רשת....

mr-j

New member
רשת....

יש לי בעיה עם מחשב nt ברשת peer to peer שמסרב להתחבר לרשת כבר התקנתי מחדש (חומרה ודרייבר) ואפילו החלפתי כרטיס (3com) מה שכן הוא אפילו לא מצליח לבצע ping לעצמו. יש למשהו איזה רעיון???

מיצו

New member
כמה סיבות:

כדי לבצע troubleshooting לתקלה מסוג זה אתה צריך לבצע את התהליכים הבאים: 1) לשלול תקלות חומרה - החלף SLOT, החלף כרטיס, בדוק נוריות עובדות, בדוק כבל (האם הוא מוצלב כהלכה), בדוק רכזת (אם יש), בדוק מגעים, בדוק זרימת מידע באמצעות מכשירים יעודיים אם יש לך גישה אליהם. 2) לשלול תקלות דרייברים והגדרות - וודא שהכרטיס מותקן עם הדרייבר העדכני ביותר מהאתר של היצרן. וודא שהכרטיס נתמך ב- NT (ב- HCL), וודא שאין התנגשויות מבחינת IRQ וכו´. ניתן לעשות (ב- NT) באמצעות תוכנת ה- System Information שניתן לגשת אליה באמצעות הקשת winmsd.exe ב- RUN. 3) בדוק הגדרות פרוטוקולים - אני מניח שיש לך רק TCP/IP מותקן. בדוק כתובות IP, Subnet Mask, בדוק שאין הגדרות שגויות. אתה יוכל גם להתקין לשם בדיקה את פרוטוקול ה- NetBEUI ולראות אם עובדים לך רכיבים כמו שכנים ברשת וכו´ (ואם כן זו בעיה של הגדרות, ואם לא זו בעיית חומרה או דרייבר בד"כ). 4) ברמת האפליקציה - שאין הגבלות, Firewall, תוכנות שלא עובדות כהלכה. אם תרצה, אחרי שתבדוק לפחות את הרמה החומרתית, שאל ואנסה לעזור לך.

mr-j

New member
ובשלב הבא?

הוחלף סלוט וכרטיס,לד ירוק ע"ג הכרטיס דולק בחיבור לרשת,ההתקנה בוצעה עם הדרייבר העדכני שהורד מהאתר,גם בnetbeui אין שכנים ברשת,כתובת נכונה ואין firewall כמוכ´ הוסרו והותקנו מחדש הפרוטוקולים ועדיין כלום האם לדעתך תיקון הnt ע"י התקנה ובחירה בripair יכול לעזור או שיש עוד מה לעשות לפני כן?

מיצו

New member
תעשה ככה:

לך לשורת פקודה, עשה ipconfig /all ותצלם. תעלה לכאן נראה מה כתוב. תעשה את זה בשני המחשבים. (שניהם NT? לא זוכר) כמו כן בדוק בבקשה את סדר ה- Binding של הכרטיס. אתה יודע איך עושים את זה? בדוק שהפרוטוקול קשור לכרטיס. יש לך עוד פרוטוקול או רק TCP/IP? תעשה בשני המחשבים ping 127.0.0.1 אתה אומר לקבל 4 תשובות. קיבלת? כמו שאמרתי, צלם מסך ותעלה לכאן. בשני המחשבים.

antidot

New member
כמה דברים...

אני את הTROUBLESHOOTING של NT תמיד מתחיל מEVENT LOG. תבדוק מה קורה בSYSTEM.תעיף שם מבט, כמעט בטוח שתמצא את מקור הבעיה שם. לדעתי יש לך בעית BINDING של פרוטוקולים לכרטיס רשת. בשביל לבדוק אם הכרטיס עובד, אם התקנת את הדרייברים של 3COM ולא אלה שבאים עם NT אתה יכול להשתמש בתוכנות שמותקנות יחד עם הכרטיס רשת. תנסה בDOS: net view \\computer_name בשביל להכריח את התחנה להשתמש בNETBUI . אם שום דבר לא מצליח, תעיף את TCP/IP וNETBUI, תבצע RESET, תתעלם מכל הודעות השגיאה שתקבל (הסרוויסים SERVER,WORKSTATION וכו´ לא יעלו) ותתקין רק TCP/IP בתור התחלה. תלך להגדרות רשת ותוודא שיש BINDING בין כרטיס רשת לTCP/IP . Antid0t

מיצו

New member
בתדפיס החלון ששלחת רואים

שבכלל המחשב לא מזהה את כרטיס הרשת שלו ו/או ה- TCP/IP לא כרוך בכרטיס. בדקת Binding? שלח צילום מסך. אם זה היה W2K הייתי אומר משהו אחר, אבל לדעתי מדובר או בבעיית Binding או בדרייבר לא נכון לכרטיס. הסר והתקן מחדש הפעם עם דרייבר נכון.

למעלה