שאיבה ותמ"ל

אמא בת25

New member
שאיבה ותמ"ל

אני אובדת עצות: הבן שלי בן 11 יום, מקבל חלב שאוב בבקבוק. אני מנסה לתת לו תוספת תמ"ל (ניסיתי סימילאק וניסיתי מטרנה) כדי להקל קצת על עצמי (יש לי עוד ילדה קטנה בבית ואין לי אפשרות לשאוב כל היום). בקיצור התוצאות הן: 1. התינוק מסרב לתמ"ל, שותה מהבקבוק 10-20 מ"ל ומתעצבן על הבקבוק. לעומת זאת אם יהיה בבקבוק חלב שאוב שלי הוא שותה כמעט הכל. 2. שמתי לב שאחרי תמ"ל הוא מקיא/פולט כמות גדולה מאוד, (אתמול אפילו יצא לו מהאף פליטה). זה נראה כמו חלב רק סמיך מאוד ובצבע לבן בז'. מה דעתך?? האם יכול להיות שהוא רגיש למטרנה חלבית? אך לא רגיש לחלב אם? מה אני יכולה לעשות כדי להרגילו לתמ"ל? עצות יתקבלו בברכה תודה

בהחלט יכול להיות

יכולה גם להיות רגישות לתחליף מסוים ולא לאחר או רגישות לכל התחליפים. בכל מקרה, נשמע שהבן שלך משדר שרק החלב שלך מתאים לו, לפחות בשלב זה (ככל שהם יותר קטנים הרי מערכת העיכול פחות בשלה...). לא נראה לי שאפשר כרגע להרגיל אותו למשהו שהקיבה שלו מתקשה לעכל (מה שתארת זו הקאה). לא כ"כ הבנתי אם את רק שואבת או גם מניקה ישירות מהשד. אם כן, אולי את יכולה להקל על עצמך בדרכים אחרות (למשל, להניק מצד אחד בתנוחת "פוטבול" ובנתיים לשאוב מהצד השני וכך לחסוך בזמן). אם אין ברירה, אפשר גם להתייעץ עם רופא ילדים לגבי תחליפים מיוחדים שמתאימים לילדים עם רגישויות- אבל בעקרון אלה עוד יותר רחוקים בערכם התזונתי מחלב אם. אני ממש מבינה לליבך בעניין העומס, אבל לא נשמע שכדאי לתת לו תמ"ל...

ציפיק2

New member
חלב שאוב

למה מקבל חלב שאוב? אם בגלל שנראה שהוא לא יודע לאכול טוב, על פי רוב ניתן לתקן את הכל בעזרת יועצת הנקה מוסמכת שתאבחן את הבעיה ותתן טיפול מתאים. אם את מעונינת בסוף להניק ,תוספות לא יועילות תנסי איזומיל אם את חייבת תחליף, אך עדיף להשקיע בתיקון ההנקה (כמו שכולם אוהבים להגיד, יועצת יותר זולה מלקנות תחליפים)

אמא בת25

New member
תשובות

הוא מקבל חלב שאוב כי כך אני יודעת בוודאות כמה אכל ושהוא שבע, ויודעת האם הבכי נובע מרעב או מסיבה אחרת. שנית, בגלל שכבר התחלתי האכלות בבקבוק הוא מתעצבן כשהוא מחובר לי לציצי, הוא כאילו מתעצבן על הפיטמה. כמו כן, הוא לא תופס היטב את הפיטמה (מכאיב לי, יש לי פיטמה גדולה אולי בגלל זה), אבל הוא יודע למצוץ טוב את הפיטמה/בקבוק.

יכול להיות

ששווה לך להזמין יועצת הנקה ולעזור לו להתחבר מחדש להנקה (הגיוני שבמצב הנוכחי הוא מעדיף בקבוק- יותר קל לו להוציא ממנו את החלב). אם הוא יתפוס נכון את השד, לא תהיה לך סיבה לחשוש מכך שלא אכל מספיק. בנוסף, גם אם הוא יבכה מסיבה אחרת- הציצי מהווה פתרון מצויין להכל, בעיקר בהתחלה. זה יחסוך לך המון דילמות וחרדה מיותרת, וכן יוריד מהעומס. תעשי חיפוש בפורום של יועצות הנקה מוסמכות. אם את גרה במרכז ממליצה לך בחום על דוריס ספרר. יש לי את הטלפון שלה אם את מעוניינת. בהצלחה!

למעלה