רתכת מהופכת

slepax

New member
רתכת מהופכת

שלום, אני מעוניין לקנות רתכת לשימוש DIY, למשל בניית מעמד לרמקולים או דברים דומים. קראתי קצת על רתכות בכללי, וגם חיפשתי מידע בהודעות קודמות בפורום. אז קודם כל ברור שחובה מאוור, ומעבר לזה נראה לי שמה שיישמח אותי זה רתכת עם טווח של עד 140A ומחזור 30% ב-80A. אז קודם כל, האם הנתונים נשמעים הגיונים לרתכת שתשמש לתחביב? קראתי גם על רתכת מהופכת (אולי לא כתבתי נכון, באנגלית Inverter). ניתוב הזרמים נשלט על ידי מחשב ולפי מה שהבנתי היעלות של רתכת כזאת גבוהה יותר. וכאן יש לי מספר שאלות: - האם זה רתכת Invertor בעלת מקסימום 80A למשל תהיה שקולה לרתכת רגילה עם מקסימום 140A? - האם לרתכות Invertor יש גם מחזור עבודה? (Duty Cycle) - אם כן, האם הוא יעיל יותר מרתכת רגילה? אני מקווה שזה בסדר לשאול, אבל מה דעתכם על הרתכת בקישור המצורף? תודה, רונן

רתכת היו על הנושא לא מעט דיונים ,חלקם גלשו לתחום המקצועי לחלוטין. מהיבט שלי כחובבן, אתן לך סקירה קצרה: יש רתכות שנקראות אלקטרוניות, קומפקטיות, וקלות משקל, מאוד יקרות(בהשוואה לרגילות לפחות), אבל עד כמה שהבנתי, קל לרתך עימם. ויש את הרתכת הרגילה שהבנויה על בסיס שנאי ענק,ולכן גם כבדה מאוד. יחסית זולה, כמה מאות שקלים.... אבל, צריך ללמוד לעבוד (ולחיות) עימה כי האלקטרודות אוהבות להדבק. אישית, יש לך אחת כזאת. לעבודה פה ושם, היא מספיקה.

יעקב 471

New member
אינוורטר

בשביל מה שאתה מתאר אין לך צורך ביותר מאשר רתכת פשוטה ביותר

slepax

New member
אני יודע שרתכת רגילה תספיק לי

אבל אם בדקתם בקישור שצירפתי, יש מישהו שמוכר רתכת Inverter במחיר של רתכת רגילה, זה eBay, ולפעמים יש מציאות אמיתיות במחירים טובים. הבעיה היחידה שלרתכת ב-eBay יש מקסימום 80A ואני רציתי יותר, רק בשביל הביטחון. פה באה השאלה שלי. האם 80A ברתכת Invertor שקול לכ-140A ברתכת רגילה.

רשר

Well-known member
מנהל
לעבודות קטנות

עד אלקטרודה בקוטר 1.25 מ"מ היא רתכת מצוינת, ניתן לרתך גם עם אלקטרודה 2.5 מ"מ עם הפסקות, לפי תאור הצרכים שלך זו רתכת נהדרת,

יעקב 471

New member
ברתכות אלקטרוניות (אינוורטר) יש מיישר זרם

אחרי המערכת האלקטרונית .בגדול , אם מצויין 80 אמפר הכוונה שהמיישר מוציא 80 A ואם זה כך תוכל לעבוד אפילו עם אלקטרודה יותר גדולה , נניח 3.25 ממ' , וזה שווה ערך לרתכת רגילה של בערך 150 A. היתרון הגדול מבחינתך לגבי רתכת כזאת הוא המשקל המועט יחסית לרתכת רגילה,הבעיה היחידה שעלולה להיווצר (וזו הסיבה שאמרתי לך לקנות רתכת פשוטה) היא שבהובלה היא עלולה להיחבל ואז מה?

Che guevera

New member
רתכת אלקטרונית/חשמלית

אתה צריך רתכת היכולה לרתך באלקטרודה 2.5 מ"מ עד 130 AMPER בהקשר להיפוך אתה בוודאי לא צריך את זה משתמשים בזה בדרך כלל ברתכות חשמליות כבדות גנרטורים שבהם ניתן להחליף את ה- מינוס פלוס או במשיכת ידית מכנית ואו חשמלית המשוכללות יותר וזה משמש לסוג מאוד מסויים של ריתוכים ו אלקטרודות מיוחדות כמו אלומיניום נירוסטה פלדות למיניהן ריתוך יציקה וכיו"ב תתגבר קודם על מעמד של פרוזקטור ולאחר מכן נדבר הלאה

Che guevera

New member
תיקון קל

הכוונה כמובן לרתכות כבדות המייצרות חשמל בזרם ישר ואז ניתן להחליף המינוס והפלוס כמו בבטריה

למעלה