לשלול בעיה רפואית בהצלחה ועדכני

מינימי2

New member
וכשהזרם חלש..

אפשר לעסות את השד מכיוון בית השחי אל עבר הפטמה, לשתות מים, לנשום עמוק ולדמיין כיצד החלב זורם מהשד אל פי התינוק עם כל נשיפה...

למעלה