רשת המבוססת על thin clients

dardasaba80

New member
רשת המבוססת על thin clients

שלום! אני רוצה לנסות להקים בבית רשת אשר תהיה מבוססת על מחשב אחד חזק, וכמה מחשבי thin clients אשר יוכלו לגשת למשאבים המקומים בכל מחשב (usb flopp) ולרשת, ובנוסף - מכל מחשב יהיה ניתן לבצע LOGIN לכל חשבון, כך שכל אחד יוכל לראות את הקבצים, הספריות, ואפילו את השומר מסך שלו - מכל מחשב. בהנחה שאני רוצה שהסביבה שרואים המשתמשים תהיה של XP, מה אני צריך לעשות? איזה תוכנה אני צריך כדי לבנות כזו רשת, נניח של 5 מחשבים? האם אני חייב windows server? או שיש אפשרות להסתפק בגירסה ביתית של XP ולהתקין עליה תוכנה נוספת צד שלישי? ------------------------- בברכת שלום ובטחון, ניר

roeesite

New member
לא צריך

אתה לא חייב להתקין WINDOWS SERVER משום שWINDOWS XP מאפשר לך לשתף עד 10 מחשבים אתה לא צריך תוכנה כל מה שאתה צריך בסה"כ נתב אחד ו 5 כרטיסי רשת רועי

עדיג78

New member
לא נכון

אם אתה משתמש ב thin client אתה תהיה חייב windows server מכיוון שאתה מדבר על פתרון של Terminal Server (לא שיתוף קבצים, אלא גישה לשולחן עבודה מרוחק, למספר משתמשים בו זמנית) בעיקרון thin client לא כולל מערכת הפעלה ותלוי בשרת (המחשב החזק) שיספק לו את כל השרותים. אפשרות שניה ורגילה, היא בעצם שיהיו לך מספר מחשבים, שעליהם מותקנות מערכת הפעלה והכל רגיל, אבל הנתונים יישותפו במחשב החזק. פה באמת מספיק לך winxp על המחשב החזק (שיכול לשתף כונני סידי, דיסקטים, דיסקים קשיחים, מדפסות ולפעמים גם סורקים, ולפעמים גם התקני USB כמו דיסק און קי אבל כנראה שלא מצלמת אינטרנט)

למעלה