רשמים מתערוכת ISRAWINEXPO 2012

Desert Seagull

New member
רשמים מתערוכת ISRAWINEXPO 2012

אתמול הגעתי לתערוכת היין שהתקיימה בביתן 10 בגני התערוכה. התערוכה הייתה מושקעת מאוד, היה יחסית מרווח גדול להתנועע בו ומגוון יפה של מציגים ויקבים. בכניסה נתנו כוס זכוכית גדולה וטובה, אך אולי גדולה מדי לגודל הטעימות שחילקו שם חלק מהיקבים. טעמתי הרבה מאוד יינות מהרבה מאוד יקבים, חלקם זו הייתה הפעם הראשונה שאני טועם. בין הדוכנים שאני חושב שהיו בולטים במגוון היינות שהטעימו היו: רמת הגולן - שהציגו טעימות אורך של ירדן סירה, כולל בקבוקי מגנום מ2005 ו2006, סירה יונתן 07, סירה פארס 06, וסירה אביטל 08. הסירה יונתן בלט לדעתי. במגזר הלבנים היו שרדונה וגוורצ, וקצרין שרדונה 07 שהיה כבד ולא נעים במיוחד. הטעימות היו נדיבות, לא באמת ביקשו שוברים, ואפילו הייתי אומר שקצת הגזימו קצת כי בשלב כלשהו מצאתי בקבוק קצרין 07 פתוח ומלא על אחד השולחנות מסביב...מזגתי לעצמי כוס, והחזרתי את הבקבוק לדוכן
וגם גמלא סירה מלא מצאתי עצמי מחזיר. הרי גליל - הטעימו מגוון רחב מאוד, ובהם את האלון שלא נפלתי ממנו, את המירון 2008 שהפתיע לטובה ואת היראון 2008 הריבתי ומתקתק. וילה וילהמה - הטעימו קברנה 780, 939, 1243...ועוד ועוד ועוד. זה יין שנשחט תחת העץ ואפילו אני שאוהב עץ זה היה לי מוגזם. חווייה מעניינת. יתיר - הטעימו מש"ק, קברנה, מרלו ואת הפטי ורדו שהפתיע אותי מאוד בעוצמתיות שלו. אהבתי כרמל - הטעימו את הכרמים היחידניים 2008, ובהם המרלו בלט לטובה. הטעימו גם את המדטרניאן שגם אותו אהבתי. אור הגנוז - נמורה והר סיני בלטו לטובה. רקנאטי - קריניאן פרא שהיה דלוח ממש. לא אהבתי אותו. קברנה פרנק רזרב שהיה לא רע וספיישל רזרב 2008 שמזגו ממנו שתי טיפות ולא באמת חשתי את טעמו. ויתקין - קריניאן 08 וקברנה פרנק 08 מעולים. פטיט סירה 08 הרגיש קצת מימי ולא סגור על עצמו. מקווה שיתפתח בהמשך. טעמתי גם מטוליפ, שהסירה רזרב 2009 הפתיע אותי לטובה, גבעות, תניא, לבני, טפרברג קברנה רזרב ועוד כמה שאני לא זוכר וגם לא באמת כנראה השאיר בי איזה חותם. היה דוכן של נאדא, המשקה פלא או שקרכלשהו. ליד הדוכן עמדו שלוש בחורות בלבוש לבן, צמוד מאוד, קרי שמלת מיני צמודה, בלי חזייה ככה שגם ראו למי מהן קר, באיפור זנותי וכובע מטופש. בכללי לוק של אחות רחמנייה...גם אם שקלתי מתישהו לנסות (את המשקה, לא את הבחורה) הרי שכעת אין סיכוי. אם זה המיתוג שהם מחפשים, כוסיות עם פטמות זקורות, שיבושם להם...אותי זה הגעיל (אחרי שסיימתי לבהות כמובן)..

שתי הערות

לגבי ויתקין פטיט סירה - אני לא מגן על היין או משהו - מי שאוהב אוהב ומי שלא לא - אבל הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה מימי... לגבי נאדה, האחיות הזנותיות זו הפואנטה של המיתוג, כבדיחה. כלומר, זו כוונת המשורר.

Desert Seagull

New member
עניין של טעם

הפטיט סירה 07 ששתיתי רק לפני שבוע היה כבד ומעולה לטעם שלי. ה08 הרגיש לי בטעימה מימי. למה זה קרה? יכול להיות מיליון סיבות, החל בעייפות החך שלי וכלה בבקבוק שהיה פתוח זמן רב או שצריך עוד קצת זמן להתגבש. מזל גדול שלכל אחד יש חך שונה, אחרת לכולנו היה אותו טעם, ובאמת אפשר היה להגיד "שאי אפשר להגיד עליו ש...".
באומנות כמו באומנות... לגבי נאדא, אותי זה לא הצחיק, אלא הגעיל. גם בירס 2011 היה מלא בביגוד מינימלי, וטוב שהשנה המינון של זה קוצץ ב-90%. כשישאלו אותי מה אני זוכר מנאדא, זה בחורות ערומותת.

הכוונה שלי הייתה

לגבי ויתקין - שזה מעבר לטעם אישי. מימי מול מרוכז זה אובייקטיבי, טוב מול לא טוב זה סובייקטיבי... לא חשוב חפרתי לגבי נאדה, להבנתי השיווק זה פרודיה טראשית כזו על אחות פרחה. גם אני לא נמשך לדברים כאלה.

Desert Seagull

New member
נסכים שלא להסכים

אני חושב אחרת ממך. יש מעט מאוד דברים אובייקטיביים, אם בכלל. מילא לגבי מטען חשמלי חיובי או שלילי...ביין, וגם בדחיסות, זה סובייקטיבי, בעיניי לפחות.

למעלה