שאיבה I מיליון שאלות

מנעמים

New member
שאיבה I מיליון שאלות

אני לקראת שאיבה על בסיס טבעי. ממש בחששות עד רמה שאתמול חשבתי לבטל הכל... הרופא אמר שיעשה לי בלי הרדמה כי זו רק ביצית אחת. אני רועדת מפחד מהכאב. מפחדת מתופעות לוואי. מפחדת שה ivf ישבש לי את המחזורים. מפחדת להתאכזב...
שאלותיי:
1. איך הולך תהליל השאיבה? עד כמה חשים כאבים? טיפים?
2. התמיכה שקיבלתי זה חומר שמחדירים לנרתיק. עד כמה זה מציק? יש לו תופעות לוואי?
3. מישהי יודעת אם במקביל לקופת חולים ניתו להפעיל ביטוח פרטי על ההפרש? כי ממה שביררתי דרך הפרטי השתתפות העצמית נמוכה יותר.
4. יש יתרון בלבצע מעקבי דם וזקיקים באסותא לעומת בקופת חולים?
5. אשמח לכל טיפ, הרגעה. הכל ככ מבולבל לי ומפחיד... תודה

מנעמים

New member
אשמח למענה

haych

New member
התחלתי לענות לך אתמול ובסוף מחקתי

כי אני לא מספיק מתמצאת בזה והנחתי שיענו לך בנות שמבינות יותר. אבל כדי לא להשאיר אותך חסרת תשובה אענה בכל זאת :)

בנות שעשו שאיבה של ביצית אחת או שתיים ללא הרדמה דיווחו שהיה ממש בסדר. אישית, אני חושבת שאם זה כל כך מפחיד אותי, תבקשי לעשות עם הרדמה. נכון שזה התאוששות וכו', אבל אם את מפחדת את כדי ביטול-תעשי עם הרדמה ותקומי לתה של אחרי.

לי השאיבה וההזרקות לא שיבשו את המחזורים. דווקא בהחזרה הטבעית האחרונה היה לי שיבוש ונשאר משובש למשך חודשיים בהם לא הייתי בטיפולים. עכשיו הסתדר. אבל כמובן שזה אינדוידואלי.

מבחינת תהליך השאיבה אני לא יכולה לומר כי ישנתי :) קיבלתי משכך כאבים לוריד והתעוררתי מרגישה נפלא.

אני לא יודעת איזו תמיכה קיבלת, אבל זה די סיים שיט... אני התנסתי רק עם אנדומטרין וכן, זה מציק וגועלי. אני כל היום נוזלת וזה עשה לי פטריה מהגיהנום עד שעברתי לתחתוניות מכותנה אורגנית ומאז זה נסבל יותר. תכלס התמיכה היא החלק השנוא עלי בטיפולים, יותר מהזריקות. לי לא היו תופעות לוואי.

לגבי שאר השאלות אין לי מושג, אני מטופלת בציבורי.

בהצלחה! סה"כ השאיבה זכורה לי כחוויה בסדר גמור, במשך יומיים התפנקתי, רק בעלי יצא עם הכלבה, הייתי זרוקה מול הטלויזיה, הוא הכין לי אוכל... הרגשתי טוב. כן כאב ביומיים הראשונים, אבל במנוחה זה היה בסדר ואצלך אני משערת שההתאוששות תיהיה קלה יותר מכיוון שזו ביצית אחת.

בהצלחה!!

מאיה 2109

New member
אני עברתי ללא הדרמה

האמת, לא מבינה בכלל למה צריך הרדמה.
זה לא כואב, יש קצת לחץ וקצת אי נעימות.
לי שאבו שני זקיקים.
כל הפרוצדורה לוקחת כ-5 דקות.
מה שכיף שאת לא בהרדמה שאת רואה ושומעת הכול.
אז מיד ידעתי כמה ביציות יש ומה קורה שם.
אחרי כ-10 דקות כבר הלכתי להתפנות והלכנו הביתה.
לגבי מחזור, לא יודעת לענות, לדעתי כל אחת עם התגובה שלה לכל ההורמונים והתמיכה.ותחשבי חיובי, אולי המחזור לא יגיע במהלך ה-9 חודשים הקרובים.
שיהיה בהצלחה.

