רשמית - אין שביתה

וגם - שאפו לעיריית רעננה על פינוי האשפה אמש

בידיעה שאולי תהיה היום שביתה, נערך פינוי האשפה אמש בשעת לילה מאוחרת. הערכות נכונה, כל הכבוד

חגיתלה

New member
ועכשיו רק נשאלת השאלה

לאור אי ההבנה על טיב חתימת ההסכם מי הראשון שיגיד לא הבנת, ומתי יהיה איום השביתה הבא... אי ההבנה התהומית בין שני הגורמים החתומים על ההסכם היא בעייתית. ועוד שאלה - מה ההשלכה של העלאת התקציב על החלטת חופרי והמועצה על הגדלה הארנונה בשיעור השערורייתי שהחליטו עליו
ואכן כל הכבוד לעובדי חברת הקבלן לאיסוף אשפה ברעננה על איסוף האשפה בשעת לילה מאוחרת. אבל לא ברור לי העניין. ברוב הערים בארץ, ורעננה בינהן, איסוף האשפה נעשה ע"י חברה קבלנית שאינה נמנית על השובתים. אז מדוע לאיים באי איסוף אשפה שנאספת מדי שביתה ושביתה, למעט בחיפה ובירושלים שבהן איסוף האשפה באחריות הראשות, והן לא נמנו על השובתים הפעם? משהו פה לא ברור שוב...

ארזS

New member
גם המאבטחים הם עובדי קבלן

ונאסור עלינו לעבוד אם היתה פורצת שביתה. למה ? לא יודע...

ATAF151

New member
תשובות

הערים שתקציבן מאוזן כגון רעננה לא קיבלו ולא יקבלו שקל אחד ממענקי האיזון שנותנת המדינה ושאתמול הוחלט להגדילם. לכן זה כלל לא משפיע על נושא העלאת הארנונה. אני גם לא מבין מדוע איסוף האשפה על ידי קבלן שמקבל בכל מקרה כסף מהעיריה היה אמור לשבות. ואני גם לא מבין מדוע חוגים מטעם העיריה שממומנים באופן מלא וישיר מכספם של ההורים היו אמורים לשבות.

חגיתלה

New member
קצת מצחיק להגיד שתקציב רעננה מאוזן

לאור כל ההלוואות שהיא לוקחת ומעלה ארנונה כדי *לאזן*. ואני שאלתי מדוע בתי התלמיד מושבתים בשעת שביתה והתשובה שקיבלתי הייתה כי העירייה מסבסדת. שויין. אם לזה נקרא סבסוד. חוג אומנות של בית התלמיד עולה הרבה יותר מוג אומנות בבית הנוער למשל. והרמה של יהודית בבית הנוער והחומרים בהם היא משתמשת הרבה יותר גבוהים. אז איפה בדיוק הסבסוד של העירייה? משהו בהבנת העירייה את המושגים מכרז וסבסוד לוקה בחסר לאחרונה
לגבי האשפה - יש לי הרגשה שכרגיל זה היה בגדר איום בגלל הערים הבודדות בהן באמת לא אוספים אשפה. בשביתות קודמות אמרו שלא תיאסף אשפה אבל אשפה נאספה. בע"ה לא נדע את זה...

omnicom

New member
כבר שנים שהמצב מדרדר, עאלק מאוזן

על מי עובדים פה? וחגיתלה- זה ממש לא רק לאחרונה...

32103210

New member
נראה ,שיש פה מישהוא עם רקע בכלכלה

אם יש לך רקע בכלכלה ( ואין לנו, סיבה לחשוב שלא )אולי תתן לנו הסבר מיקצועי ,ולא ביטוי כמו "עאלק מאוזן " ,הרי לא היית חותם על דו"ח מיקצועי בביטוי הזה.

ATAF151

New member
ההסבר פשוט

לרעננה יש תקציה מאוזן, הבעיה היא שהוא מאוזן גם בזכות הלוואות מהבנקים, וכל עוד סך ההלואות לא עוברות את 50% מהתקציב השנתי, זה נחשב בעיני המדינה ללגיטימי.

