שאגות/קריאות קרב

Itamarro

New member
שאגות/קריאות קרב

שלום לכולם אני מחפש מידע על היתרון, ועל התועלת בעצם, של השאגות בזמן מאמץ גופני- על מנת להכין אימון בנושא. אודה מאוד אם תוכלו להפנות אותי למקור מידע שעוסק בנושא, או לחילופין לענות כאן. בתודה מראש, איתמר

סנסיי שלמה דוד

כתב מאמר (בעברית) לפני שנים רבות על הקי-איי כאמנות קרב שנשכחה... פנה לאמיר אייקידו הכותב כאן והנמנה על תלמידיו הבכירים של שלמה, ואולי הוא יוכל להפנותך אל המאמר - או אל כותבו.

amir_aikido

New member
חייב להתוודות שאינני מכיר את המאמר בעצמי

אני אשלח מייל לשלמה ואשאל אם יש לו העתק והאם הוא מוכן לפרסמו כאן. אמיר

jossel

New member
הוצאת אויר

באופן פיזיולוגי הוצאת אויר קשורה לשריר הtransversus abdominis שהוא השריר העמוק ביותר(השכבה הפנימית ביותר) של שרירי -הבטן.הוא עוטף את הבטן כמחוך וכל תיפקודו קשור אך ורק לנשיפה עמוקה,לכן מקובל להגיד בא"ל סיניות מסויימות שהצליל מתחיל מהבטן ומתבטא החוצה דרך הגרון.זו פשוט הדרך היחידה להפעלתו. לכיווץ שריר זה תרומה רבה ליציבת הגוף.כאמור,הדרך להפעלותו היא ע"י הוצאת אויר עמוקה ("שאגת קרב" או הוצאה איטית וארוכה). בעת כיווץ החלק המכה את היריב(רגל,יד,אמה,גוף וכו') טוב יהיה גם לכווץ את השריר הזה על מנת להגביר הכוח והמהירות המשוחררים במכה על ידי כל הגוף(ולא רק של החלק המכה).בכל אופן בעת הוצאת אויר שכזו יש לשים לב לכיווץ הבטן ,אז אנו מפיקים מהוצאת האויר את מלוא הפוטנציאל שלה והתרומה שלה לקרב. ממליץ לך גם להתבונן בבלוג של fa jing הכותב כאן ומה שהוא כתב על זה( תחת הכותרת של צלילים אם אני זוכר נכון).בכל אופן להוצאת אויר חלק חשוב באימון התנועה של כל אדם.

אני יכול להגיד לך מנסיוני הדל מאוד בקנדו

הוא שלפחות חצי מהקרב הוא הקיאיי. בתור בנאדם גדול, יש לי יכולת להוציא הרבה יותר קיאיי מהיפנים מולם יוצא לי להתאמן כאן. אפשר לראות את השינוי ביציבה שלהם, את ההיסוס בתנועות שלהם מהשנייה שאני מתחיל לשאוג. וזה עובד גם להפך - אדם שמוציא קיאיי חלש מבטא "רוח לחימה" חלשה. אני לא אהסס להסתער לתוך המן (מגן הפנים) של אותו אדם. בקיצור - הקיאיי הוא הדרך שלך לבטא את עצמך ואת רוח הלחימה שלך לפני שהקרב בכלל התחיל - מה שעלול ויכול להיות שייתן לך יתרון פסיכולוגי.

pinan

New member
גודל פיסי ותהודת קול

מהמעט שאני יודע, בכל הנוגע לשחקני אופרה, הוכח כבר שהטענה שצריך להיות גדול ו\או שמן כדי להוציא תהודה חזקה ועמוקה של קול אינה בהכרח נכונה, ויש בתחום בתקופה המודרנית גם אנשים רזים ולא "גדולים" שנחשבים טובים במיוחד. עוד מישהו רוצה לחוות דעה בנושא?

בהחלט. אבל אני נותן דוגמה אישית.

לי אישית יש קיאיי חזק יותר מכל היפנים שמתאמנים בדוג'ו שלי. לא דיברתי על אנשים גדולים מול אנשים קטנים. לא דיברתי עם גאייג'ין מול ניהון-ג'ין. דיברתי עלי כאיש גדול יחסית, מול היפנים הקטנים יותר.

יש גם היבט פיזיולוגי - הורדת לחץ דם בזמן מאמץ

ממה שאני יודע, כשאתה מתאמץ והשרירים מתכווצים, יש עליה בלחץ הדם שלך. נשיפה בזמן המאמץ (הכיווץ) תורמת להורדת לחץ הדם, בעוד שהחזקת האויר בריאות ועצירת הנשימה תשאיר את לחץ הדם גבוה. שאגה היא סוג של הוצאת אויר שיש לה גם היבטים פסיכולוגיים כפי שנאמר בתגובות לפני.

למעלה