ר' נחמן הוא שורש התורה?

jacobemden

New member
ר' נחמן הוא שורש התורה?

רות וידאל כתבה כי ר' נחמן הוא שורש התורה. או שזה סוד גדול או שזו קלישאה. על כל פנים היה ראוי פעם אחת ולתמיד להסביר מה עומד מאחורי זה. והיכן זה נכתב?! ודאי שהרבה דברים מחזקים אך לפעמים בתוך מבול המכתבים, אמירות, קריצות וחיזוקין הדדיים, הכל נראה חסר ערך. כאילו אין כאן אלא סיסמאות בלבד. ומה אם דברי התעוררות באמת??? הנה אמירה כמו: ר' נחמן הוא שורש התורה, עשויה להליב את הנפש שנים, אם היו מסבירים במה מדובר. וכך, שזה מובל ועטוף במלל אין לזה כל משמעות. אז סוף כל סוף, מהו ההסבר?

תשובה לאיש הסקרן לדעת את תורת רבנו

בס"ד
תשובה לאיש הסקרן לדעת את תורת רבנו
אני מאוד שמחה שאתה רוצה לדעת על רבנו כמה שנלמד לא נוכל להבין מי הוא היה רבנו זו נשמה מיוחדת זו נשמה מיוחדת שירדה לעולם אני מציעה לך שתתחיל לקרוא את הספרים של רבנו .. וחיי מוהרן .. וירא את האור .. אני קטנה מאוד לדעת אבל הנשמה שלי רוצה לדעת את תורתו הנפלאה תשובה לאיש הסקרן לדעת את תורת רבנו

jacobemden

New member
באמת...

אני קורא ולומד בספרי ר' נחמן כבר שנים. רק שאלתי מנין לך המשפט 'ר' נחמן הוא שורש התורה'. בכל זאת, זה משפט מענין שלא מופיע בליקוטי מוהר"ן, חיי מוהר"ן וכיו"ב הספרים ולא ראיתי אותו בספרים אחרים.

ר' נחמן הוא שורש התורה.

בקשר לשאלה ששאלת בפורום על כך שרבנו הוא שורש התורה , עניתי בטעות למישהו אחר , אז הנה העתקתי את זה גם לכאן , שמעתי לא אחת מפיו של ר' ישראל דב אודסר זצ"ל שאכן זה כך והדבר גם כתוב בספריו אב"י הנחל , ישראל סבא ועוד. ראיתי את זה כרגע גם בלקוטי הלכות אולם עם הקשרים שונים שהיו אולי גוררים אותנו לעוד ועוד שאלות. אומר לך את האמת , אחרי מה שעבר עלי בעניין רבנו נראה לי שאם זה לא היה נאמר עד עכשיו , אני הייתי הראשון להתעקש שזה ככה. רק שמחה ידידי.

jacobemden

New member
תשובה מעולה

"אחרי מה שעבר עלי בעניין רבנו נראה לי שאם זה לא היה נאמר עד עכשיו" על כל פנים אשמח לראות הפניה לליקוטי הלכות על ספרי הסבא אעבור עתה. תודה

חבל ...

הציניות והזילזול הכבידו עלי מאד , אבל התגברתי ... * לקוטי הלכות , תפלת המנחה ז' , סעיף צה בסופו:"... אבל עתה שהחתן עולה לתורה וזוכין לחתונה של מצווה של ישראל עם קדוש. עתה מצווה לאכול תרגימא של דבש ולרמז שבכח הצדיק שהוא שורש התורה כשרז"ל. על ידו נמתק אחיזת הדינים שבדבש כנ"ל ... * לקוטי הלכות יורה דעה כבוד אב ואם הלכה ג סעיף ז בסופו:"...נמצא ששורש הנשמות ישראל המושרשים בהתורה בראשית המחשבה, עיקר שרשם הוא ביראהשהוא ראשית חכמה כנ"ל. וע"כ צריכין להחזיר הכבוד הנמשך ע"י עסק התורה כנ"ל. צריכין להחזירו לשרשו שהוא היראה ועל כן צריכין להחזיר הכבוד ליראי ה'. היינו לזה הרב בעצמו שגרם העלאת הכבוד ע"י עוסקו בתורה בקדושה כזו עד שנתעורר על ידו שרשי הנשמות וכו' כי זה הרב הוא עיקר ירא ה' באמת. כי א"א לו לעסוק בתורה בקודשה כזו עד שיעורר שרשי הנשמות כ"א ע"י היראה שהוא ראשי החכמה. והוא עיקר השורש של התורה ונשמות ישראל כנ"ל.." אם תרצה עוד נראה לי שאפשר ללקט עוד.

jacobemden

New member
תודה רבה

זו לא הייתה ציניות, אני באמת חושב שזט תשובה טובה. תודה על ההפניות.

למעלה