חגיתלה

New member
רעננה מתקרבת ללא לגיטימי

עם אישור ההלוואות האחרונות שעומדות על מאוד מאוד קרוב ל50%... לא זוכרת אם זה 47 או 49% כרגע... אבל זה מה שהופך את המצב בעיני לעוד יותר לא לגיטימי. רעננה בכיוון רע מאוד. ויש הרבה במה לצמצם עלויות ולא רק בשכר העובדים. ולא על חשבון בטחונם של ילדים או חוגים וכו'.

lomeshane

New member
בקיצור-כולנו חייבים לבנקים הרבה מאוד כסף

וההתנהלות היא כמו של משפחה שנמצאת במינוס ענק ומרשה לעצמה לאכול כל יום במסעדה...

32103210

New member
העצה, שניתנת לכל לוקח משכנתה, היא

שסכום ההחזר של המשכנתה ,לא עלה על 30% מההכנסה נטו, והוא בתוך אדם פרטי חייב מאות אלפי שקלים (אם לא יותר )לבנק כי זאת האפשרות הכמעט היחידה של זוג צעיר לקנות דירה ,אז מה הם לא יתחייבו ,וקודם יחסכו את הכסף ,ולאחר מכן יקנו דירה ? גם עיר, אם היא רוצה להתפתח היא לוקחת הלוואות ,החוכמה היא לעשות זאת בצורה ראויה,עד עתה לא הוכח ,שהעירייה לא עושה זאת כראוי, אז חוץ מלהגיד ,הלוואות ,הלוואות ,הלוואות,,,, לא ניתנה שום חוות דעת מקצועית ,( בניגוד לדו"חות שהעיריה מגישה ,ומקבלת אישור של משרד הפנים )

אין לי בעיה עם ה הלוואות שהעירייה לוקחת

יש לי בעיה שבשביל לפתור בעיות תקציביות העירייה מבקשת לעלות את הארנונה מעבר למה שמתחייב מעליית מדד. וזאת בשביל..... מצנח זהב ודמי הסתגלות למנהל אגף שעבד כמה שנים בודדות ומופרש עכשו מהסגל.. זה בשביל לשלם לסמנ"כלית שפורשת עם משכורות ענק. שמירת זכויות ומקום למי שלקחה חופשה לצורך שרות אצל ראש העיר הקודם ועכשו חזרה לכור מחצבתה בקופת העירייה זה בשביל לעשות יחסי ציבור לראש העיר ולהציג לפני התושבים תוכנית גרנדיוזית של מרכז העיר בשנת 2025... (חלומות באספמיה ) אז גם זוגות צעירים שרוצים לרכוש דירה חוץ מהלוואה לא מבזבזים על תוכניות טווח ארוך ביותר ... (לו זה היה כמה שקלים .. ניחה אך יועצי התדמית והכנת מצגת שנת 2025 עלו הון עתק ) רעננה בת כמעט 80000 תושב אין הצדקה בעיני למערכת ניהולית ומרחב אגפי כל כך גדול כמו בעיריינו. זה לעיתיים בזבוז מעל לכל הגיון.... אז קצת קצת חשיבה לעומק לא יזיקו לפרנסי העיר.

omnicom

New member
ההלוואות הן על חשבון התושבים בסופו של דבר

כל עוד ההתנהלות היא תקינה- אז שיקחו הלוואות, אבל ברור שכזו ההתנהלות אז אין מנוס מלהכביד את העול על התושבים, וזה מה שקורה אצלנו בעיר.

ATAF151

New member
יש הגדרות ברורות

לעיריה מותר לקחת הלוואה עד 50% מתקציבה השנתי. לכן כל עוד רעננה עומדת בתנאי הזה היא נחשבת למאוזנת. כדי שרעננה תקבל מענקי איזון מהממשלה היא צריכה לא סתם להיות בקשיים כלכליים אלא להיות ממוקמת בפריפריה ואו להיות בעלת אחוז גבוה של תושבים מרמה סוציו אקונומית נמוכה, כי תושבים כאלו גם מקבלים הנחות בארנונה, גם לא משלמים אפילו אחרי ההנחות וגם צורכים הרבה שירותי רווחה. רעננה מאוד מאוד רחוקה מהקריטריונים הללו.

למעלה