ר"ע ובר כוכבא

ר"ע ובר כוכבא

כידוע לכם ר"ע תמך במרד של בר כוכבא שעם ישראל שילם עליו במחיר יקר מאוד, (כמובן שחז"ל טרחו ומצאו סיבה להסיר את האחריות מר"ע ולהעביר אותה ישירות על בר כוכבא בגלל שבעט בר"א). ועכשיו תארו לכם שלאיש היו קוראים "הרצל" למשל ולא ר"ע, כמה דיו היה נשפך במהלך הדורות מצד כהני הדת ותומכיה על "אשמתו" בטבח הנורא ובאסון שהמיט על עם ישראל, אני רואה בעיני רוחי את ה"הוכחות" של העיתונות החרדית כמה שאסור לנהות אחרי מנהיגים חילוניים וכו´ וכו´, אבל לא קראו לא "הרצל" קראו לו "ר"ע"

baryo2

New member
יש יותר בזול...

ידידי הותיק מהישיבה. אני יודע שכל ימיך חלמת לזיין. ועכשיו ש´זכית´ לזה, אל תצטער ותבכה כמו החתול. החלטת ללכת על זה לך ושתוק, אבל אל תשתדל עכשיו לבעוט בכל, כדי ליישר לך את יסורי המצפון המציקים לך.

טל קר

New member
בהתנהגות ארגונית מלמדים שכששואלים

מנהל מה יתגמל את העובדים שלו, התשובה שהוא נותן לא בהכרח תהיה מה שתתגמל את העובדים שלו, אלא מה שלדעתו מתגמל. כלומר מערכת השיקולים שלו תכנס לענין. לכן אני מרימה גבה על מר בריו, שמסתבר מדבריו שהאידיאולוגיה שמובילה אותו היא איבר מינו. ובמילים אחרות, הזין שלו. במידה והזין ירצה - הוא יהפוך לחילוני. אם הוא מעדיף להמשיך לחלום, הוא נשאר דתי. תראו איזה שיקולים צרים ופאלוצנטרים. הי, מר בריו, זה שאתה מובל על ידי איבר מינך, לא מחייב את השאר. אולי כדאי שתרחיב קצת אופקים? קצת משמעות לחיים? משהו?

baryo2

New member
אם את רצינית....

תרחיבי לי את אופקי עם ה´משהו´ הנ"ל שלך, תני לי להבין קצת מה המשמעות של חייך, כדי שיגדל חשקי לכסוף גם כן להרחיב את אופקי. אני מבין שאינך יכולה לכלול את כל ההסבר בדף אחד, אך סבלנותי היא עד אין סוף, רק לשמוע ממישהו על איזה משמעות שאקנא בה. כי אם אין לאדם תכלית אז למה לו החיים?

מישהו מוכן להסביר על על מה הוא

מדבר ומתכוון? מי זה ר"ע? = רבי עקיבה? ר"א = רבי אלעזר? ר"ע תמך בבר כוכבא? אם כן, מהו הסיפור המלא? תודה ** על אף שאני לומד אני לא בקיא בכל סיפורי הגמרא.

uuuaaa

New member
לא בפורום הזה

תשאל בנטעים. אני אישית יכול לכתוב לך שם.

answers2

New member
ביקשת קיבלת :

