רשף כשף...

אורי רז

New member
זאת בקורת אישית המדגימה חוסר

יכולת לקבל בקורת על משהו ספציפי שאתה עשית, ואם אתה מוכן לחלק ממנה אבל לא לקבל, אני אחסוך לך אותה.

אורי רז

New member
מזלזל בניגוד ל'גישה מזעזעת' ?

אז אסכם את השרשור בכך שאני מוצא את הגישה של 'אני לא אקרא את הספר, אבל זה לא יפריע לי להעביר עליו בקורת' מזעזעת.

קראתי את מה שהיה זמין באינטרנט

לא הייתי מודע שיש הקדמה לחומר המדובר, מה גם שלא מאוד עניינה אותי הגישה של מה שכן קראתי (קישקושים גמורים בנוגע לחומרים אסטרולוגיים וכו')

אורי רז

New member
הדיון לא הולך לשום מקום

הבנתי שלא קראת את הספר, ולמען האמת לא אכפת לי למה. השורה התחתונה היא שיש לי דיעה ברורה על מי שמחווה דיעה ומעביר בקורת על ספר שהוא לא קרא. רוצה, תעלב מדעתי, לא רוצה, אל תעלב, אבל אין לי כוונה להמשיך לשפוך מילים על הנושא.

יש את הספר הגדול (סגול ושחור)

קורס הטארוט השלם של סגל הוא מצוין. לקחתי קורס טארוט והספר היה בהתחלה יד ימיני באישור הפיענוח שלי. לעומת זאת, הספר של אילי מורג ושרה ברק הקשה עלי מאד ובילבל אותי. אישית אני לא ממליצה. וכמובן המון התנסות.

אכן כן, והוא מצוין לתרגול בבית

אבל זה לא במקום קורס שמועבר ע"י מישהו מקצועי

מגי 336

New member
מסכימה

זהו ספר מצוין למתחילים בתנאי שממשיכים הלאה עם קורסים או ספרים נוספים ולא מתקבעים על הפירושים שלו בלבד

אולי זה עניין של טעם וריח

זה היה הספר הראשון שלי והוא *מאוד* תקע אותי תקופה ארוכה והיה מפספס על ימין ועל שמאל (לפיו הייתי אמור להיות נשוי היום למפורסמת
). אישית מאוד לא הייתי ממליץ עליו.... אבל זו דעתי ואולי כדאי שתבדקי אותו בחנות לפני שאת מחליטה

מבינה אותך

אישית, בזמנו, לקחתי קורס טארוט פרטי . הבנתי במהלכו המון דברים. בין היתר שקריאה בטארוט היא לא ענין טכני, ואינטואיציה של הקורא בקלפים מאד חשובה. וכאן כבר כל אחד והאינטואציה שלו. אני מאמינה שאם אתה ניגש לטארוט באמונה ועם כל הכללים הנכונים והראויים לפתיחה, ומטהר ומתכוונן - אתה עלול למצוא את התשובה. מלבד זאת, אני אישית רואה בטארוט כלי לייעוץ והכוונה כדרך חיים. לא ממליצה לפתוח על כל "שטות" אלא לפתוח על מנת לקבל מסר וכיוון וכך אני גם מייעצת לאלה הבאים אלי לשם כך. העתיד הוא דינמי ומשתנה והכל בידי האל, כמובן כשאני רואה פורומים שיושבות שם מפרשות שעושות עבודה נפלאה, ועונות לכל מי שמבקש על שאלות כגון : "האם הוא חושב עלי.. האם הוא יתקשר היום?... האם הוא ינתק מגע"... האם היא רוצה אותי"... וכד' - לא נראה לי נכון. לא מכבד את הטארוט! הם לא הועדו למליון שאלות קטנות כל חמש דקות! זה מאבד מהערך של הטארוט. (ואני מורידה את הכובע בפני המפרשות הצדיקות שעושות מלאכתן נאמנה ולא מעירות אף פעם על השאלות האלה, אפילו שאני חושבת שצריך לכוון כאן את השואל/ת לשאול פעם בתקופה שאלה כללית ולתת לחיים לזרום. יש דברים שאדם צריך לעבור אותם והשאלות האלה בעצם מונעות מהם לחוות זאת) ואולי אני טועה.. איך כתוב?: הכל צפוי והרשות נתונה. אתה יכול לקבל מסר וכיוון ולהחליט לעשות עם זה מה שאתה מרגיש. לקחת את המסר של המודעות העצמית שיש שם ולחשוב תמיד חיובי. טארוט הם לא אלוהים. הם רק הכוונה. בגדר "הדרך אליה הולך השואל". משם - בידיך להחליט מה לעשות עם חייך. בכל מקרה, לעניות דעתי, עם כל הנתונים האלה, הספר המדובר יכול להוסיף כיוון ומסר.

לגבי שאלת הדוגמה שרשמתי

אדגיש כי התחלתי עם הטארוט מאוד מוקדם, ובתחילת הדרך הייתי שואל שאלות ממש אוויליות וילדותיות
בזמנו כהייתי שואל אם אני יתחתן עם מפורסמת איקס
היה יוצא קלף הכוהן הגדול. לפי הספר של גידי גלבוע, נסתכל במשמעות של הכוהן הגדול בזוגיות ונראה כי מגיע לי
ענק כי חלומי הולך להתגשם
עם התבגרותי כקורא בקלפים, הגעתי להבנה כי המשמעות היא הרבה יותר עמוקה ממה שהספר מספר, וכי למעשה קלף הכוהן הגדול משקף מעבר לצורת מחשבה יותר רצינית/בוגרת ועשיית החלטות מנקודה זו - כלומר הגישה שלי תתבגר. בזוגיות קלף הכוהן הגדול יכול גם להראות על היפרדות! אם הקשר המדובר לא מתקדם לשום מקום או שהצד השני לא מציג סימנים של רצינות, השואל יעדיף לא לבזבז יותר מאמצים בכיוון הזה, או שיציב אולטימטום. זה גם כל כך קריטי לראות איזה קלפים עולים איתו..... קלף יחיד יכול לספר אלף ואחת סיפורים

למעלה