שאיבה מרכזית

onm1

New member
עשיתי ועוד לא הספקתי להתרשם(אוטוטו)--אבל

עשיתי לאחר שעשיתי סקר אצל דודים שלי שאחד מהם אמר שקודם להזמין שואב מרכזי ורק אחר כך להתחיל לבנות... בקיצור , לדעתי כדאי . יש פה ענין של נוחות (משקל נמוך ,עוצמה ,שקע יעה למטבח,מחיר נוח--עולה כמו שני שואבים טובים,מנוע חיצוני ,שליטה ידנית נוחה ,לא צריך לחבר לחשמל וכולי) טיפים--לא לשים יותר מידי שקעים מגדיל את העוצמה (פחות צנרת) להתמקח במחיר באופן אינטנסיבי--אפשר לרדת במחיר משמעותית

Z ליאור

New member
חברים זה נושא שנלעס בפורום רבות וכמו...

הרבה שאלות אחרות אין עליו תשובה חד משמעית והאמת נמצאת איפה שהוא באמצע . אני אישית לא עשיתי מרכזי מפני שחשבתי שזה בזבוז כסף וסיבוך נוסף של המערכות בבית ,ועוד מוצר מסורבל שדורש תחזוקה ובלאי יקר ,לעניין התפעול הרי אנו מבצעים את אותם הפעולות בדיוק ,איסוף וחיבור הצינור =ללקיחת שואב האבק הסטנדרטי וחיבורו לשקע ,מה לעניין הכובד הרי הוא על גלגלים . מה כן אני חושב שהיעה הוא פתרון מעולה ,אבל לשלם עליו כל כך הרבה לדעתי מיותר ,בהפרש של המרכזי עשיתי עוד כמה ארונות קיר .

Omrekek

New member
העניין הוא שטיח מקיר לקיר

במרתף ועוד מפלס עליון ולוליניות השאלה היא על פרקטיקה לאורך השנים

car123

New member
אז יש לי הצעה בשבילך

תקנה את השואב החדש "iRobot Roomba" או משהו כזה שהוא שואב אבק רובוט. בארה"ב שרוב הבתים עם שטיח מקיר לקיר זה הפך להיות פתרון מעולה. יש את זה לחברים שלנו. מפעילים אותו בלילה, הוא שקט ובבוקר כל הבית נקי. לא צריך צינורות ולא הכנה. הוא נכנס מתחת לספות, למיטות. יודע לא לחזור למקומות שהוא היה בהם. המכשיר עולה כ- 200 דולר. אולי כפול אם רוצים הכי טוב אבל זה הרבה פחות מכל המספרים שרצים כאן. אפשר להשיג בארה"ב ואולי זה כבר הגיע לארץ .מה שכן, לא יודעת לגבי ההתאמה לחשמל בארץ אבל תמיד אפשר עם שנאי, לא? שווה לברר. הנה קישור לתמונה: http://peterthink.blogs.com/thinking/roomba_1.jpg

Omrekek

New member
כן, אלו מוצרים מעניינים

זו טכנולוגיה מתקדמת וכן חכמה ושקטה.. אני מחפש עוצמה משמעותית, וניידות לצד פעולה שקטה וכמה שפחות (כן יהי רצון) התעסקות עם אבק בגדול החלטנו ללכת על זה השאלה כמובן איזה ובכמה... תןדה רבה באמת לכולכם...

onm1

New member
פנים מול פנים

כמו שרשמתי הרבה פעמים בעבר למי שיש את המוצר--בד"כ משבח את קיומו למי שאין או בחר לא לעשות ישכנע את האחרים (למעשה את עצמו בעיקר) למה לא כדאי (ולפעמים בצורה קיצונית) . ולכן,אם עוד לא החלטתם,פשוט תדברו פנים אל פנים עם מישהו שיש לו את המערכת,ואולי זה ישכנע אתכם לכאן או לכאן אני חושב שזו האינדיקציה הנכונה ביותר (אפשר לבקש טלפון של לקוחות מהחברה באיזור שלכם) תיהנו