1. ר"ע = רבי עקיבא (או עקיבה בתלמוד יר´) 2. ר"א - רבי אלעזר המודעי 3. כן הוא תמך בו בהתחלה . הסיפור המלא (אחד המקורות יש עוד בשינויים קלים.) מתוך תלמוד ירושלמי מסכת תענית דף כד ע"א: עקיבה ר´ היה דורש )במדבר כד( דרך כוכב מיעקב דרך כוזבא מיעקב.[ר"ע דרש את הפסוק "דרך כוכב מיעקב" כמדבר על בר כוזיבא שהוא שמו האמיתי של בר כוכבא] ר´ עקיבה כד הוה חמי בר כוזבה הוה אמר דין הוא מלכא משיחא [כאשר ר"ע ראה את בר כוכבא היה אומר : זהו מלך המשיח ] א"ל ר´ יוחנן בן תורתא, עקיבה יעלו עשבים בלחייך ועדיין בן דוד לא יבא [כלומר אתה טועה הוא לא מלך המשיח]. .... א"ר יוחנן שמונים אלף זוג של תוקעי קרנות היו מקיפין את ביתר וכל אחד ואחד היה ממונה על כמה חיילות והיה שם בן כוזבה והיה לו מאתים אלף מטיפי אצבע.["מטיפי אצבע" - כלומר חסרי אצבע, שכן על מנת להתגייס לצבאו של בר כוכבא היית צריך להוכיח את אומץ לבך על ידי שתכרות את האצבע הקטנה במו ידיך]. שלחו חכמים ואמרו לו עד אימתי אתה עושה את ישראל בעלי מומין [כלומר - שיטת המיון שלך אינה בסדר] אמר להן וכי היאך איפשר לבדקן[שהם גיבורים]. אמרו לו כל מי שאינו רוכב על סוסו ועוקר ארז מן לבנון לא יהיה נכתב באיסרטיא שלך [=לא תגייס אותו] היו לו מאתים אלף כך ומאתים אלף כך וכד דהוה נפק לקרבא [וכאשר יצא לקרב ]הוה אמר [נהג לומר]ריבוניה דעלמא לא תסעוד ולא תכסוף [ריבון העולם , אל תעזור לנו בקרב ואל תפריע לנו. נסתדר מצוין בלעדיך])....שלש שנים ומחצה עשה אדריינוס מקיף [=מצור] על ביתר. והוה [=והיה] ר´ אלעזר המודעי [ שהיה עם הנצורים בביתר , וכנראה גם היה דודו של בר כוכבא] יושב על השק ועל האפר ומתפלל בכל יום ואומר רבון העולמים אל תשב בדין היום אל תשב בדין היום [כלומר נהג עמנו במידת הרחמים] ....[פה מסופר איך כותי אחד נשלח ע"י אדריאנוס לגרום להפלת ביתר מבפנים.... עאל ואשכח רבי אלעזר המודעי קאים מצלי[בא הכותי ומצא את אלעזר המודעי עומד ומתפלל ולא שם לב למתרחש סביבו]. עבד נפשיה לחיש ליה בגו אודניה[עשה עצמו הכותי כאילו הוא מתלחש עם ר"א] חמוניה בני מדינתא [ראוהו אנשי העיר] ואייתוניה גבי בן כוזבא [=והביאוהו בפני בר כוכבא]. אמרון ליה חמינן ההן סבא משתעי לחביבך [=ואמרו לו שראו את הכותי מדבר עם דודו] אמר ליה מה אמרת ליה[=אמר לו מה דיברתם?]...אמר ליה אמר לי דאננא משלים מדינתאי[אמר הכותי שר"א אמר לו שהוא ישכנע את העיר להיכנע ]. אתא גבי רבי אלעזר המודעי [הלך בר כוכבא לר"א ]אמר ליה מה אמר לך הדין כותייא [שאל אותו : מה אמר לך הכותי הזה?] אמר ליה לא כלום מה אמרת ליה [=ומה אמרת לו? א"ל לא כלום יהיב ליה חד בעוט וקטליה [ התעצבן בר כוכבא , נתן לר"א בעיטה אחת והרגו. מיד יצאת בת קול ואמרה (זכריה יא) הוי רעי האליל עזבי הצאן חרב על זרועו ועל עין ימינו זרועו יבוש תיבש ועין ימינו כהה תכהה הרגת את רבי אלעזר המודעי זרוען של כל ישראל ועין ימינם לפיכך זרועו של אותו האיש יבש תיבש ועין ימינו כהה תכהה. מיד נלכדה ביתר ונהרג בן כזובה .....והיו הורגין בהם והולכין עד ששקע הסוס בדם עד חוטמו והיה הדם מגלגל סלעים משאוי מ´ סאה עד שהלך הדם בים ארבעת מיל אם תאמר שהיא קריבה לים והלא רחוקה מן הים ארבעים מיל .אמרו: שלש מאות מוחי תינוקות מצאו על אבן אחת ומצאו שלש קופות של קצוצי תפילין של תשע תשע סאין ויש אומרים תשע על שלש שלש סאין. תני רשב"ג אומר חמש מאות בתי סופרים[=בתי ספר] היו בביתר והקטן שבהן אין פחות מחמש מאות תינוקות [=ילדים]. והיו אומרים אם באו השונאים עלינו במכתובים הללו אנו יוצאין עליהן ומנקרים את עיניהם וכיון שגרמו עונות היו כורכים כל אחד ואחד בספרו ושורפין אותו ומכולם לא נשתייר אלא אני.

baryo2

New member
ועכשיו כשאלי פלס זרק אותי משם....

