רשמי משחק - Twilight Imperium

ננסק

New member
רשמי משחק - Twilight Imperium

בתור התחלה, כבר מהקופסא ברור שמדובר באימא-אבא של משחקי הסחר/דיפלומטיה/כיבוש גלקטי. הקופסא מפלצתית ומלאה בהמוני חלקים, קלפים, ומה לא. מהרושם של חצי-משחק ניסיון ראשון, המשחק מצוין. שיחקו כשלוש שעות, לפני כן בערך שעה ומשהו הסבר. יש הרבה פרטים קטנים במשחק, והיופי הוא שהם משתלבים היטב ולא מסרבלים במיוחד או מפריעים - ההתנהלות זורמת לא רע, החוקים משולבים אחד בשני, ולכולם יוצא לפעול בתדירות משביעת רצון. כל סבב לוקח זמן רב, אבל יש הרבה מה לעשות והרבה פעילות בכל סבב - זהו משחק של קנה מידה ר-ח-ב שכזה. כנראה לא חייבים להיות מלחמתיים ותוקפניים כדי לנצח - אם כי בהחלט צריכים להיות מוכנים להגן על עצמך - וביחד עם מגוון רב בגזעים ולוח שמורכב מחדש בכל פעם, כנראה שיש לו איכות משחקיות חוזרת עצבנית. בקיצור, הוא אומנם בקנה מידה גלקטי (וגם במחיר), אבל הוא בהחלט שווה את זה, אם זה מה שאתה מחפש.

Diabolic

New member
משחק גדול ( בכל המובנים)

שחקנו בו כבר 4 פעמים - משחק מדהים

Diabolic

New member
בעיה לסיים את המשחק

משחק ארוך מאוד לא הצלחנו לסיים עד הסוף בכל הפעמים ששחקנו - אבל בכל זאת שווה את זה.

ננסק

New member
האמת, הסיום לא כל כך חשוב לי

זה די דומה ל-Master of Orion - אני לא כל כך משחק בשביל לנצח, אני פשוט אוהב להשתלט על פלנטות ולריב עם גזעים אחרים.

Rashaverak

New member
האם ניתן לקנות את המשחק בארץ?

אם כן היכן? אם לא, אשמח לשמוע ממי קניתה אותו.

ננסק

New member
כן

את המשחק מייבאים לארץ כוכבי כסף, אבל הם ייבאו רק מספר זעום של עותקים בינתיים. לדעתי תוכל למצוא אותו בפריק בתלאביב, אולי בתפוח ברמת השרון, ואולי גם באתר של כוכבי כסף עצמם.

ננסק

New member
רשמי משחק מעודכנים

הפעם שיחקנו את המשחק עד הסוף. זה לקח כמות מכובדת של שעות, אבל בעיקר בגלל ששלושה מששת השחקנים היו חדשים. התכנסנו בסביבות 10 וחצי אתמול בלילה, ולאחר כשעה של הסברים (יש הרבה פרטים - המשחק לא מסובך, אבל עמוק) התחלנו את המשחק. סיימנו אותו תור אחד לפני התור האחרון, כשכבר היה ברור שאין דרך למנוע את הניצחון של אחד השחקנים (ספציפית, אני), בערך בשעה שש ורבע. כלומר, בסביבות שבע שעות משחק - ושוב, חשוב להדגיש, ששחקנים שמכירים כבר את כל השטיקים ומרגישים בנוח בסביבת המשחק יוכלו כנראה לגמור את אותו משחק בארבע שעות בערך. שזה עדיין הרבה, אבל לא באופן קולואוסלי. ניצחתי בעיקר בגלל ששאר השחקנים הקדישו את תשומת הלב שלהם למתרחש על הלוח, בזמן שאני הקדשתי את תשומת הלב למד הניקוד, ופשוט שאפתי להגיע לעשר נקודות ולנצחון. לוח המשחק, תנועת החלליות וארגון הצבא מושכים את העין, אבל למעשה הם אינם מובילים לצבירת נקודות אל עבר הנצחון - הם רק כלים שמיועדים לעזור בכך. המשחק מתבסס על שיטה המזכירה את Citadels (אגב, בקרוב בעברית), שבו כל שחקן בוחר תפקיד. אחד התפקידים פשוט נותן לשחקן שלו 2 נקודות ניצחון, ובחרתי באותו תפקיד בכל פעם שיכולתי לעשות זאת מבלי למשוך יותר מדי תשומת לב אלי, ואם לא הייתי לחוץ על תפקיד אחר (אחד השחקנים האחרים ואני היינו קרובים מאוד לפתיחה במלחמה כוללת אחד על השני, בגלל סכסוכים בגבול משותף). בסך הכל, ברור שכולנו הבנו את חשיבותן של נקודות נצחון, ובפעם הבאה המשחק יראה אחרת. גם נכניס את החוק האופציונלי של מפקדים מיוחדים, שמוסיפים יכולות לצבאות ודברים כאלה. נראה מגניב.

למעלה