שאיבה מרכזית

בינא

Member
כמה טיפים על שאיבה מרכזית...

1) חבל על הכסף...במחיר של 1 ניתן לרכוש 20 שואבים תעשייתיים. 2) מה שאומרים שזה עולה תכפילו ב-3 בגלל ההכנות... 3) קנו גם חגורה לגב כי הצינור הכבד גורם לפריצות דיסק... 4) תכינו מסכת אב"כ כדי לנקות את המסנן המרכזי...כל חודש בערך... 5) בזבוז כסף כבר אמרנו...? אז עושה רעש כזה שצריך פקקי אוזניים... 6) לא נוח בצורה קיצונית כי צריך להיסחב עם צינור ארוך וכבד לכל מקום. 7) מומלץ בחום! לא לקנות!

בינא

Member
ממש לא! מתוך ניסיון רב שנים של כאלה שניכוו

חכם יודע לא להיכנס למצבים שרק פיקח יודע לצאת מהם...

Omrekek

New member
האמת ההצעה כללה התחייבות לכך שאין הוצעות אחזק

ושישים דציבלים זה לא נורא.. המחיר....כן

לאמסכים

New member
נשמע כאילו הוא לא ראה שואב כזה מימיו

חוץ מהנושא הכספי הכל לא נכון

לאמסכים

New member
יש לי שואב כזה והוא תלוי בחוץ

זה מאוד נוח להסחב עם הצינור ולא עם כל השואב , הבעיה היא הכסף הוא אכן יקר

Omrekek

New member
בתווך הארוך אתה מרוצה...?

אתה מקבל איזשהו שירות במקרה הצורך?

לאמסכים

New member
איזה שירות אתה רוצה ?

אם נסתמת צנרת תקרא להם והם יפתחו תמורת תשלום , זה יכול לקרות בגלל שיער ארוך . אם תהייה תקלה במנוע , אז כמו בכל מכשיר אחר בעיה באביזרים אפשר להחליפם .

Omrekek

New member
פילטרים, בלאי של ציוד

בכל זאת, אני מתכנן לבלות איזה זמן בבית הזה :)

לאמסכים

New member
פילטר מנקים , ריקון פח לעיתים רחוקות

הוא מכיל 30 ליטר , עזוב, חוץ מהתקציב אין שום מילה רעה לומר על המערכת

berberon

New member
נו באמת

אוסף כזה של שטויות כבר הרבה זמן לא קראתי פה. לא לחשוב פעמיים. לפני שלושה חודשים נכנסנו לבית החדש. השואב המרכזי שינה את החיים שלנו. זה נוח בטרוף, הניקוי פשוט ולוקח שניות ויכול להעשות פעם בכמה חודשים. היאה במטבח זו המצאה גיאונית, לא לשכוח נקודה ליד החניה וגם ביציאה לגינה אם יש. זה בא עם המון אביזרים כולל שטויות כמו התקן לניקוי מתחת למקרר... לא לחשוב פעמיים כבר אמרתי? נ.ב. עשיתי בשאברב (אצל לארי) וקיבלתי שירות מדהים. חודשיים אחרי ההתקנה הייתי צריך להזיז את השואב ממקום למקום ועשו לי את ההזזה ללא תשלום. (אן לי מניות אצלם :)

בינא

Member
הניקוי פשוט ויכול להעשות פעם בכמה חודשים...?

"זה נוח בטרוף"...? אם זה כל-כך נוח, למה לא כל כמה ימים...? אה...סליחה...אין אצלכם לכלוך בכלל לכן מספיק פעם בכמה חודשים... אולי פעם בכמה חודשים כדי לא לקלקל את המערכת...שלא תיסתם חלילה ושלא תאלצו לנקות אותה... הייתם צריכים להזיז את השואב ממקום למקום? מעניין למה? עשו הזזה ללא תשלום? כנראה חששו מתביעה! עם כל הכבוד לאלו שנהנים מהשואב המרכזי...יש הרבה שלא! העובדה שהוא עולה הרבה יחסית למה שהוא נותן גם זו עובדה...חוץ ממי שמעסיק פיליפינית צמודה...