השעמום פי כמה וכמה. פשוט לא היו יכולים להתמודד עם דבורי אמת. הם מוכנים לשמוע שם רק דברים שיהיו תואמים את דעתם. כמו הבת יענה, מכניסה את הראש לחול, ואומרת אני לא רואה כלום. תעמוד אלי פלס מול האמת אפילו שהיא צורמת לך, עדיף מלרמות את עצמך. לא הזיק לך ששמעת קצת מנסיון של חוזר בשאלה ותיק, שכבר פרץ את כל הגדרות בדרך המתרחקת ממאה שערים, פשוט אולי היית משכיל, ורואה את עתידך, רואה שאין גבול לירידה כמו שאין גבול לעליה. נכון היום קבעת לך גדרים שאותם אתה לא מוכן לעבור בהתרחקות, גם לי היו גדרים כאלה, זו רק שאלה של זמן עד שתפרוץ הכל. למד מהנסיון של ידידינו ה´אתאיסט עם ציציות´ הוא כבר זקן בדרך. שאל אותו היכן המעצורים.

uuuaaa

New member
צריך לפתוח פורום של כאלה שנזרקו משם

גם אותי זרקו משם. די מהר.

תנאית

New member
תגידו לי אתם, "הנזרקים"

ובמיוחד "בריו " אם אתם משוכנעים כ"כ באמת למה אתם לא מתעסקים בהמה אתם עושים באנטרנט?! שבו ללמוד תורה !! הכינו את "עולמכם"!! על מי ,לעזעזל ,אתם עובדים מלבד על עצמכם ?

uuuaaa

New member
ואת שחיה רק פעם אחת

האם האינטרנט זה ההנאה הכי גדולה שאת יכולה למצוא ?? את הרי חיה רק פעם אחת. את גם הורסת לך את העיניים. למה שלא תפרצי לבנק, תשדדי כמה מליונים, ותחיי לך בשוויץ באיזה טירה עם כמה בריכות שחיה ? (אני במקומך כבר הייתי מבלה במקומות יותר טובים מהאינטרנט) אני אישית משתדל מאוד להכין את עולמי. אבל אולי אני אצליח לשכנע גם אחרים שיכינו את עולמם. אנחנו לא חושבים רק על עצמנו.

תנאית

New member
מספיק עם הקשקושים

מה שאני עושה זה עניני הפרטי , לפחות אינני מתימרת להיות מה שאיני , ולא מיצגת חברה אליה אני לא שייכת (בניגוד אליך) שב ללמוד "ותורה (או "תויירה")מה יהא עלייה ?" איזה מין "ישיבע בוחר " אתה ? ואיפה בכלל אתה לומד ?(א ם בכלל...)

uuuaaa

New member
ניסיתי לייצג מישהו ?

לא זכור לי. התיימרתי להיות מישהו ?? אני גם לא חרדי. אני סטודנט.

תנאית

New member
דיברתי בעיקר על בריו

אבל אם גם אותך אלי זרק מהפורום כנראה שהיתה לו סיבה טובה ונראה לי שאני מתחילה להבין אותה ...

baryo2

New member
מ...ו...ת....ק....

על דבר שאיננו אמיתי, אני לא מוכן להשקיע שניה מחיי, בין במעשה בין בדיבור ובין במחשבה, וכל שכן לא אבלה לילות בפורום על מה שבעיני שקר. אבל הפלא הוא עליך, שכל נושא הדת שקר בעיניך, עזבי אותו, אל תתייחסי אליו, אל תשקיעי עליו אפילו מילה אחת. וכי דבר שקר שאינו קיים כראוי לכל כך התייחסות?..... אין זה אלא שהצד השני שלך מציק לך ולא מפסיק לדפוק לך בקירות הלב, וכדי להרחיק הטרדה זו, את חוזרת ומדברת ומנסה להוכיח את הדת כטיפשית, אבל לא לנו את עושה זאת, אלא לעצמך, כדי להרגיע את הפחד, כמו בת היענה כנ"ל.

למעלה