את לא מבינה?��

השאיבה היא דקירה... דקירה זה כואב...כאב קשור לכח סבל....שזה משתנה מאחת לאחת... לך שאבו 2 יש כאלה שנשאבות עם פי 10 ויותר...זה לגמרי מצריך הרדמה �� כל אחת וגופה.

hadari31

New member
התגובה בין המוזרות שקראתי פה בפורום..לך אולי לא כואב כי

שאבו לך 2 זקיקים. אז ברור שזה פחות כואב.
תנסי רגע לחשוב שאולי היו לך מעל 10 זקיקים? מעל 20 זקיקים?

"לא מבינה בכלל למה צריך הרדמה". מקווה שענינו על מה שלא הבנת.

מפעם

New member
טוב אני חייבת להגיב

אני עושה שאיבות בלי הרדמה מאז שהיתה לי פעם שאיבה בערב חג ורציתי להספיק לעשות הכנות אז החלטתי לנסות בלי הרדמה וגיליתי שזה סבבה לגמרי. נשאבת, שוכבת 20 דק' בהתאוששות עם צינור החימום בשמיכה, אוכלת את הכריך שמביאים לי שותה את הנס שחיכיתי לו מהבוקר לוקחת מכתב שחרור מהאחיות והביתה.
בדרך כלל שואבים לי בסביבות 10 ובשאיבה האחרונה מספר שיא של 20.
ברור שלכל אחת תפיסה שונה של כאב אבל זה באמת באמת לא כואב. זה לא נעים אבל גם לא נורא בכלל ואין מבחינתי הבדל בין 10 ל-20 או 2 לצורך הענין. הרבה יותר מציק לי החלק של החיטוי והניקוי למשל.
את זוכה לראות על המסך באולטרסאונד את המחט נכנסת ואת הזקיק מתרוקן וזה נורא יפה. בכלל נראה לי שמרדימים אותנו רק כדי שלא נפריע להם לעבוד.
לפני שידעתי איך זה, שכנעתי את עצמי שאם אני מתכוונת ללדת (הרי זו הסיבה לכל הסיפור הזה) אז אני בטח יכולה לעשות גם שאיבה בלי הרדמה.
ולמנעמים אני מציעה להתרגש ולחוות. לזכור מה המטרה ושבמקרה הזה היא מקדשת וממתיקה את כל האמצעים, ושהמחזור ישתבש ויעלם לך לשנתיים הקרובות שיהיה לך גם זמן איכות להניק.
בהצלחה
&nbsp

מנעמים

New member
תודה!!

אין ספק שזה עלול לכאוב ולהיות לא נעים.... מוכנה לזה. רק רציתי לשמוע שיש כאלו שעוברות את זה וזה נסבל. ואצלי אמורה להיות ביצית אחת כנראה.... המון תודה!!

אני עברתי שאיבות בלי הרדמה

כי יש לי מעט מאוד ביציות :(
המקסימום היה 3, והרופא התעקש לשאוב עוד זקיקים, שמצידם התעקשו להיות חמקמקים - כך שיצא שהוא דקר שוב ושוב... וגם במקרה הזה זה לא היה מאוד נורא.
אח''כ הייתי צריכה נורופן, אבל בסה"כ נסבל ביותר.

לא, שום דבר

מבחינתי ההרגשה היא בעיקר מעין לחץ ממוקד. כמו צביטה. הרבה פחות נעים לי הניקוי לפני והלחץ על ה"פצע" אחרי.

מפעם

New member
אפשר לקבל נר לשיכוך אבל לא ניסיתי

או שתבקשי מהרופא שלך משהו מרגיע מראש

Galiyy

New member
היי אני עברתי 14 שאיבות ללא הרדמה..

לרוב ביצית שתיים והיו פעמים בודגות של 3-5
זה לעיתים לא כאב, פעם אחרת היה לא נעים ובהזדמנויות אחרות, כאב..אבל! באופן ממש נסבל.
זה מכין לכאבי הלידה:)
מאחלת לך המון בהצלחה!
בביצית אחת זה אמור לעבור בקלות. ממש דקה שתיים וסיימת.

מנעמים

New member
מצירים כמעט התעלפתי

מקווה שזה יותר נסבל מזה... סף כאב נמוך. תודה!

מיקה118

New member
אני עברתי שאיבה בלי הרדמה

בסבב שהיה לי מעט זקיקים
זה כואב אבל היה שווה, גם לראות מה עושים לך וגם את זה שאין צורך להתאושש.
העניין שאסור לזוז, אם את זזה מהכאב הביצית יכולה לההרס.
חוץ מזה א י יודעת על עצמי שבשאיבות שהיו לי כמות של מעל 5 זקיקים ביקשתי הרדמה

למעלה