שאיבה
לכל אחת יש את הזמן שבו השאיבה הולכת לה הכי טוב ומהר. תנסי במהלך הימים הקרובים, כל פעם בזמן אחר של היום, ותנסי לשאוב. חשוב להיות רגועים עד כמה שאפשר, כי אז החלב יוצא בקלות יותר. אני אישית אוהבת לשאוב מול הטלוויזיה, כי אז אני גם לא מרגישה איך הזמן עובר. חלב שנשאב לכלי סטרילי והוכנס תוך זמן קצר לאחורה של המקרר (לא בדלת!!!) יכול להחזיק מעמד כ-5 ימים. את יכולה גם להקפיא את החלב וליצור סטוק לעת הצורך. אני מעבירה את החלב אחרי השאיבה לשקיות של אוונט או פלייטקס, סוגרת בקליפס פלסטיק ושמה בפריזר. זה יכול להיות שם עד 3 חודשים. כשאת רוצה להפשיר, יש מספר דרכים: 1. להשאיר במקרר במהלך הלילה עד שמפשיר, ואז כשרוצים להאכיל את נגה, צריך לחמם את החלב לפי הצורך וההרגל (תום, למשל, אוכל את החלב בטמפרטורת החדר, אז כמה שעות לפני שהוא צריך לאכול אני מוציאה את החלב מהמקרר כדי שיגיע לטמפרטורה הרצויה). 2. ישר מהמקפיא - להחזיק מתחת זרם של מים חמימים עד להפשרה. חשוב לזכור לגבי ההקפאה: 1. בנוגע לשקיות - בשקית של 120 מ"ל אפשר לאחסן עד 60-80 מ"ל חלב (כדי שיישאר מקום לסגור את השקית + לאפשר לחלב להתרחב בהקפאה. 2. על השקית יש לרשום בטוש בלתי מחיק את הכמות והתאריך של השאיבה, ואז תדעי באיזה חלב להשתמש קודם. אני מקווה שעניתי בגדול על שאלותייך, אם יש עוד - את מוזמנת לשאול.