ר' יעקב משה מסלוצק

Ohle74

New member
מידע על סלוצק

שלום לכולם, סבו של סבו של סב-סבי (יליד תחילת המאה ה-18), היה יעקב משה מסלוצק (נכדו (בן בתו) היה ר' יעקב משה גולדברג (1794-1867) סבו של סב-סבי). האם למישהו פה יש גישה לספרים על סלוצק ויוכל לבדוק קיומו של מידע על ר' יעקב משה? תודה מראש

Melitz

New member
מידע על סלוצק יש לי בבית חומרים על סלוצק אך אוכל לבדוק עבורך רק בסוף השבוע: 1. הספר "פנקס סלוצק ובנותיה" - אתה יכול גם לעיין בו בגירסה המקוונת 2. פנקס ח"ק של סלוצק, הכולל רשימות נפטרים ופרטיהם בין השנים 1682-1924 המקור נמצא בספריה הלאומית במצב התפוררות ולא קריא, מה שקיים (גם ברשותי) זה גירסת CD הכוללת כ-20000 שמות בין השנים 1750-1924 (יש ברשותי גירסה נוספת, רחבה מעט יותר ע"ג מיקרופילם אך אין לי קורא מיקרופילם). 3. חומרים נוספים שאוכל לבדוק בהם.

Ohle74

New member
וואוו תודה!!!!

עברתי על פנקס סלוצק ולא מצאתי מידע. אשמח למידע מפנקס הח"ק. השם הוא ר' יעקב משה נפטר לפני 1796 השנה בה נולד נכדו יעקב משה ב"ר יצחק גאלדבערג.אינני יודע מה שם משפחת הסב, אני כן יודע שביתו נישאה ליצחק גאלדבערג (מקלעצק). שוב תודה וד"ש

Ohle74

New member
צ"ל- לפני 1794 ומצ"ב עץ

האילן של ר' יעקב משה: http://www.geocities.com/ohle74/Jacobi1_FT.html

Ohle74

New member
הקישור לא עובד...

כמו שצריך. יש ללחוץ על Jacob Moses Goldberg בכדי לראות את סבו.

Melitz

New member
מידע מפנקס ח"ק טוב, לגבי הפנקס ח"ק של סלוצק, לא צריך לחכות עד סופ"ש, שכחתי שהקבצים נמצאים גם על המחשב הנישא... חיפשתי ולא מצאתי צירוף של גולדברג (בהטיות שונות) עם יעקב משה אלא צירופים שונים של "יעקב משה" או "משה יעקב" (שמות פרטיים), גולדברג מופיע מס. פעמים אך ללא הצירופים הנ"ל. הממצאים הם (תרגום מהגירסה האנגלית): 1. ביום רביעי ה-2 של סיון (11 במאי 1785) נפטר הרב מ"ה משה יעקב, בנו של מ' יצחק רטנר. 2. ב-31.12.1897 נפטר הרב יעקב משה, בנו של מה"ר יצחק גראיוב "מלמד". 3. ביום ראשון, העשירי של אלול (25 באוגוסט 1891) נפטר מהר"ר משה יעקב הבן של מה"ר ר' יצחק נחמן הלוי הלפנד קלצקר. לא ציינתי פרטים נוספים כמו "קבורים ליד" וכד.. אם אתה רוצה את הקבצים לנסות אפשרויות חיפוש נוספות, אשמח לשלוח לך אותם במייל (תודיע לי כתובת מייל). ישנם 2 קבצים (בפורמט PDF) 1. קובץ בעברית (גודל 8 מ"ב) - לא מומלץ (פרטים חסרים ואפשרות חיפוש מוגבלת למדי). 2. קובץ באנגלית (גודל 6 מ"ב) - פרטים מלאים וחיפוש מלא.

Ohle74

New member
נהדר, תודה רבה../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

האופציה היחידה ההגיונית היא משה יעקב רטנר. גולדברג זה שם החתן מקלצק כך שזה לא רלבנטי פה- הנכד יעקב משה גולדברג נפטר ונקבר בברלין. שוב המון תודה, אשלח לך במסר את דוא"לי בכדי שתשלח לי את הקבצים.

למעלה