רשע וטוב לו

Y. Welis

New member
קוניאב לא חוסל, אלא פיקד על החזית

האוקראינית השניה (מעט יותר דרומה).

TaL53

New member
זיו כתב על מרשל שנפגע

אז אמרתי..אולי זה היה קונייב

זיו טל

New member
קונייב שחרר את אושוויץ . זה ואטוטין

שנהרג ממארב של אנשי באנדרה. ואטוטין היה מפקד חזית בקורסק ונהרג ב 44 במארב. מישה שאולי אייכה ?

TaL53

New member
חח..לא צריך להתנצל:)

לא..האמת היא שאני נכנסתי לראשונה לפורום הזה לפני כמה ימים:) בעניין הפלנגות הבאתי אותם כדוגמא למקרה שבו ישראל תמכה בהם אבל לא ברעיונות להם להרוג את כול המוסלמים בלבנון(סוג של טיהור אתני שהם ניסו לעשות בסברה ושתילה) ועדיין עד היום כול העולם מאשים את ישראל במה שהפלנגות עשו. בקשר לבנדרה..בפעם ה10 שאני כבר כותב את זה..בנדרה לא חבר לנאצים..הוא חשב בהתחלה שיוכל להעזר בהם בדרך למימוש העצמאות של אוקראינה אבל מהר מאוד הבין שהנאצים לא פחות גרועים מסטלין ולחם נגדם נגד הסובייטים ונגד האוקראינים שסייעו לנאצים במשך כול המלחמה..הייתה סיעה שנייה בתנועת השחרור האוקראינית שהתנגדה לבנדרה ותמכה בנאצים בכול מצב(גם כאשר הנאצים הוציאו להורג חלק ממנהיגי התנועה ב1941). מתוך הסיעה הזאתי גייסו הנאצים את ס"ס גאליציה ואת השומרים והפוליצאים שטבחו ביהודים אבל הם היו מיעוט יחסי ורוב התנועה שמרה אמונים לבנדרה והתנגדה להיטלר

זיו טל

New member
הכללות מסוכנות תמיד ובכל נושא.

כאשר מדברים על מעורבות ישראל בלבנון צריך לדייק גם כאן. אני חושב שהדברים באו לידי בטוי בועדת קאהאן המפורסמת. היו 2 אסכולות. האחת שהוביל המוסד והיא תמיכה בפלנגות. השניה שהתנגדה לפלנגות וטענה שזו טעות - זו היתה הגישה של אמ"ן. כידוע דעת המוסד גברה בדרך כלל וכולנו אכן התסבכנו. אילו קבלו את דעת אמ"ן יתכן והיינו במצב שונה. האלוף עמוס גלעד מנווט היום את הספור עם הפלסטינים בעיקר לאור העובדה שהוא היה מראשי המתנגדים לקשר עם הפלנגות בשעתו. הוא גם היה הקצין בחפ"ק ששמע את חבייקה אומר את המשפט המפורסם של "אללה יראחמו" והבין שיש בעיה בסברא ושתילה. גם כאן הדברים לא היו חד משמעיים לכל אורך הדרך.

TaL53

New member
אוקיי אתה צודק

אולי נתתי דוגמא לא טובה כול כך למה שניסיתי להגיד..מה שרציתי להגיד זה שהיו מקרים בהיסטוריה של ארגונים או מדינות שחברו לצד מסוים בעימות אפילו בצורה מוגבלת בשביל השגת מטרות ונענשו רק בעקבות ניצחון של הצד הנגדי

למעלה