onm1

New member
שאברב

פשוט כי אני רגוע יותר כשאני הולך עם הזרם,חבר שלי שבונה לידי סגר עם CENTRAL VACUM במחיר יותר טוב תיהנה

fireman

New member
אני באופן כללי נגד המהלך הזה

אלא אם כבר היום משתמשים בשואב אבק באופן יומיומי. אם לא אני חושב שזו הוצאה מוגזמת לשלם מחיר של 5 ספרות בשביל שאת החול שאספתם במהלך הטיאטוא תכניסו לתוך חור בקיר שישאב אותו ואגב, בסופו של דבר בזה מסתכם ברוב הבתים השימוש של מערכות השאיבה המרכזיות..... יעה במחיר מאוד מופקע.

fireman

New member
ממש לא

אצלי בבית אין שום דבר שצריך בכלל שואב אבק חוץ מהרכב. כשאני כבר צריך שואב אני משאיל מהדוד שלי את הקירבי שלו וזה קורה אולי פעם בשנתיים. במשפחה שלנו מותקנים שניים כאלה, שניהם באותה הדעה, יעה במחיר מופקע, אני למוד הניסיון שלהם.

berberon

New member
אז ברור שזו התגובה שלך :)

אני עדיין מחפש מישהו שהיה לו שואב בבית מסויים וכאשר עבר לבית חדש החליט שלא צריך (ושלא משיקולי עלות)

Dfengshui

New member
מצב הפוך הולך? ../images/Emo13.gif

אצלי אין היום שואב מרכזי ולעומת זאת יש לי קירבי (גם הוא עלה מחיר של 5 ספרות ושווה כל אגורה). בבית שאני בונה עשינו שואב מרכזי והנה הסיבות: 1. אצלנו לא מטאטאים את הריצפה, אלא שואבים. כלומר, השימוש יהיה תכוף ביותר. 2. יש כלבה בבית (גולדן לברדור עתירת שיער). 3. הקירבי בן ה 12-13 כבד מדי להעברה מקומה לקומה ולקנות אחד לכל קומה זה כבר מוגזם. לצערי, אין להם שואב מרכזי, אז אסתפק בשאברב וקירבי יתגבר אותו. 4. ראיתי את הצינור בבית של חברה. הוא מתכווץ לגודל של מדף קטנטן ונמתח לאורך של 12 מטרים. המשקל שלו לא מורגש בכלל בהשוואה לכל שואב אחר. אגב, דווקא יעה במטבח לא עשיתי. אם אני כבר מוציאה מטאטא, אז אין לי בעיה להמשיך את הטאטוא עוד 2 מטרים לגינה.

Omrekek

New member
יש לך אפשרות?

יש לךל אפשרות בבקשה לברר אולי מי ביצע את העבודה? כלומר איזו חברה?

Dfengshui

New member
כתבתי - שאברב

למעשה זה שאבקל. הבנתי ששתי החברות התאחדו.

נחלולית

New member
לא תמצא ולא בגלל שהמוצר מדהים, פשוט בגלל...

שהמוצר חדש, בדרך כלל מי שמשקיע בו בנה בית לא מזמן, ולא הרבה אנשים בונים עוד בית חדש תוך שנתיים או שלוש (שזהו פרק הזמן בו שואבים אלו פשו בעמנו...).

Tנעמי

New member
לי יש ולא יהיה עוד

יש לי שאברב בבית הישן ולא יהיה יותר תקלות, טיפולים, רעש, תופס המון מקום מסורבל ועוד ועוד היום (עדין בבית הישן עם השאברב), מטאטא חשמלי (110 ש"ח) עושה את העבודות הקלות ללא תלונות נוח יותר מהיעה במטבח

Tנעמי

New member
ודרך אגב, המוצר לא חדש

אצלי הותקן ב- 1996 וגם אז כבר היה מספר שנים בשוק בינא צודק בכל מילה בשרשור הזה

למעלה