berberon

New member
לפעמים כדאי לנשום עמוק לפני שמגיבים

בינא, נראה שלא הבנת את מה שכתבתי. 1. כוונה לניכוי השואב (איפה שמצטבר הליכלוך) ולא ניקוי הבית. את הבית מנקים כל יום, כמה פעמים ביום איפה שרלוונטי. במיוח בטבח ובכניסות. אפשר פשוט לשאוב את הכניסות (את הריצוף חוץ) מחול, שאריות אדמה. השואב פשוט אוכל הכל. אפילו דברים שכביכול אסור לו כמו שקיות ניילון (מצאתי בפח שלו...). אחרי הכניסה לבית שאבתי איתו הכל. חול, אבנים, שוםשום, ברגים, כל הלבן מהרצפה אחרי שהצבעים שייפו את הקירות, שאריות של חוטי חשמל, בכצם כל מה שזז. 2. הייתי צריך להזיז את השואב מקום מכיוון שבעת ההתקנה לא הייתי בבית והמפקח שלי בחר מקום שתפס לי מקום של ארון. יכולתי לוותר על הארון או פשוט להזיז את השואב מעט. בחרתי להזיז והגיעו במיוחד כדי לעשות את זה ללא תמורה. נראה לי שזה מראה על רמת שירות שלא מקבלים בכל חברה! 3. בינתיים אתה היחיד שלא נהנה מהשואב המרכזי. כל מי שאני מכיר שעשה שואב כזה מרוצה מעל הראש. העוזרת שלנו, שעברה איתנו מהבית הקודם שבו לא היה שואב מרכזי לא מפסיקה לשבח את המוצר. בקיצור, אין בכלל שאלה (למי שמוכן ויכול להשקיע) זה מוצר מדהים. ושוב, אני מנצל את הבמה לשבח את השירות שקיבלתי משאברב.

נחלולית

New member
דוקא בינא אינו היחיד...

גם אנו מוותרים על התענוג. ראשית - רק הצינורות (החיצוניים - שעימם מסתובבים בבית) תופסים יותר מקום מהשואב הרגיל. שנית - מחיר... שלישית - ביאה במטבח נתקלים כל הזמן עם הרגליים ואז הוא נפתח ללא צורך. רביעית - אני מעדיפה להעסיק מנקה למשך שנה וחצי בתקציב של השואב - ואז כל הבית נקי ולא רק שאוב. החלטנו נבעה לאחר שבררנו אצל כמה מכרים. בכל מקרה - למה צריך להיות פסקני - בעיני הפורום מקום להעלאת דעות וכל אחד עושה עימן כרצונו, אין צורך להתלהם , לא כולם חייבים להסכים על הכל.

berberon

New member
ביקשתי לשים את המחיר בצד...

אולי זו בקשה גדולה מדי אבל כמו כל דבר, הדיון לא היה על המחיר. זה נכון ששואב מרכזי הוא סיפור יקר (8000 - 10000 ש"ח בממוצע) אולם הסיבות של בינא לא היו סביב המחיר. אם מישהו יגיד שאין לו 8000 ש"ח לשים על שואב והוא מעדיף לשים אותם בנגרות או בתאורה זו סיבה ראויה אבל כל שאר הסיבות שמובלות אותי לחשוב שלבינא לא היה מעולם שואב מרכזי (אני טועה?) נראות לא רלוונטיות. אני מחפש אנשים שגרו בבית עם שואב מרכזי ועברו לבית חדש ושם החליטו לוותר על התענוג. יש כאלו בפורום? נ.ב. אכן לא צריך להסכים, בסופו של דבר זה עניין אישי, אולם כדאי שהדיון יהיה ענייני :)

בינא

Member
הבהרה חשובה!

כל מה שאני כותב נובע מניסיון רב שנים ו"רב מבנים" של אנשים שונים ומשונים...גבוהים, נמוכים, שמנים, רזים, משפחות ויחידים בבקעה ובהר, עשירים ומעוטי יכולת. אין לי ולא יהיה לי עניין אישי עם שואב זה או אחר וא כל אלמנט אחר. מטרתי בהשתתפות בפרום היא להאיר בעיות, לתת פתרונות, לעזור למי שמוכן לקבל עזרה ובפירוש לא להתנצח. לכן...כל מי שחושב שכתיבתי אישית ומופנית "נגד", מוזמן לחשוב אחרת.

Omrekek

New member
אחרי בירור קצרצר של 24 שעות

במחיר של אחד ממוצא(לא ה"יוקרתי") קונים 1.5 תעשייתים טובים הכנות? אני בשלבי תכנון גם לפני הבירור לא היה ספק שהצינור קל יותר מכל שואב ביתי שאני מכיר ואפילו מכמה ניידים 60-70 דציבלים ולפעמים אף פחות, לא לחדרי שינה כמובן , אבל זה לא נורא בכלל אין מסנן מרכזי ולי אין מסיכת אב"כ בתוקף זו אומנם הוצאה בימים טרופים אלו ולכן ההתייעצות בכם, מביני דבר, אך זו נשמעת עסקה לא רעה כלל

למעלה