רשמי מסע

galvin

New member
רשמי מסע

טיילתי קצת היום- ראיתי צבה אחת ע-נ-ק-י-ת, נדל אחד בוגר ממש ואחד צעיר, כחל אחד (מי שמתעניין בציפורים) - זכר יפהפה, אילניות בהמונים, וגולת הכותרת- זיווג של 2 נחשילים בוגרים! נחשים אחרים- אין. :0) שבת שלום.

זיווג נחשילים זה בהחלט משהו מיוחד

אני לא מאמין שלרבים יצא לראות כזה דבר, למען האמת אני בכלל לא בטוח אם מישהו צפה בזה קודם. היכן היו הנחשילים ומה היה אורכם?

galvin

New member
פרטים

אני לא ממש יודע להבחין בין זכר ונקבה- ולצערי אין לי מצלמה דיגיטלית. ככה- הארוך מבינהם היה בסביבות ה20 ס"מ אולי קצת יותר (הוא הנחשיל הכי גדול שאני ראיתי), והקטן יותר בסביבות ה15. היו הבדלים ברורים בגוון- והארוך יותר גם היה עבה יותר- גם יחסית לאורך וגם בכלל. הם היו מתחת לשברים של כוורות ישנות באזור בריכת יער בחדרה, ואני משוכנע שזה היה זיווג משתי סיבות- ראשונה לפי ההכרכות שלהם- אני לא חושב שנחשיל הוא חיה חברותית ממש ולכן אני לא רואה סיבה אחרת להכרכות- שהיתה אופיינית לזיווג. (בורג ימינה, ביב מול ביב). לא יכולתי לראות איבר- גם כי לא רציתי לגעת בהם ובלי להזיז פשוט לא ראיתי. סיבה שניה שאני בטוח- הם התעלמו ממני לחלוטין. בד"כ נחשילים נהיים הסטריים באור- לפחות אלו שיצא לי לראות- והם פשוט התעלמו ממני. לשמחתי הם היו מתחת לשברי עץ האלו- אז יכלתי להחזיר אותם למקום בלי למחוץ אותם...

אני לא בטוח לגמרי שמדובר בזיווג

הרבה פעמים כשמוצאים נחשילים מוצאים אותם בקבוצה, אומנם לא גדולה אבל עדיין קבוצה. דבר שני יתכן ומדובר במלחמת זכרים. אני לא יודע אם יש את זה אצל נחשילים אבל אני יודע שבהרבה מינים אחרים שיש את זה אנשים שצופים בזה מתבלבלים בין זה לזיווג. אבל גם קיימת האפשרות שנראת מציאותית למדי ושאכן מדובר על זיווג. נשמח לשמוע על תצפיות נוספות שתערוך.

tesnake

New member
קדימה יונתן תדאג שמישהו מאיזור חדרה

יסע לבריכת היער בחדרה ואולי נספיק ליצפות בהם מיתחת לכוורות (ידוע שיש נחשים שמזדווגים אפילו כמה ימים)אלה יהיו תמונות שאיש לא צילם (ככול הידוע לי)

tesnake

New member
אילו רק הייתי גר באיזור חדרה,

תאמין לי שהייתי, עם מצלמה, שם אתמול. תראה ,בב"ש עיר הולדתי קיבלתי טלפון מחבר שראו נחש בקצה השני של העיר ,נחש שחור, וכרגע מצבו לא ברור, בו ברגע דאגתי שיגיע מחליף למקום עבודתי וטסתי למקום רק בשביל לגלות גופה מרוטשת של פתן שחור בחתיכות,וכמה גיבורים עם ברזלים מקפצים בגאון זה קרה לקראת סוף השבוע שעבר,חבל...

למעלה