רשתות אופטיקה נוהגות לבצע בדיקת ראייה חינם?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת אם אמורים, אבל יש לא מעט שעושים זאת

רופא השיניים הקבוע שלי עורך בדיקות תקופתיות בחינם וגובה כסף רק על הטיפולים, ועד היום יצא שלא שילמתי לו שקל (טפו טפו טפו) והוא רופא מצוין שלא מנסה לעשות קופה (הרופא של קופת החולים כבר הציע לי כל מיני טיפולים, והוא דחה אותם ואמר שהם מיותרים וחבל סתם). בקיצור, איש מקצוע ישר שלא מנסה לדחוף טיפולים סתם, ועדיין לא גובה כסף על הבדיקה התקופתית שאורכת דקות ספורות (ולא כי ביקשתי, או דרשתי, או שיש לי פרוטקציה). כנראה כך משתלם לו וכך הוא מושך אליו לקוחות.

3תיתי

New member
בדיקה אצלי לא לוקחת דקות ספורות

למען האמת, הבדיקה בדרך כלל סוללת את הדרך לאפשרות לטפל (ילדים קטנים)? הסיבה שלא לוקחים כסף היא תחחרות עם קופ"ח ועם ההעסקה הפוגענית שלהן.

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי מה היא כוללת ומה מצב המטופל, מן הסתם

אם אין בעיות, קל וחומר במקרה שהמטופל מוכר לרופא, מגיע לעתים קרובות,אין סיבה שהבדיקה תארך יותר מדקות ספורות. עברתי לא מעט בדיקות בחיי,בבי"ס, בקופ"ח, אצל רופאים פרטיים שונים, חלקן בתשלום וחלקן בחינם, והן מעולם לא ארכו יותר מכמה דקות. בקופ"ח תמיד מנסים לסחוט עוד אז גם מוסיפים צילום (בתשלום) וזה מאריך את הבדיקה, אבל זהו. אולי את עושה משהו שאף רופא אחר לא עושה, לא יודעת.

3תיתי

New member
מה לעשות, צילום אכן צריך

אבל נתקלתי ממש בזמן האחרון, במישהו שהלך לקופ"ח עם שן כואבת ו"זכה" לסדרת צילומי סטטוס. הזול יצא לו יקר (ומיותר במקרה שלו)

trilliane

Well-known member
מנהל
לא לעשות. לא בכל בדיקה צריך צילום

ומי שנמצא במעקב שוטף והולך לבדיקה פעם-פעמיים בשנה והכול תקין לא צריך שיקרינו לו את הלסת בתדירות הזו.

3תיתי

New member
לפחות פעם בשנה

כשהמשנן לא מרווח, כדאי לעשות צילומי נשך. לא סטטוס.

trilliane

Well-known member
מנהל
בקיצור, זה תלוי בתנאים ובחוות הדעת של הרופא

ולא כולם עושים. אני בטוחה שרופא שחושב שזה נחוץ יציע זאת, הרי הוא מתפרנס מכך. גם הסיבה שבקופת החולים תמיד עושים (לא משנה מה) היא מסיבות של
ולא חלילה מתוך מקצועיות יתרה.

אם נסכם: לא בכל בדיקה עושים צילום ובדיקה ללא צילום אכן אורכת דקות ספורות ויש רופאים שאינם גובים כסף על בדיקה שגרתית.

3תיתי

New member
בואי נגיד

שיש שיקול דעת בצורך בצילום בכל בדיקה, ןצריך להיות מודע לכך, שבדיקה ללא צילום, שלא במשנן מרווח, היא חלקית בלבד. לא בטוח שצילומי נשך בעת בדיקה בקופ"ח הם משיקולים כספיים, לעומת זאת, לעשות מיד סדרה גדולה של צילומי סטטוס לאדם צעיר, שבא עם שן אחת כואבת, זה לא נכון. קודם עושים נשך, ואז שוקלים צורך בסטטוס. ובכלל, כשמישהו מגיע עם כאבים, ראוי לבצע צילום אחד של השן הכואבת (אלא אם כן יש ספק בקשר מקור הכאב, מה שמצריך אולי צילומים נוספים). בטח לא צריך סטטוס של כל הפה, כדי לבצע טיפול עוצר כאב בשן אחת. זול יוצא מאד יקר, גם בקרינה וגם בכסף.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מדברת על כאבים אלא על בדיקה שגרתית

3תיתי

New member
גם אני.

ללא צילומי נשך, הבדיקה חלקית בלבד. עיש להפעיל שיקול דעת, ולבצע בדיקה חלקית, אם יודעים שיש הקפדה רבה על הגיינה אוראלית, פה בריא ויכולים לסמוך שהפציאנט יחזור לביקורת בזמן המתאים. אם לא, ממש כדאי לצלם. אבל נשך, לא סטטוס!

fortunes

Member
בני אדם לא עובדים בחינם

הכוונה היתה לרשתות המאפשרות בדיקה בחינם מתוך תקווה\רצון\לחץ שתקנה משקפיים אצלהם.

fortunes

Member
את זה הם לא חייבים לעשות, בגלל זה...

השאלה נשאלה מלכתחילה.

strategy

New member
כן אבל זה יכול להיות מותנה הרכישת משקפיים

נגיד שכמעט תמיד זה מותנה ברכישת משקפיים
לגבי תוצאות בדיקה - בזמנו רשת גדולה של אופטיקה סירבה לתת לי תוצאות בדיקה למרות שהזמנתי אצלם משקפיים.
מוכרת אמרה שהיא מוכנה לרשום לי על הדף את המספרים אך לא תיתן לי תדפיס מחשב שיש להם.

בדיקת עיניים מכוון שזה לא מדע מדוייק, וללא קבלת היזון חוזר מהמשתמש, אי אפשר להבטיח שהבדיקה שבוצעה אכן מתאימה במלואה.
מנסיון אישי, לא פעם מתברר שהבדיקה שבוצעה, אינה מדוייקת, ולא תמיד זה בגלל הבודק. מספיק שהנבדק "מנחש" אחרת את מה שהוא רואה, ותוצאות הבדיקה יהיו שונות.
לכן, הנכון ביותר הוא להזמין משקפיים עם אחריות כוללת של הבדיקה והמשקף עצמו, כך שבמקרה של אי התאמה כל שהיא, אחריות בית העסק לבדיקה נוספת והחלפה ותיקון ללא חיוב נוסף של הלקוח.

DIGITAL MAN

New member
לך לרופא עיניים הוא ייתן לך את התוצאות

ועל הדרך גם תעבור בדיקה כללית על כל מיקרה.

DIGITAL MAN

New member
תגידו אתם בסדר?? מאיפא הבאתם את זה??!!

אופטומטריסטים שרואים בעיה כל שהיא שולחים את הנבדק לרופא עיניים שעושה בדיקות כלליות במקום, בדיקה של לחץ תוך עייני, מצב הרשתית, שחלילה אין בעיה שם וגם בדיקת ראייה, אותי אישית שלח האופטו... לרופא עיניים בכדי להביא לו מספר למשקפיים בגלל בעיה רצינית שיש לי בעיניים הוא לא הצליח להתאים לי מיספר.

צודק!! . רופא עיניים לא מתעסק במתן מספרים. רק

אופטמטריסט. טעות גדולה וגם אני נפלתי פעם כאשר רציתי מספר והלכתי לרופא עיניים במקום לאופטמטריסט. הוא לא רצה לתת לי מרשם.

למעלה