שאיבה ואחסון

lioramoshe

New member
שאיבה ואחסון

הי אני שואבת מיד פעם ויש לי בדרך כלל 5-6 בקבוקים עם חלב שאוב ובהם מצויים התאריך. שאלתי היא: את החלב אני מקפיאה מיד לאחר ששאבתי בבקבוק של life ולאחר שהוא מפשיר במי חמים ובטמפרטורת החדר אני מעבירה את החלב לבקבוק ממנו בתי אמורה לשתות את החלב. העניין הוא שא לחלב אין טעם מי יודע מה, אפילו אפשר לומר מגעיל, האם יכול להיות שקרה משהו לחלב? כי כשהוא טרי יש לו טעם די מתוק כזה. איך הכי רצוי להקפיא את החלב בבקבוק מסוים או בשקית? כמובן שבבקבוק שבו בתי צריכה לשתות אינו יכולה כי אין לי כמות כל כך גדולה של בקבוקים והם מאוד יקרים לכן בחרתי בבקבוק של 4 ש"ח השאלה אם זה בסדר? כמו כן חלב ששאר בפריזר מעל חודש האם אין בו את התועלת לתינוק או שכן? שמעתי שחלב אם משתנה בכל יום בהתאם לגדילת התינוק אז מה כל כך טוב בחלב אם שהיה שפוא בפריזר?

אחסון חלב אם

ליאורה שלום, לעתים לחלב מקורר או מוקפא יש ריח של סבון . זאת כתוצאה מפרוק חומצות שומן בתהליך. אם תינוקתך מוכנה לאכול חלב זה, אין כל בעיה. ישנן אמהות שמרתיחות את החלב לאחר השאיבה ורק אז מקפיאות אותו. תהליך זה מונע בד"כ את הריח הסבוני. בעניין איחסון - ישנן אמהות שמקפיאות חלב אם בשקיות המיוחדות לחלב. ישנן אמהות שמשתמשות בשקיות של בקבוקים חד פעמיים. בד"כ לא ניתן לשמור חלב אם לתקופות ארוכות בשקיות שאינן מיועדות באופן מיוחד להקפאת חלב-אם, אך ישנן אמהות המאחסנות שקיות אלה בתוך כלי זכוכית. זכוכית אטומה באופן מוחלט והינה הדרך הבטוחה ביותר לאחסן. בהצלחה!

למעלה