שאיבה ומחסור בחלב

שאיבה ומחסור בחלב

פעמים שלוש ביום אחרי שאני מניקה אני שואבת עד הסוף ועוד כמה דקות כשלא יוצא חלב משום שבני קיבל רק חלב שאוב עד עכשיו ורק לפני שלושה ימים חזר לינוק, העיניין הוא שכל פעם אחרי שאני שואבת האכלה הבאה הופכת סיוט, הילד עצבני ויש לי תחושה שהחזה לא מספיק להתמלא ואז אחרי שעה של נסיונות יניקה ובכי אני נתת לו בקבוק והוא נרגע....זה קורה כל פעם אחרי שאיבה אולי אני שואבת יותר מידיי? התחושה שלי שהחזה שלי "ריק" וכמות החלב שאני מצליחה או הולת וקטנה אך לא שיניתי כלום מבחינת תזונה ושתיה... (הבן שלי בן 5 שבועות).

Revili

New member
האם ניסית...

לתת לו לינוק בלבד...בלי שאיבות ובלי בקבוקים? אולי אין צורך בשאיבות וכמות החלב שלך תספק אותו? התינוק רק חזר לינוק וזה מצויין, אך תוספת בקבוקים בשלב כלכך התחלתי ועדין יכולה שוב לעשות צרות ולסכן את ההנקה. אולי כדאי לבדוק מה קורה בלי שאיבות ובלי בקבוקים...פשוט תני לו לינוק בכל פעם שנדמה לך שהוא רעב, אפילו אם זה כל שעה בימים הראשונים, היניקה היעילה שלו עדיפה על כל משאבה בכדי להגדיל את כמויות החלב שלך (אם בכלל יש צורך בכך) ולך יתפנה יותר זמן ללא השאיבות ויש פחות סיכוי שהתינוק יעדיף בקבוק על פני השד. חשוב לזכור שתמיד יש חלב בשד, הוא לא חייב להרגיש מלא וגדוש, אך הוא קיים וממשיך להווצר אפילו תוך כדי יניקה. את יכולה לעזור ע"י לחיצות ועיסוי השד תוך כדי היניקה בכדי לגרום לזרם חזק.

למעלה