שאיבה לפג

שאיבה לפג

אחותי ילדה פגית במשקל 1700 ג', היא שואבת ומניקה. אחרי שהיא מניקה אותה כחצי שעה ונראה שהתינוק כבר עייפה ולא מצליחה לינוק יותר היא משלימה לה בבקבוק כ-20cc חלב שאוב. אחותי מצליחה לשאוב את כל הארוחות שלה ב-3 שאיבות (בוקר, צהריים וערב) במשאבה שבבית חולים, בבית היא שואבת קצת רק בשביל להקל על הגודש במשאבת אמדה. האם מספיק שהיא מצליחה לשאוב את כל הארוחות ב-3 השאיבות או שחייבים לשמור על לפחות 5-8 שאיבות ביום במשאבה מקצועית? האם כדאי שהיא תשאב בבית גם עם משאבה מקצועית יותר ולא עם האמדה? מקריאה באינטרנט הבנתי שלקטינה היא המשאבה המקצועית ביותר שניתן להשכיר ביד שרה אבל יועצת ההנקה בבית החולים אומרת לה שהספקטרה טובה יותר מהלקטינה, האם אכן כך? אשמח לכל מידע בנושא הנקת פגים בשילוב שאיבות ובקבוקים.
 

Revili

New member
שאיבה לפג

מזל טוב לכולכן
בת כמה הקטנה? כמה פעמים ביממה היא יונקת? האם כל ארוחה מתחילה בהנקה ומסתיימת בבקבוק? מה התינוקת אוכלת (היא עדיין בפגייה נכון) כאשר אחותך נמצאת בבית? האם נותנים לה שם חלב שאוב? רצוי מאד, שאחותך תשאב חלב בכל פעם שהתינוקת מקבלת בקבוק, כלומר, אם כאשר היא בבית נותנים בפגייה בקבוק, באותו זמן יש לשאוב ולא רק להקל על הגודש. מה שיקרה הוא, שבמשך הזמן כמות החלב שהיא מייצרת תקטן, בעוד התינוקת אמורה לקבל יותר ויותר חלב. היא אמורה להניק ו/או לשאוב בערך כל 3 שעות ובלילה לפחות פעם אחת בכדי לשמור על ייצור החלב ולהתכונן למעבר להנקה מלאה. רצוי לשאוב במשאבה חשמלית וחזקה, אין ממש חשיבות לאיזה דגם בדיוק ולכל אחד יתרונות וחסרונות. תוכלי אולי להתייעץ בפורום הנקה 317 לגבי נסיונן של אימהות עם משאבות וכמובן גם בפורום הורים לפגים. בהצלחה.
 
התינוקת עדיין בפגיה

היא בת שבועיים, יונקת 3 פעמים ביום (ב-6:00 , 12:00 וב- 21:00) מקבלת כ-20cc אחרי כל הנקה ובשאר הארוחות היא מקבלת חלב שאוב שאחותי שואבת אחרי 3 ההנקות. היא חייבת לשאוב בבית החולים את כל הארוחות שלה כי לא מרשים לה להביא חלב שאוב מהבית. כרגע יש לה שפע חלב כאמור היא שואבת את כל הארוחות שלה ב-3 שאיבות ובנוסף היא שואבת כ-100cc פעמיים ביום (בסביבות 17:00 ובאמצע הלילה), ה-100cc הם לצורך הקלה מהגודש
, בהנקות הקודמות של 2 הבנות שלה היא סבלה מאוד מגודש ומחלב שופע ובגלל זה היא קצת מפחדת לשאוב יותר ממה שצריך. האם צריך אישור מיוחד בשביל הלקטינה? ממה צריך את האישור?
 

Revili

New member
אוקיי...

עד כמה שזכור לי, צריך אישור בשביל הלקטינה מרופא ילדים או מיועצת הנקה...צריך לכתוב שהיא שואבת לפג וכיו"ב...אפשר להתקשר ליד שרה ולברר. לעצם העניין - באיזה בית חולים היא ילדה? אני חושבת שחשוב להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת (לא בכל בית חולים יש אחת כזו ואם יש היא בד"כ עמוסת עבודה). בפגישה עם יועצת הנקה היא תוכל לקבל הדרכה לגבי אופן השאיבות, בעיית ייצור יתר של חלב (אם בכלל קיימת) וכיצד לצמצם את הבעיה, כיצד לעבור בעתיד להנקה מלאה וליווי בהמשך, כי אני מניחה שיהיו עוד שאלות ובעיות שיצריכו עזרה מקצועית. ראי רשימת יועצות מוסמכות כאן. בהצלחה.
 
למעלה